Na początek CADJPY.
Tak się zaczęło:

A tak skończyło:

Jeszcze AUDNZD.
Wejście pod okrągłą cenę.

Wyjście:

SL w postaci pozycji odwrotnej. Najczęściej nad/pod najbliższym wsparciem/oporem niższego rzędu. Dla pełnych setek to będą obszary w okolicach "50". Daję pozycji i sobie drugą szansę i jeśli nawet złapię hedża liczę, że jednak cena pójdzie w moją stronę . Chociaż w praktyce to tam często dokładam kolejne pozycje budując drabinkę pod prąd. Ponieważ analizuję do wejść jedynie W1 i D1 to nie jestem skazany na "szum rynkowy" i mogę obserwować rozwój sytuacji ze spokojem. Jednocześnie szukam kolejnych silnych wg mnie setów na innych parach i wtedy generalnie patrzę już tylko na wynik ogólny dążąc oczywiście do osiągnięcia zysków.Terminator pisze:Jarek, jaki Ty masz tam SL na całą pozycję?
5 x SellLimit i 1 x ByuStop hedzujący te "S". Każdy taki zestaw jest policzony do założonej wartości straty. W moim przypadku to 10% wartości rachunku.lucek pisze:Nie bardzo wiem co tam na tych wykresach masz :D USDCAD short według mnie :P
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości