1. Rachunek 'long term' - do gry na długi termin, nie stosuję TP
2. Rachunek 'short term' - krótkoterminowa spekulacja, częste wejścia i wyjścia z pozycji
Poprawiłem, powinno być lepiej, ale będę robił jak piszesz. Problem tylko w tym że jak wrzucę na forum to będą wszystkie wykresy na dole, a nie wkomponowane w tekst...Akhh pisze:Rzeczywiście długoterminowo na to patrzysz. Ile średnio trzymasz pozycje, z których wchodzisz z wysokich TF? Masz jakiś rekord na walutach?
Ok. 1,5 roku, nie pamiętam dokładnie. Dlatego właśnie otworzyłem 2 rachunki, na jednym zamierzam grać bardziej agresywnie, realizować zyski, ponawiać pozycję, ponosić większe ryzyko. Na drugim budować pozycje, zabezpieczać je i czekać... Na obu rachunkach będę jednak grał zgodnie z dużym TF.
W kwestiach formalnych: screeny są troszkę nieczytelne i nie bardzo da się odczytać to co jest napisane. Może wrzucaj bezpośrednio na forum - powinno być lepiej.
Możesz wrzucić wykresy w tekst i pojawi się kod - później sobie wyciąć kod i wkleić w wybrane miejsce.Spekulant pisze:Poprawiłem, powinno być lepiej, ale będę robił jak piszesz. Problem tylko w tym że jak wrzucę na forum to będą wszystkie wykresy na dole, a nie wkomponowane w tekst...Akhh pisze:Rzeczywiście długoterminowo na to patrzysz. Ile średnio trzymasz pozycje, z których wchodzisz z wysokich TF? Masz jakiś rekord na walutach?
Ok. 1,5 roku, nie pamiętam dokładnie. Dlatego właśnie otworzyłem 2 rachunki, na jednym zamierzam grać bardziej agresywnie, realizować zyski, ponawiać pozycję, ponosić większe ryzyko. Na drugim budować pozycje, zabezpieczać je i czekać... Na obu rachunkach będę jednak grał zgodnie z dużym TF.
W kwestiach formalnych: screeny są troszkę nieczytelne i nie bardzo da się odczytać to co jest napisane. Może wrzucaj bezpośrednio na forum - powinno być lepiej.
Po założeniu tendencji na danej parze wchodzę na dwa sposoby: 1. Z ręki 2. Stosując drabinki. SL zabezpieczam sukcesywnie pozycje, zachowując minimalny zysk. Nie przekładam SL na BE bo to w większości przypadków kończy się zamknięciem wszystkich pozycji. Przy większych korektach rzędu 50-70% ‚wywala’ mi większość pozycji, zostają te otwarte po ekstremach i je trzymam. Jeśli trend jest kontynuowany dobieram znowu pozycje i ponownie je zabezpieczam. Generalnie to styl bardzo zbliżony do tego co opisywał Szwajcar. Istotne są tutaj 2 parametry: 1. Obranie dobrego kierunku, tzn. trafienie w trend, a nie gra przeciwko niemu. 2. Unikanie zbytniego zaangażowania, tzn. jeśli nawet trafimy na bardzo silne korekty to stratne pozycje które trzymamy nie mogą nam wyczyścić konta.michosz pisze:No no , fajna gra z wysokich interwałów. Chociaż w mojej opinii D1 nie wprowadza już szumu. Przynajmniej ja nie mam zakłóconego obrazu patrząc na D1.
Na USD/JPY dałeś stopa już na BE? Nie za szybko jak na taki interwał ?
BTW fajny pomysł z "fanpejdżem" :)
pozdro
'Wczytało' starą historię, tzn. sprzed publikacji dziennika. Muszę się zastanowić co z tym zrobić...Akhh pisze:Co się stało na koncie long term?
Chyba się udało zafiksować datę od 17 lipca, teraz powinno być ok.Akhh pisze:Chyba nowe konto niestety...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości