Można powiedzieć, że jestem nowy na forum, choć zaglądałem tutaj w miarę regularnie. Jak dotąd jednak nie zdobyłem się na stworzenie własnego tematu ;)
Prowadząc cykl dotyczący pozycji dużych graczy ( http://comparic.pl/category/pozycje-duzych-graczy/) zacząłem się interesować rolą rekomendacji bankowych w szerszym otoczeniu rynku walutowego.
Przed Comparic nie interesowałem się spojrzeniem większych ode mnie na rynek - wierzyłem we własne siły i własną analizę (czy to dobrze, pozostawiam już Waszej ocenie).
W tym momencie coraz głośniej zadaję sobie pytanie, jak należy traktować rekomendacje, analizy i komentarze największych podmiotów na rynku. Czy warto podążać za ich wskazówkami (to jest też tematem moich cotygodniowych podsumowań)? Czy należy traktować je jako antywskaźnik (Goldman mówi kupuj! dlatego mądry trader sprzedaje

W tym temacie chciałbym zacząć prowadzić quasi dziennik mający na celu zebranie najciekawszych opinii i rekomendacji dużych banków i empiryczne sprawdzenie czy warto kierować się wskazówkami dużych graczy. Zapraszam wszystkich chętnych do dzielenia się spostrzeżeniami, ciekawymi rekomendacjami banków i własnymi komentarzami i spostrzeżeniami na poruszane w nich tematy. ;)