Czarodziejka
Re: Czarodziejka
Tak ale to nic dziwnego na niskim interwale.
Dłuższe wolniejsze fale zazwyczaj są w nocy.
Dłuższe wolniejsze fale zazwyczaj są w nocy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
- Lat na Forex: 8
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
długa 1,3600 SL 10
na razie lipa, stan konta -4%
na razie lipa, stan konta -4%
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości."Jean Cocteau
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
oczekująca długa 1,3606 SL 10 (skasowany)
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
- pmleczko
- Pasjonat Forex
Jason, że tak spytam. Gdzie przy tym wejściu była czarodziejka?
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
Zamknięte na BE,
Czarodziejka jest cały czas ta sama.;)
Czarodziejka jest cały czas ta sama.;)
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
Nie chce mi się dalej prowadzić tego dziennika. Może, jak skończę, pokażę Czarodziejkę 2.0
Jason, też miałem tam sygnał L, jednak sentyment się nieco popsuł, a taki pusty strzał nadaje się do wypełnienia w drugą stronę. Niemniej RR bardzo przyzwoity.
- pmleczko
- Pasjonat Forex
jasonbourne pisze:Nie chce mi się dalej prowadzić tego dziennika. Może, jak skończę, pokażę Czarodziejkę 2.0
Przestań się wygłupiać. To nie jest przecież wysiłek. Nic nie musisz pisać. Wklejaj tak jak ja screeny z wejściami i tyle. Pojawią się pytania do obrazków to odpowiesz, nie pojawią to nie odpowiesz. Ja od lutego prowadzę i pytań nie miałem, więc tu możesz chyba liczyć tylko na moje. Nie przepracujesz się

Nie odbierz tych słów źle ale wiedziałem że tak sie to skończy, co prawda liczyłem iż dobijemy do 3 strony ale sie nie udało :)jasonbourne pisze:Nie chce mi się dalej prowadzić tego dziennika. Może, jak skończę, pokażę Czarodziejkę 2.0
Szwajcar pisze: Tylko, że my tu GRIDujemy zyski a nie straty. Różnica ogromna.
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
No widzisz jak Ty wszystko wiesz. Jestem pod wrażeniem.Yoda pisze:Nie odbierz tych słów źle ale wiedziałem że tak sie to skończy, co prawda liczyłem iż dobijemy do 3 strony ale sie nie udało :)

Historia lubi sie powtarzać link pod pierwszym twoim postem ;)
hehe.. brzmi jak impotencja systemowa :p
Tak z ciekwości.. robisz jakąś statystykę sistemom poza live obserwacją? Matlab, R ? : ) Excel?
Tak z ciekwości.. robisz jakąś statystykę sistemom poza live obserwacją? Matlab, R ? : ) Excel?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
reptile pisze:hehe.. brzmi jak impotencja systemowa :p
viewtopic.php?f=2&t=2069&start=120#p20101
ha mineły mnie te pliki przez niezalogowanie.
W sumie to podejście ma sens, bo odnosi się chyba w miarę do prostego założenia chwytajacego "super patern". Tak na oko to można grać pod 3 newsy na parę w miesiącu mając je dobrze przeanalizowane nawet "wzrokiem".
Z perspektywy czasu.. mogę nawet powiedzieć, że takie skupienie więcej mi wnosiło niż próby użerania się z twardą matematyką i liczbami, danymi, programami, algorytmami. Póki nie przychodzi taki moment, że dokładność zaczyna mieć znaczenie.. ale kiedy tak się dzieje sprawy zaczynają się komplikować..
Chyba mam jakieś skrzywienie na potrzeby EA ;/ i czas to naprawić :D
W sumie to podejście ma sens, bo odnosi się chyba w miarę do prostego założenia chwytajacego "super patern". Tak na oko to można grać pod 3 newsy na parę w miesiącu mając je dobrze przeanalizowane nawet "wzrokiem".
Z perspektywy czasu.. mogę nawet powiedzieć, że takie skupienie więcej mi wnosiło niż próby użerania się z twardą matematyką i liczbami, danymi, programami, algorytmami. Póki nie przychodzi taki moment, że dokładność zaczyna mieć znaczenie.. ale kiedy tak się dzieje sprawy zaczynają się komplikować..
Chyba mam jakieś skrzywienie na potrzeby EA ;/ i czas to naprawić :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Gwiazdka już niedługo. Wyśle ci w prezencie liczydło do HFT. :lol:
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
Tutaj też trochę pisałem o statystyce
viewtopic.php?f=18&t=2263
Ale nie robię jakichś super skomplikowanych wyliczeń, bo nie uważam tego za konieczne.
Co do samego dziennika, zainspirował mnie do grania z R>2 (trochę chyba zbyt zapatrzony w Van Tharpa przez ostatnie 2-3 lata ciągle budowałem systemy z R>10) oraz zwrócenia większej uwagi na formacje trójkąta. Bo jak je uwzględniam gra się lepiej. Tyle.
Ale prowadzić dalej dziennika nie będę, bo zacząłem u siebie zauważać szkodliwe myślenie. Jak gram sobie sam, nie mam takich problemów, natomiast jak zaczynam prowadzić dziennik, mam poczucie że za bardzo się koncentruję na wynikach. Zaczynam odczuwać potrzebę super wyniku, zrobienia dobrego wrażenia, może nawet popisania się, i w ogóle pokazania jaki to jestem świetny gracz. Takie myślenie jest oczywiście szkodliwe z wielu powodów i już zacząłem zauważać, że powoli zacząłem grać gorzej. Nie mówię, że akurat w tym okresie byłoby inaczej, ale jakoś tak jest na giełdzie, że najlepsze wyniki są wtedy jak nie ma presji na wyniki.
viewtopic.php?f=18&t=2263
Ale nie robię jakichś super skomplikowanych wyliczeń, bo nie uważam tego za konieczne.
Co do samego dziennika, zainspirował mnie do grania z R>2 (trochę chyba zbyt zapatrzony w Van Tharpa przez ostatnie 2-3 lata ciągle budowałem systemy z R>10) oraz zwrócenia większej uwagi na formacje trójkąta. Bo jak je uwzględniam gra się lepiej. Tyle.
Ale prowadzić dalej dziennika nie będę, bo zacząłem u siebie zauważać szkodliwe myślenie. Jak gram sobie sam, nie mam takich problemów, natomiast jak zaczynam prowadzić dziennik, mam poczucie że za bardzo się koncentruję na wynikach. Zaczynam odczuwać potrzebę super wyniku, zrobienia dobrego wrażenia, może nawet popisania się, i w ogóle pokazania jaki to jestem świetny gracz. Takie myślenie jest oczywiście szkodliwe z wielu powodów i już zacząłem zauważać, że powoli zacząłem grać gorzej. Nie mówię, że akurat w tym okresie byłoby inaczej, ale jakoś tak jest na giełdzie, że najlepsze wyniki są wtedy jak nie ma presji na wyniki.
Tylko dlaczego skupiać się w dzienniku na wynikach? Rzeczywiście publikacja tychże może nastręczać dyskomfortu. W wielu dziennikach, np. na nawi, widać, że publikowanie idzie łatwo, jak jest dobra passa.
Coraz częściej dochodzę do wniosku, że RR to absolutna podstawa. Przy czym 2:1 to jest takie na biedę... więcej tutaj: viewtopic.php?f=2&t=2069&p=21354#p21354
Coraz częściej dochodzę do wniosku, że RR to absolutna podstawa. Przy czym 2:1 to jest takie na biedę... więcej tutaj: viewtopic.php?f=2&t=2069&p=21354#p21354
- jasonbourne
- Pasjonat Forex
Bo większość osób tak naprawdę nic więcej nie interesuje?Marcin_N pisze:Tylko dlaczego skupiać się w dzienniku na wynikach?
A to nie jest przypadkiem tak iż po serii nieudanych wejść po prostu porzucasz dziennik? było tak na nawi jest tak i tu, po twoich wypowiedziach o kobietach i innych tego tupu wynalazkach widać iż jesteś osobą która lubi zaimponować, lubi coś pokazać, nie wyszło wiec to porzucasz, zebrałbyś grono fanów to byś kontynuował itp, potwierdza to że prowadząc dziennik az tak bardzo skupiasz sie na pokazaniu wyników że trajdujesz gorzej, ale nasuwa sie znow pytanie czy celem założenia dziennika jest zebranie miłośników, fanatyków i wyznawców i mieć ogólne lizanie tyłka czy dzielenie sie wiedza, podejściem do tradnigu bez względu na wyniki, i moim zdaniem dziennik nie upada dlatego ze "nie chce sie tobie go prowadzić" tylko dlatego iż twój system nie jest taki jak oczekiwałeś i motywacji do otwarcia tradingu towarzyszyły złe cele