Bardzo interesuje mnie droga zolwi i postanowilem ze zaczne swoja droge zolwia. Pare slow o mnie. Pracuje zeby zarobic na studia bo rodzice powiedzieli, ze nie sfinansuja. Dali mi wyprawke na dorosle zycie i powiedzieli, ze musze sobie radzic, poznac zycie i wtedy zdecyduje sie na studia albo nie. Zobaczymy. Wyprawka lezala do tej pory na lokacie, ale stopy procentowe i zyski z lokaty sa doprawdy smieszne. Postanowilem poszukac innego rozwiazania i tak oto trafilem na gielde i forex. Forex bardzo mi sie podoba przez lewar i wporzadku koszty. Latwo tez zalozyc konto i inwestowac.
Teraz mam prace za dnia, wiec bede pisal rzadko, mam nadzieje raz dziennie. Albo w weekendy, kiedy mam czas poczytac.
Moj system jest stosunkowo swiezy i opiera sie o swiece outsidebar. Widzac outsidebar na dziennym wykresie wchodze ze stoploss ponizej swiecy i takeprofit drugie tyle co swieca (100% zasiegu).
Uzywam DMA21 i chce sprawdzic, czy majac sygnal zgodny ze wzrostem lub spadkiem DMA21 i swiece w tym samym kolorze tylko dluzsza od poprzedniej, to czy tez bedzie dobrym sygnalem.
Gram mikrolotami przy 5'000$$$. Nie chce ryzykowac wiecej niz 50 $$$ na transakcje.
Nie znam sie na danych o ktorych pisza profesjonalni uzytkownicy forum, ale wydaje mi sie, ze nie zalezy mi by byc na takim poziomie.
Cel dziennika to powoli wspinac sie w gore.

Prosze zyczcie mi szczescia.