SfinxNS Bardzo ogólnie
- Sfinxns
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 12
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Re: SfinxNS Bardzo ogólnie
Ciekawe czy za 9min polecą w dół jeszcze czy lekka korekta w góre wcześniej.
Haha https://www.youtube.com/watch?v=avaSdC0QOUM ^^
Haha https://www.youtube.com/watch?v=avaSdC0QOUM ^^
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Z dedykacją dla tych co dziś kupują EUR lub NZD https://www.youtube.com/watch?v=fIZ8R1OLkl0 ^^
- Sfinxns
- Stały Bywalec
sobie nie pośpie, risk on buy na eu do wychaczenia 4000zl ^^ do straty 1tyś :P
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Najpierw nuda teraz cuda na kiju, dart maule i inne świństwa :) ciekawe czy wytną :P
Ide na śniadanie bo wrzodów dostane od patrzenia na ten przelewarowany rachunek :D
Ide na śniadanie bo wrzodów dostane od patrzenia na ten przelewarowany rachunek :D
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Terez mocny supporcik na AUD i NZD USD do przejścia.
Jak to mówią byki z wozu niedźwiedziom lżej.
Jak to mówią byki z wozu niedźwiedziom lżej.
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Dobrze że dziś żadnych danych nie ma

O i wycieli :) szkoda że nie zobaczyłem tego suppa mocnego na NZD i AUD :)

O i wycieli :) szkoda że nie zobaczyłem tego suppa mocnego na NZD i AUD :)
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Miałem jakieś autodestrukcyjne gesty na forex, czasem tak jest. https://www.youtube.com/watch?v=HdE-BZoB9SA w skrócie.
Więc sobie odetchne troszkę. W międzyczasie zrobiłem multiparowy automacik, ma SL ma TP, ma ADD, ma trail otwiera piramidowo, hedge się zdarza. Nie jest to żaden martingale czy inny syf, bardzo delikatny własny EA z czasów jak się jeszcze tym bawiłem. W stopce wyniki, załączyłem dzisiaj go dopiero.
Więc sobie odetchne troszkę. W międzyczasie zrobiłem multiparowy automacik, ma SL ma TP, ma ADD, ma trail otwiera piramidowo, hedge się zdarza. Nie jest to żaden martingale czy inny syf, bardzo delikatny własny EA z czasów jak się jeszcze tym bawiłem. W stopce wyniki, załączyłem dzisiaj go dopiero.
- Sfinxns
- Stały Bywalec
To sprzedaje sobie GBP USD 1,5030 do 1,4970 :) tak na nude ;), bo EA ciulowe ; )
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Na EA dałem aż 10 par więc nie działa w pełni sprawnie stąd drawdown duży. Ale i tak jest bardzo sprawna przy kapitale zaledwie 200.
Działa na zasadzie kompensaty przy niewielkim zwiększaniu lot przy hedge, jednak, gdy sygnał jest stratny czyli zmienia się na przeciwny strategia otwiera pozycje kolejnej piramidy o małej wielkości, a stratna pozycja przestaje dokładać większe loty np.
Wejście 3xBUY generuje stratę sygnał ulega zmianie strategia w pierwszej kolejności hedguje pozycje 3 stopniowo nie zwiększając pozycji przeciwnej bardziej niż 10x wielkość pozycji stratnych, w tym czasie otwiera się kolejny Sygnał, czyli 3 x SELL stałej wielkości z własnym trail SL i TP. Pozycja hedgowana nie generuje bardzo odczuwalnych strat a pozycja kolejna generuje zyski. W przypadku więc kolejnej pomyłki mamy znów ten sam schemat działania, a biorąc pod uwagę że forex to taniec swing to jeśli pozycje są bezpiecznej wielkości kilka swingów pokrywa stratę kilku utrzymujących się LOSS zwiększając Balance konta, i są dwa wyjścia, albo kolejne pozycje pokryją stratę poprzednich albo pozycja stratna odrobi się wkońcu hedgem, który zamyka się zaraz po tym jak strata przejdzie na zysk.
Biorąc pod uwagę schemat działania strategii zyski powinno się zbierać w momencie, gdy float jest całkowicie na zysku czyli zwykle przy silnym trendzie lub gdy jest mała strata. Przy otwarciu na dwóch max trzech parach radziła by sobie jeszcze lepiej, ale lubię przeciążać wymagania przy live testach, wtedy bardziej mnie przekonują.
To tyle jeśli chodzi o ten dziennik prób i błędów. Otwieram nowy mniej chaotyczny a w tym będę się wywnętrzał co do przemyśleń :).
Działa na zasadzie kompensaty przy niewielkim zwiększaniu lot przy hedge, jednak, gdy sygnał jest stratny czyli zmienia się na przeciwny strategia otwiera pozycje kolejnej piramidy o małej wielkości, a stratna pozycja przestaje dokładać większe loty np.
Wejście 3xBUY generuje stratę sygnał ulega zmianie strategia w pierwszej kolejności hedguje pozycje 3 stopniowo nie zwiększając pozycji przeciwnej bardziej niż 10x wielkość pozycji stratnych, w tym czasie otwiera się kolejny Sygnał, czyli 3 x SELL stałej wielkości z własnym trail SL i TP. Pozycja hedgowana nie generuje bardzo odczuwalnych strat a pozycja kolejna generuje zyski. W przypadku więc kolejnej pomyłki mamy znów ten sam schemat działania, a biorąc pod uwagę że forex to taniec swing to jeśli pozycje są bezpiecznej wielkości kilka swingów pokrywa stratę kilku utrzymujących się LOSS zwiększając Balance konta, i są dwa wyjścia, albo kolejne pozycje pokryją stratę poprzednich albo pozycja stratna odrobi się wkońcu hedgem, który zamyka się zaraz po tym jak strata przejdzie na zysk.
Biorąc pod uwagę schemat działania strategii zyski powinno się zbierać w momencie, gdy float jest całkowicie na zysku czyli zwykle przy silnym trendzie lub gdy jest mała strata. Przy otwarciu na dwóch max trzech parach radziła by sobie jeszcze lepiej, ale lubię przeciążać wymagania przy live testach, wtedy bardziej mnie przekonują.
To tyle jeśli chodzi o ten dziennik prób i błędów. Otwieram nowy mniej chaotyczny a w tym będę się wywnętrzał co do przemyśleń :).
- Sfinxns
- Stały Bywalec
O ho ho ale sobie wlazłem, sprzedaje EU po 1,1180 do 1,1130 i tam kupuje pozdrawiam :)
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Zrealizowane oba wejście. Teraz resell EU do 1,10380
https://charts.mql5.com/7/703/eurusdmic ... int-of.png
https://charts.mql5.com/7/703/eurusdmic ... int-of.png
- Terminator
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 5
Piękny tydzień się szykuje.
- Terminator
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 5
Tekron to ma dobre nastawienie. Wali mnie to. I tak właśnie działa z sukcesem wykres..., patrzą! Wali mnie to. To my jesteśmy jako widz/komentator który co może powiedzieć?, tylko same zachwyty i włażenie w du()pe, tak właśnie się odsiewa cwaniaków każąc im palić gumę. Najlepiej na czacie.
- Sfinxns
- Stały Bywalec
:) hoh a mnie tu dawno nie było :) podłącze konto ze stratą 25 tysi, wrzucam 50zł :)
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Wejście :)
1. GBP USD buy
Zaktualizowałem właśnie konto mfxbook :))) cudeńko 31k wpłaty 26 wtopy :)
SL 1,5265 wejście 1,5285 Tp 1,5355
:) taki śmieszek heheszek
1. GBP USD buy
Zaktualizowałem właśnie konto mfxbook :))) cudeńko 31k wpłaty 26 wtopy :)
SL 1,5265 wejście 1,5285 Tp 1,5355
:) taki śmieszek heheszek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Jedno się w dziennikach nie zmienia na forach :) gdzie nie spojrzę straszne wtopy :). Z plusów mam nadzieję, że wtopy wynikały ze zbyt obciążonego konta tak jak to u mnie często jest. Po tylu latach zmagań stwierdzam, że wszystkie wskaźniki mają lag i nie ma takiego, który by działał, najważniejszy jest czynnik ludzki czyli kontrola ryzyka:
1. odpowiednia wielkość pozycji do konta, by móc złe wejścia przełknąć czy też kontrować wejściem na kolejnym supp/dem
2. odpowiednie ratio punktów straty do punktów, które chcemy zgarnąć 1 do 3 było by najlepsze.
3. branie pod uwagę konsol, rynek nie zawsze tuli kierunek, co często chwieje nim w granicach 100pkt tam i z powrotem.
4. :) pazera na kasę nieuleczalnym źródłem nerwicy :)
1. odpowiednia wielkość pozycji do konta, by móc złe wejścia przełknąć czy też kontrować wejściem na kolejnym supp/dem
2. odpowiednie ratio punktów straty do punktów, które chcemy zgarnąć 1 do 3 było by najlepsze.
3. branie pod uwagę konsol, rynek nie zawsze tuli kierunek, co często chwieje nim w granicach 100pkt tam i z powrotem.
4. :) pazera na kasę nieuleczalnym źródłem nerwicy :)
- Sfinxns
- Stały Bywalec
Przez długi czas miałem nastawienie negatywne do wszystkich forum, dla mnie to maszynki do napędzania brokerom klientów, wynika to z czystej ludzkiej natury. Człowiek, który zarabia bardzo dobrze dzięki temu, że lata ćwiczył, męczył się i poświęcał tematowi raczej nie będzie chciał za darmo dzielić się z innymi swoją grą by świeżaki zarabiały krocie nie inwestując w to jednej tysięcznej tego życia, które zainwestował ten, który zarabia.
I ja też byłem bardzo na nie, drażniła mnie myśl, dokładnie taka, dlaczego mam próbować dawać wszystko na talerzu.
Odsetek traderów na zysku jest na forach mały, żeby było śmiesznie ich wątki to testy, próby czegoś nowego i chęć zajęcia czasu rozmową w temacie FOREX. Za to praktycznie nie widziałem by którakolwiek z tych osób, a znam kilka, pokazała ludziom na forum co i jak, czy też jak to u nich wygląda.
Temat jest nie szeroki jak rzeka, a długi jak ona :)
Początkującym daje do przemyślenia jedną radę, czy zarabianie po 100-150 zł dziennie czy raz na trzy dni to mało? Czy nie warto próbować grać pozycjami po 0,01 lot po kilka wejść naraz przy kapitale 1000zł, zdejmując stres z siebie? Grosz do grosza i czuje, że wiele osób spokojnie tym sposobem zarabiałoby 1000zł miesięcznie na początek. Gdybanie typu, co by było gdybym zagrałem 1lot czy 10 lot jest błędne, bo tak zysk byłby większy, ale małe wachanie rynku to duże wejścia na stratę, a czy konto to wytrzyma?
Podsumuje tak: Nie będę robił analiz, będę zamieszczał wejścia, nie będę obiecywał, że zawsze będą dobre ale będę się starał wchodzić sensownie, żeby Ci którzy są krócej w temacie mieli o czym pomyśleć.
https://www.youtube.com/watch?v=JgbuVcx28pM
A wszystkim życzę dużo pieniążków bo święta idą :)
I ja też byłem bardzo na nie, drażniła mnie myśl, dokładnie taka, dlaczego mam próbować dawać wszystko na talerzu.
Odsetek traderów na zysku jest na forach mały, żeby było śmiesznie ich wątki to testy, próby czegoś nowego i chęć zajęcia czasu rozmową w temacie FOREX. Za to praktycznie nie widziałem by którakolwiek z tych osób, a znam kilka, pokazała ludziom na forum co i jak, czy też jak to u nich wygląda.
Temat jest nie szeroki jak rzeka, a długi jak ona :)
Początkującym daje do przemyślenia jedną radę, czy zarabianie po 100-150 zł dziennie czy raz na trzy dni to mało? Czy nie warto próbować grać pozycjami po 0,01 lot po kilka wejść naraz przy kapitale 1000zł, zdejmując stres z siebie? Grosz do grosza i czuje, że wiele osób spokojnie tym sposobem zarabiałoby 1000zł miesięcznie na początek. Gdybanie typu, co by było gdybym zagrałem 1lot czy 10 lot jest błędne, bo tak zysk byłby większy, ale małe wachanie rynku to duże wejścia na stratę, a czy konto to wytrzyma?

Podsumuje tak: Nie będę robił analiz, będę zamieszczał wejścia, nie będę obiecywał, że zawsze będą dobre ale będę się starał wchodzić sensownie, żeby Ci którzy są krócej w temacie mieli o czym pomyśleć.
https://www.youtube.com/watch?v=JgbuVcx28pM
A wszystkim życzę dużo pieniążków bo święta idą :)