Problem z MT4

ODPOWIEDZ
no avatar
zingi
Posty: 6
Rejestracja: niedziela 31 maja 2015, 16:14

Problem z MT4

środa 25 sty 2017, 14:37

Witam.
Mam problem z platformą MT4. Po uruchomieniu strasznie się muli. Komputer ma uruchomiony tylko Avast. Do MT4 mam zainstalowanych dość dużo wskaźników, strategie są tylko podstawowe. Miałem zainstalowane jedno EA, ale usunąłem, bo myślałem że to możę jest powodem wolnej pracy komputera. Ale nic nie pomogło. Zrobiłem przeinstalowanie platformy, skanowanie antywirusem i antymalware i zero poprawy. MT4 dalej zachowuje się jakby brakowało pamięci.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Awatar użytkownika
wdfx
Gaduła
Posty: 265
Rejestracja: czwartek 08 lis 2012, 12:01

Re: Problem z MT4

środa 25 sty 2017, 15:52

Czy na czystym wykresie normalnie MT4 chodzi?
The Winner Takes It All

no avatar
zingi
Posty: 6
Rejestracja: niedziela 31 maja 2015, 16:14

Re: Problem z MT4

środa 25 sty 2017, 17:32

wdfx pisze:Czy na czystym wykresie normalnie MT4 chodzi?

Tak .Na czystym chodzi normalnie.

Awatar użytkownika
kwfx
Pasjonat Forex
Posty: 969
Rejestracja: środa 24 wrz 2014, 07:43
Lat na Forex: 4
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Problem z MT4

środa 25 sty 2017, 18:43

Być może któryś ze wskaźników nadmiernie obciąża system.

Zacznij od czystego wykresu i dodawaj po kolei wskaźniki obserwując przy tym w menadżerze procesów czy komputer nie jest zbytnio obciążony to wtedy dojdziesz, który wskaźnik / EA powoduje problem.

Możesz też zrobić odwrotnie. Załaduj wszystkie wskaźniki tak, by wygenerować obciążenie systemu i usuwaj po jednym badając zachowanie komputera.

no avatar
zingi
Posty: 6
Rejestracja: niedziela 31 maja 2015, 16:14

Re: Problem z MT4

środa 25 sty 2017, 20:29

Wywalę wskaźniki pobrane z Rosyjskiego forum. Może ten problem to od tych wskaźników.
Dziękuję.

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Problem z MT4

czwartek 26 sty 2017, 05:56

Zdecydowanie jakiś wskaźnik, który jest dodany do wykresu jest źle zoptymalizowany i tym samym obciąża mocno platformę. Możesz dodawać po kolei i obserwować zmiany w manadżerze, jak wspomniał kwfx. Wtedy szybko wyjdzie co jest przyczyną.
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (-25%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
wdfx
Gaduła
Posty: 265
Rejestracja: czwartek 08 lis 2012, 12:01

Re: Problem z MT4

czwartek 26 sty 2017, 08:58

I w ogóle daj sobie spokój z takimi dziadostwami jak wskaźniki, one nie są potrzebne, widzisz nawet komputer tych śmieci nie lubi ;)
The Winner Takes It All

no avatar
zingi
Posty: 6
Rejestracja: niedziela 31 maja 2015, 16:14

Re: Problem z MT4

sobota 13 maja 2017, 11:14

Dziękuję za pomoc. Wywaliłem dwa wskaźniki i wszystko działa.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość