Wszystkie pytania dozwolone!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

poniedziałek 29 gru 2014, 15:05

Spread musi być uwzględniony. Jeśli planujesz stracić max. 30 pips czy nawet 30 PLN to w tym, właściwie mimo wolnie, liczysz już spread, bo to przecież liczy się do straty.

A czy uwzględniać go przy ustalaniu samego poziomu SL to już indywidualna sprawa... Problem w tym, że zazwyczaj jest zmienny ;).
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Vici
Posty: 15
Rejestracja: środa 29 paź 2014, 18:19
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

środa 31 gru 2014, 11:00

Gdzie mogę nanieść na siebie 2 wykresy.
Piszę nowy wpis na bloga i chciałem porównać ceny miedzi z akcjami KGHM ale nie wiem w jakim serwisie,programie moge je na siebie naniesc ?

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

środa 31 gru 2014, 14:09

Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
Wojtek19761
Stały Bywalec
Posty: 75
Rejestracja: piątek 19 gru 2014, 18:09
skype: wojtek10065
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Wrocław

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

poniedziałek 09 mar 2015, 06:14

Czy Comparic wybiera się na NewConnect?

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

poniedziałek 09 mar 2015, 07:17

Nie planujemy Wojtek ;)

Raczej nie ta liga, żeby na giełdę się wybierać ;)
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

poniedziałek 09 mar 2015, 08:03

Raczej nie ta liga, żeby na giełdę się wybierać ;)
Jeszcze :wink:
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
Wojtek19761
Stały Bywalec
Posty: 75
Rejestracja: piątek 19 gru 2014, 18:09
skype: wojtek10065
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Wrocław

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

środa 11 mar 2015, 13:06

Akhh pisze:Nie planujemy Wojtek ;)

Raczej nie ta liga, żeby na giełdę się wybierać ;)
Ale Comparic Fund brzmi lepiej . :joy:

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

środa 11 mar 2015, 14:35

Najpierw sprzedamy sobie akcje po groszu. Później wejdziemy na giełdę robiąc emisję po 1zł 20-30% akcji i wyceniając firmę na 250mln złotych.

Później sprzedamy swoje akcje i wyjedziemy do ciepłych krajów.


Ta.. tylko co byśmy tam robili bez rynków i pisania o nich ;)
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat Forex
Posty: 814
Rejestracja: piątek 30 sie 2013, 15:13
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

środa 11 mar 2015, 18:34

Akhh pisze:Ta.. tylko co byśmy tam robili bez rynków i pisania o nich ;)
Zawsze można robić dzieci. Ciekawa czynność, chociaż wymagająca dobrej dziuni. :aaaa:
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości."Jean Cocteau

no avatar
digitalninja
Posty: 1
Rejestracja: wtorek 21 kwie 2015, 03:12

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

wtorek 21 kwie 2015, 03:51

Czy godziny pracy forex przypisane są na sztywno do czasu U.T.C. i zawsze działa od 22:00 UTC w niedzielę do 22:00 UTC w piątek? (i biorąc pod uwagę, że UTC nie ma czasu letniego to w Polsce zawsze dodaje się +1h lub +2h do UTC?)


Czy też godziny pracy forex przypisane są otwarcia pierwszej po-weekendowej giełdy i ostatniej przed-weekendowej? (czyli forex zaczyna tydzień startując równo z poniedziałkową sesją w Sydney, a kończy równo z piątkową w Nowym Yorku (lub Chicago ?))

Dzięki.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

wtorek 21 kwie 2015, 08:44

Witaj,

FX w praktyce działa cały czas tylko nasi brokerzy wyłączają handel w weekendy i to właśnie oni ustalają kiedy handel się kończy. Na ogół właśnie jest to 23:00 czasu polskiego i przesunięcie czasu letniego/zimowego nie ma na to wpływu.

Inaczej jest z giełdami, gdzie np. w USA przesunięcie czasu następuje 2 tygodnie później i w związku z tym przez ten okres różnica między naszym czasem a NY to 5h, czyli giełda otwiera się o 14:30, istotne dane z USA są o 13:30 itd.
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

no avatar
erasmus2014
Posty: 3
Rejestracja: wtorek 07 kwie 2015, 06:18

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

niedziela 24 maja 2015, 18:34

Witam. Dopiero zaczynam z rynkami finansowymi więc mam pytanie. Korzystając ze strategii w metatrader otrzymuję przy sprzedaży kurs z wykresu a w przypadku zakupu kurs wyższy nic wskazanie na wykresie. Czy tak powinno być? W ordersend mam podane ceny ask i bid. Obrazek

I drugie pytanie co można zrobić gdy wybierając jakiś wskaźnik np. MACD otwiera się zupełnie jakiś inny. Niektóre działają poprawnie a inne różnie się otwierają.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

niedziela 24 maja 2015, 19:23

Tak powinno być bo kupując płacisz spread (czyli jeśli wynosi on 2 pips, to pozycja buy otworzy Ci się wyżej), za to pozycja Sell zamknie się wyżej i wyjdzie na to samo.

Drugie pytanie nie bardzo rozumiem. Otwierasz MACD a masz inny wskaźnik?
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
erasmus2014
Posty: 3
Rejestracja: wtorek 07 kwie 2015, 06:18

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

niedziela 24 maja 2015, 19:42

Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak - wybieram z listy wskaźników jeden a otwiera się zupełnie inny.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

niedziela 24 maja 2015, 20:32

Może masz zmieniony jakiś... A wybierz z wbudowanych wskaźników w MT4.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
erasmus2014
Posty: 3
Rejestracja: wtorek 07 kwie 2015, 06:18

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

niedziela 24 maja 2015, 21:39

Miałem same wskaźniki, które były po instalacji i takie cuda się działy. Teraz na nowo zainstalowałem i działa poprawnie. :)

no avatar
caciavita
Posty: 13
Rejestracja: wtorek 27 lis 2012, 22:08

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

wtorek 06 paź 2015, 08:24

W jaki sposób zarządząć pozycjami gdy otwiermay dwie lub więcej pozycji w tym samym czasie?gdzie dwie lub wiecej lini sie na siebie naklada

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

wtorek 06 paź 2015, 09:26

Zmieniać je ręcznie wpisując po prostu stop loss lub take profit.

Kiedyś tylko tak się dało ;)
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
caciavita
Posty: 13
Rejestracja: wtorek 27 lis 2012, 22:08

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

wtorek 06 paź 2015, 10:20

Chodzi mi oto że linie są w kupie i gdy klikam to cały czas tą samą pozycję.Jak "dokopac'' się do następnych zleceń?

Awatar użytkownika
Bfx
Gaduła
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 28 sie 2014, 13:11
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek demonstracyjny
Lokalizacja: Muszyna

Re: Wszystkie pytania dozwolone!

wtorek 06 paź 2015, 10:31

caciavita pisze:Chodzi mi oto że linie są w kupie i gdy klikam to cały czas tą samą pozycję.Jak "dokopac'' się do następnych zleceń?
W terminalu, tam gdzie masz listę otwartych pozycji. Klikasz 2 razy i modyfikujesz.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość