Budowanie dużego depo piramidami

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator

Re: Budowanie dużego depo piramidami

środa 28 maja 2014, 10:19

nazwalbym to zdobywaniem nowego doswiadczenia. Tez u siebie patrze czasem na pozycje i oczom nie wierze - spokojnie, te wszystkie dzwony przyniosa wymierna korzysc w przyszlosci - mam nadzieje niedalekiej :D
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

no avatar
marek12578
Gaduła
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

czwartek 29 maja 2014, 11:16

cycu20021 pisze:nazwalbym to zdobywaniem nowego doswiadczenia. Tez u siebie patrze czasem na pozycje i oczom nie wierze - spokojnie, te wszystkie dzwony przyniosa wymierna korzysc w przyszlosci - mam nadzieje niedalekiej :D
Tylko czemu to doswiadczenie zawsze kosztuje kilkadziesiat % konta??

Piramida udana na AUDUSD, zamknieta na telefonie bo akurat nie mialem innego internetu w tamtym momencie.

Reszta pozycji jest trzymana, ale usunalem wszystkie oczekujace, DD jest spory, problemem jest to ze trend sie odwrocil a ja zostalem z pozycjami...
Zloto dobilo do -600pips na tej najstarszej pozycji. Tu jest pies pogrzebany, czesto wejde w zlym kierunku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sgorn
Stały Bywalec

czwartek 29 maja 2014, 11:50

AUD kolejny raz po danych w nocy poszedl ładnie...gratulacje :)

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator

czwartek 29 maja 2014, 11:55

domyslam sie, ze i dla Ciebie piramidowanie to cos nowego. Nie ma sie co stresowac - jak we wszystkim trzeba zaplacic frycowe. Kazdy nowy biznes poczatkowo przynosi strate no chyba, ze zajmiemy sie dilerka :D Straty na fx to nic innego jak inwestycje... w samego siebie - brzmi to dziwnie ale to prawda. Jeden potrzebuje dwa solidne redy drugi musi wyzerowac konto 5 razy...

DD jest rowniez moja najwieksza bolaczka ale i na to przyjdzie sposob. Porobilem troche bledow i wciaz je analizuje. Zreszta zeby utrwalic wrzuce to do dziennika przy odrobinie wlnego czasu.
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

no avatar
marek12578
Gaduła

czwartek 29 maja 2014, 12:08

sgorn
nie ma czego gratulowac, bo inne zepsulem i to tak, ze ta piramida mi niewiele rekompensuje pozostale transakcje.

cycu20021
Czy jestem poczatkujacym... no w sumie to wyjdzie ze jakies poltora roku siedze w temacie piramid i wciaz ten sam problem, ktory z reszta opisalem tutaj:
http://forum.comparic.pl/viewtopic.php?f=5&t=3000

Moze ktos ma ochote podjac temat w powyzszym watku?

no avatar
zaccny
Stały Bywalec

czwartek 29 maja 2014, 13:35

No fakt dd ciężko jest zaakceptować.... Mimo iż rachunek idzie na plus dzięki temu dd nie czuje się komfortowo. Jednakże moje obsuniecie nie jest tak tragiczne. Mam postanowienie ze jeśli dd w otwartych pozycjach będzie przekraczać 30% zamykam wszystko i zaczynam od nowa. Z tego co wiem mój maksymalny dd na ta chwile to 19%wiec nie jest jeszcze tak źle ;-) a jakie wy macie odczucia z pływająca strata?

no avatar
Zeziu07

czwartek 29 maja 2014, 16:26

zaccny pisze: a jakie wy macie odczucia z pływająca strata?
U mnie to się nie sprawdza - staram się wchodzić precyzyjnie z SL'em. Jeżeli wpada SL to widocznie się pomyliłem albo go źle ustawiłem.

Nie usiedziałbym tyle na łapach ze stratą na jednej pozycji :wink: To nie na moją psyche.

no avatar
zaccny
Stały Bywalec

czwartek 29 maja 2014, 17:35

Właśnie ja też mam z tym problem. Dziś niby kilka pozycji na plus ale pozamykalem tez te które nie rokuja dobrze na przyszłość i mały minus się stworzył ;-) musze zacząć szybciej redukować pozycje ;-)

no avatar
marek12578
Gaduła

piątek 30 maja 2014, 08:08

GBPJPY postawiona piramida long.

Awatar użytkownika
grio
Stały Bywalec

piątek 30 maja 2014, 14:24

No to na GBP JPY weszliśmy tak samo. Dotatkowo otworzyłem na GBP USD Lkę

no avatar
slaweeek

poniedziałek 02 cze 2014, 12:06

grio pisze:No to na GBP JPY weszliśmy tak samo. Dotatkowo otworzyłem na GBP USD Lkę

na gbpjpy macie już chyba BE ?

no avatar
marek12578
Gaduła

poniedziałek 02 cze 2014, 12:11

Nie, bo ja ustawilem nizej i tylko dla najnizszej pozycji SL na +kilka pipsow, wiec pozycja cala wytrzymala i mam 3 aktywne zlecenia. Teraz mysle co z nimi zrobic.

no avatar
marek12578
Gaduła

poniedziałek 02 cze 2014, 12:42

Aktualizacja siatki na EURJPY, jesli cena z tego miejsca juz zacznie isc w gore to rozpocznie sie budowa dwoch piramid. Jedna z aktualnego poziomu, a druga od miejsca zaznaczonego strzalka.

no avatar
marek12578
Gaduła

poniedziałek 02 cze 2014, 21:48

Jakies +280 pipsow. A reszta pozycji czeka, USDJPY SL=BE i cierpliwie czekam. Zloto najwiekszy DD powoduje, ale jeszcze jest EURCAD ktory moze pojdzie w gore i tam bedzie piramida, podobnie jak EURJPY. Pozostale zostawilem po jednej pozycji i jak wyjda w okolice BE lub zysku to wtedy moze przywroce siatke zlecen.

no avatar
marek12578
Gaduła

poniedziałek 02 cze 2014, 21:54

EURCAD dywergencja wzrostowa i rozwazam ustawienie siatki wzrostowej.

Awatar użytkownika
grio
Stały Bywalec

poniedziałek 02 cze 2014, 22:42

slaweeek pisze:
grio pisze:No to na GBP JPY weszliśmy tak samo. Dotatkowo otworzyłem na GBP USD Lkę

na gbpjpy macie już chyba BE ?
Ja tak. Wycięło idealnie.
Po wycince wszedłem w CAD JPY gdzie obecnie ciągnę 2 zlecenia.

Nie śmiecę już. Powodzenia Marek.

no avatar
marek12578
Gaduła

wtorek 03 cze 2014, 10:08

Na Jenach mialem ostatnio zbyt duzo pozycji, wiec na CADJPY juz nawet nie patrzylem. Trzymam jeszcze USDJPY, NZDJPY i EURJPY ktore sa akurat najswiezszymi pozycjami. Tamte mi wisza juz 3 tygodnie. Ale trzymam i nie dokladam "po lepszej cenie". Na zlocie dolozylem duuuuzo nizej L a i tak dalej spadlo, wiec dokladac do strat nie ma sensu. GBPJPY zamknalem wczoraj a dzis dalej rosnie.

no avatar
marek12578
Gaduła

środa 04 cze 2014, 17:38

USDJPY zamknieta jedna pozycja, EURCAD zamkniete 3 pozycje. Proba postawienia nowej piramidy spadkowej na USDJPY. GBPJPY tez spadkowa, z dokladaniem wiekszych pozycji - zobaczymy co z tego wyjdzie.

no avatar
marek12578
Gaduła

środa 18 cze 2014, 07:55

Rozliczenie rzetelne z zawieranych, a przede wszystkim - zamykanych transakcji od poprzedniego posta. Moga sie niektore powtorzyc. Wiem ze pozniej juz bylo zachowanie zimnej krwi i wychodzenie ze stratnych pozycji a nie piramidowanie, wazne ze do przodu.

Wynika z tych screenow zbyt wczesnie wchodzenie w pozycje nad czym musze popracowac. A ze pozniej bylo ich sporo sumujac innne pary to nie probowalem budowy piramidy z "lepszych poziomow". Ma to swoja dobra strone, raczej nie dokladalem do strat. Zdarzylo sie ze byl hedge na niektorych parach i zamykanie pozycji w jedna strone jak mialy zysk z mysla ze odwroci i zamkne przeciwstawne.

Obecnie trzymane sa: Zloto, EurAud, EurCad, EurUsd, UsdJpy - te pokaze pozniej jak pozamykam wszystko na poszczegolnych parach.

no avatar
marek12578
Gaduła

czwartek 19 cze 2014, 15:21

Zloto zamkniete. Mialem trzymac ta stratna a zamknac reszte "wielokrotnym" i nie wyszlo :) W zloto mozliwe ze wejde nizej i dalej bede piramidowal w gore.

ODPOWIEDZ