Trading 13 - 18 marca 2016

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7292
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 09:47

14 marca Morgan Stanley wyskoczył w "trejdem tygodnia: sprzedać kabel do 1.35.
Screen shot 2016-03-18 at 09.32.24.png
1.35 to jest najniższy dołek jaki można znależć na wykresie od 1993 roku, ponad 860 pips poniżej ich wejścia.
Jak oni chcieli zrobić 860+ w tydzień? :facep:
Musiałem prześć na wykres miesięczny żeby w ogóle to zobaczyć:
Screen shot 2016-03-18 at 09.37.00.png
Screen shot 2016-03-18 at 09.32.04.png
16 marca - trzeba powiedzieć, że nawet miało to jakiś sens: w oczekiwaniu na byczy FOMC kto mógł kupował dolary i sprzedawał antydolary. Najbardziej oberwał na tym właśnie kabel - ponad 300 pips.
Ale tuż przed FOMC odmówił współpracy. Mało tego nawet zaczął się nieco odbijać:
Co dalej widać na wykresie:
Jak tak dalej pójdzie, w przyszłym tygodniu Morgan Stanley będzie musiał ogłosić koniec "trejdu tygodnia":
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7292
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 11:02

Dzisiaj jest piątek iluś tam wiedźm.
Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta...
Tak czy inaczej dzień przesiadki co zazwyczaj dodaje nieco siły dolarowi.
Plus generalnie piątki sprzyjają dolarowi.
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator
Posty: 1707
Rejestracja: czwartek 09 sty 2014, 10:42

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 11:18

alx pisze:Dzisiaj jest piątek iluś tam wiedźm.
Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta...
Tak czy inaczej dzień przesiadki co zazwyczaj dodaje nieco siły dolarowi.
Plus generalnie piątki sprzyjają dolarowi.
http://blogi.bossa.pl/2011/07/06/czy-tr ... -istnieja/
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7292
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 12:28

Tak czy inaczej, jak już wcześniej pisałem dzisiaj to nie jest dzień na szukanie szczęścia na FX.
Co miało się wydarzyć już się wydarzyło, teraz czas albo na fetę albo na lizanie ran.
Jakiś fundusz wywalił się w tym tygodniu - obstawiał spadki Kangura.
Coś jak Morgan Stanley z kablem z tą jednak istotną różnicą, że oni naprawdę sprzedali Kangura podczas gdy MS tylko wypuścił w świat kilka zdań. Pisanie bzdur nie kosztuje :wink:
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7292
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 12:32

After yesterday's fun and games it appears everyone including the algos took to the sauce afterwards as today's session saw a far more subdued and sober tone.
http://news.forexlive.com/!/forexlive-e ... p-20160318
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7292
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 13:02

Hehe, czy Fed jest rzeczywiście gołębi mówiąc o dwóch podwyżkach zamiast czterech?
Tak jak wcześniej wielu zagalopowało się w jastrzębich oczekiwaniach, tak teraz prześcigają się w dołowaniu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

Awatar użytkownika
magura2004
Maniak Forex
Posty: 1001
Rejestracja: poniedziałek 23 wrz 2013, 16:55
Lat na Forex: 4
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 13:10

To miał być moj trade roku. Kupilem rope po 27 z kawałkiem a dwa dni pozniej zamknąłem po 29 z hakiem. Resztę widać na wykresie :facep:

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7292
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 13:20

Tak czasami bywa.
To był trudny moment - ropa uklepywała dopiero dołek i perspektywy były bardzo niepewne.
Ale przynajmniej nie straciłeś.
Na szczęście dobre okazje trafiają się częściej niż raz na rok :cheers:
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

Awatar użytkownika
magura2004
Maniak Forex
Posty: 1001
Rejestracja: poniedziałek 23 wrz 2013, 16:55
Lat na Forex: 4
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 18:00

Fakt ryzykowałem trochę bo wydaje mi się, że na ropie jest ciężej grać technicznie niż na innych parach ale to moje odczucie.
Przy okazji miłego weekendu :coffee:

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7292
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

piątek 18 mar 2016, 19:08

Dziękuję bardzo i nawzajem,

Wszystkim Wam życzę wspaniałego weekendu
:cheers:
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

sobota 19 mar 2016, 08:06

alx pisze: Jakiś fundusz wywalił się w tym tygodniu - obstawiał spadki Kangura.
Coś jak Morgan Stanley z kablem z tą jednak istotną różnicą, że oni naprawdę sprzedali Kangura podczas gdy MS tylko wypuścił w świat kilka zdań. Pisanie bzdur nie kosztuje :wink:
Czyli jednak nie tylko my leszcze stosujemy zbyt duze przelewarowanie konta?

Awatar użytkownika
Neo
Pasjonat Forex
Posty: 690
Rejestracja: środa 21 sie 2013, 20:56
Lat na Forex: 4
Lokalizacja: Matrix

Re: Trading 13 - 18 marca 2016

poniedziałek 21 mar 2016, 07:20

alx pisze:
What to do if the Fed is hawkish
Wed 16 Mar 2016 17:45:38 GMT
Author: Adam Button | Category: Central Banks

Author: Adam Button

Dollar longs awfully attractive

Three ways the Fed could be hawkish:

Optimism on the economy in the statement
A warning about inflation or rate hikes in the statement
Three or more hikes remaining on the dot plot

If any of those comes to fruition, the best trade out there is buying the dollar. The best spots are versus EUR (EUR/USD shorts) or GBP (cable shorts).

The immediate risk is that Yellen says something different in her press conference. It begins 30 minutes after the releases.

If I were to highlight one focus in this decision it would be whether the Fed hikes in June or not. The market is currently showing a 53% chance they hike then (or sooner) and 47% they don't.
No alx, tyle lat na rynku i naprawdę w to wierzyłeś że wykres mógł pójść w dół!?

http://forum.comparic.pl/viewtopic.php?p=57201#p57201

ropa bajeczna drugie ramię pod zamknięcie luki i realizacja, można bylo się władować czym tylko popadnie bo cena jak widać już tam nie wróci.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości