W nawiązaniu do wątku powitalnego (http://forum.comparic.pl/viewtopic.php? ... 68&p=53782) zakładam ten dziennik. Tam też podane jest krótko dlaczego go zakładam więc nie będę powtarzał. Dziennika nigdy nie prowadziłem, miałem kilka lat "odcinki" od FX (acz kilka razy w tygodniu stawiałem na jakimś demo kreski, nie grając, po prostu dumając nad tym co robiłem wcześniej, co robią inni i będąc przez te lata w swoistej kontemplacji nad istotą rzeczy w spekulacji).
Na razie będę pokazywał wejścia, wyjścia, analizą jest sama AT, nie będę komentował bo obrazki wszystko będą pokazywały. Robię to na koncie DEMO. Na konto REAL może przyjdzie czas, może nie. Chcę się podzielić tym, do czego "dojrzałem" przez te wszystkie lata (pierwszy kontakt z FX 2002r.). Wszystko spontaniczne.
Screeny będę wrzucał w miarę możliwości na bieżąco lub z poślizgiem. Chcę publicznie dokumentować moje podejście.
Gram to co widzę, tylko Price Action, nie wróżę z fusów, nie śledzę kwestii makro, nic mnie nie interesuje. Wejścia z M5. Gram na RR minimum 2:1, jeśli jest mniej, to pomniejszam wielkość pozycji. Gram wtedy kiedy mam chwilę czasu, mając po parę minut wchodzę, narysuję coś i albo wchodzę w pozycję albo nie, i tak w ciągu dnia spontanicznie wiele razy, stąd wejście tak późno, ale kreski wcześniej narysowane. Po prostu robię to gdy czas pozwoli.
Od razu wejścia z wczoraj: