@irmentruda
Dlaczego TAM

longi na e/n?
Trochę mojego "warsztatu".
Zacznę od audchf.
05.08 pisałem że ma już dość wzrostów, powinien nawracać.
Ale w tyle głowy siedziało - jest możliwy jeden poziom wyżej.
08 sierpnia się wyklarowało, poszło przyzwoite S.
audchf_1.png
audchf_2.png
O nawrotce 22.08 na L nie piszę - tam się wymalowało książkowo, żadnego wahania.
eurnzd
eurnzd_1.png
eurnzd_2.png
Pierwsze HL - zwiali mi. Gdybym się załapał - być może i brałbym zysk, ruch był coś pod 200 pps.
Poszła próba na drugie HL. Przy wejściu "z tyłu głowy" była kontrolka - sytuacja może być jak w audchf. To jest układ wewnętrzny, możliwy kolejny niższy poziom. No ale po wejściu kontrolka pod berecikiem zgasła, pojawiły się oznaki dobierania na H1. I poszło...

Gdybym pamiętał o kontrolce, nie powinienem dobierać. A jeżeli już, to ok - dobieranie trafnie określone, nadwyżki pozycji zamykaj - ruch był całkiem spory, max chyba 60 pps, tyle że nocą.
A potencjalne co najmniej zatrzymanie tego ruchu (jak na malunku)- wypada chyba dzisiaj.
Tyle wiwisekcji.
Psychologia jest jednym z filarów tej gry.Tu chyba zadziałało prawo Yerkesa-Dodsona.

Dziennik zawieszam na jakiś czas.
Do kajecika wężykiem kolejna rzecz - plan rozgrywania konkretnego setupu, z dokładnym rozpisaniem wariantów. Coś, o czym napisałem wyżej o audchf i eurnzd.
No i jakaś wisienka.
D1 - USdolar szykuje się do odpalenia rakiety. Cesarz chyba już gotowy, reszcie par niewiele brakuje.
Kroi się ciaśniutka scieżka zdrowia dla antydolarów. Poza UJ szczególnie eurusd, usdcad, usdchf.
Nie wiem kiedy, jakie i jak ważne dane będą dla usd, ale one chyba będą wyzwalaczem.
Ponieważ wg mnie jeszcze troszkę brakuje, to może jakaś szpileczka-zmyłeczka w przeciwną, tak ze 100 pipsiorków?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.