Czekam też na AJ, bo może wrócą po 93.90 i wtedy się uda kupić... albo może UJ pokaże pazurki

alx pisze:Najpierw w dół. Być może teraz już jest ten dół.
A potem w górę. Jak już dotrze do wszystkich, że przynajmniej na razie mamy sprawę z głowy i z rajdy dolara zrobi się klasyczny risk on. Ale też nie na długo - tyle tylko żeby odreagować. Czyli powrót tam skąd się zaczęło.
Tak sądzę ale nie jestem wróżką.
Wiele osób zachodzi w głowę co pójdzie w którą stronę - stąd takie dziwne ruchy nie mające nic wspólnego z normalnymi korelacjami.
Ciekawe jak antypody? Nioby powinny pójść w górę ale równie dobrze może być kasowanie zysków w oczekiwaniu na rajd dolara.
No tak nie do końca, bo trochę sobie inaczej wyobrażałem, abstrahując od faktu że nie miałem wejścia w tym ruchu.
China Q3 GDP due on Friday – what to expect
17 hours ago | October 17th, 2013 03:17:14 GMT by Eamonn Sheridan | 1 Comment
Q3 GDP from China due on Friday (0200GMT):
AFP surveys of economists put the median forecast at 7.8% y/y
Compared to 7.5% logged in the Q2 (April-June) and 7.7% in Q1
Economists attribute the jump in expected growth to government stimulus since late June
“many of those polled said growth may now have peaked and is likely to ease in the coming months”
Nie nie wydaje mi się, potrójne dno negacja RGR blisko teraz górna banda kanału możliwa korekta i co gorsza niektórzy mogą wznowić pozycje pod RGR, ale osobiście wątpię w taki scenariusz ze względu na ubity dołek i mocny załadunek wielu graczy.Marcin_N pisze:Nie wydaje wam się, że ten Kabel coś za bardzo urósł?
gdzie masz stopa na tych shortach ?Mighty Baz pisze:jak nie będzie korekty, siedzę w szortach na zlocie z TP 1296.5, ustawiłem piramidę down, to kończę zabawę z tym eksperymentalnym kontem. Aktualnie DD 50%. Dawno takiego stresu nie miałem, granie non stop na spadki jest więcej niz ekscytujące. Powinno jeszcze podbić stopy na szczytach ( jedno zlecenie oczekujace Sell) i spadać.
bez SL, bo jesli nie bedzie korekty to znaczy rynek jest wiecej niz histeryczny, na tym koncie pro Admiral Markets wogole nie gram, czasem, jak cos chce potestowac, kiedys szkoleniowe. AM popsulo sie ostatnio, strach tam robic cokolwiek, bo kiedy sa mocniejsze ruchy wykres jest "zamrażany", przynajmniej u mnie. Wiec mozna tam sie bawic na niewilekie kwoty, by sprawdzic cos w warunkach szkodliwych dla graczaBorus pisze:
gdzie masz stopa na tych shortach ?
Moment - Dale? Przecież on już chyba nie jest w komitecie....23 minutes ago | October 18th, 2013 10:36:19 GMT
BOE’s Dale says UK interest rate rise very unlikely in 2014
Wiesz co? Wczoraj bym Cię z tym wyśmiałjasonbourne pisze:Moja prognoza na poniedziałek, chociaż trzeba wziąć poprawkę że ostatnio wszędzie widzę trójkąty, nawet tam gdzie ich nie ma.
Można się ze mnie śmiać, nie robi na mnie wrażenia żadnego.;)alx pisze:Wiesz co? Wczoraj bym Cię z tym wyśmiałA teraz zastanawiam się jak sam nie być wyśmiany...
Dobra, dobra, ale jak nadal widzę przynajmniej jednym przytomnym okiem to Twój awatar rodzi cokolwiek inne skojarzeniajasonbourne pisze:
sorry za offtop
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości