Gridowanie na maksa

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

wtorek 06 wrz 2016, 15:15

Wiem ze nie zatrzyma ale zdecydowanie poprawia poziom wejscia oraz moment wyjscia

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

środa 07 wrz 2016, 17:27

Coraz bardziej mi się podoba to handlowanie z kalendarzem. Co prawda dopiero 3 dni minęły, ale widać jak można w prosty sposób omijać potencjalne problemy. Po prostu na czas danych zwijamy kram i rozstawiamy kiedy rynek się uspokoi.
Na zdjęciu widać wejście po dzisiejszych danych dla CAD. Gdyby nie wyłącznik kalendarzowy to "S" byłyby brane od dołu zaraz po przebiciu górnej bandy Bolingera. Generalnie do takiego handlu potrzebne są małe spready. Ten test to HFT, chodzi jeszcze jeden w Pepperstone. Tam wszystko szybciej się finalizuje właśnie dzięki mniejszym spreadom. Testy w toku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 08 wrz 2016, 16:28

Ja znow prYgotowalem sie na SuperMarioShow i nic nie bylo ponad norme. Ale nauczony doswiadczeniem z 3 gru 2015 kiedy przelewarowalem sie na maksa uwazam na takie konferencje.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

piątek 09 wrz 2016, 09:57

Po tygodniu.
W Pepperstone chodzi EA na koncie 1000 Eur z lewarem 500.
W ramce zaznaczyłem SL złapany jeszcze kiedy EA nie był podpięty do kalendarza.
Obecnie, juz z kalendarzem odrobił z nawiązka stratę. SL jest ustawiony na 10%.

W HFT z kontem początkowym 10 000 PLN, SL = 5% i lewarem = 100 wygląda to tak:

Są jeszcze dwa inne EA handlujące z kalendarzem, ale o nich może przy innej okazji.

W Pepperstone są niższe spredy. To duża zaleta w takim handlu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

piątek 09 wrz 2016, 23:15

wczoraj i dzis
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 15 wrz 2016, 21:43

jak dla mnie to ten edek moze tak caly rok chodzic w takie konsoli.
2016-09-15 EURUSDmicroM15.png
i tu wreszcie jakies wyniki na gridowaniu z BollingerBands:
2016-09-15 EURAUDmicroM5 300.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

sobota 17 wrz 2016, 09:04

Zmieniam zasadę wyłączania EA przed danymi. Jeśli nadchodzi czas danych a wynik jest dodatni wtedy EA zamyka pozycje i czeka godzinę po danych. Jeśli ma stratę to nie zamyka. Wtedy zabezpieczeniem jest SL kapitałowy.
Miałem w tygodniu kilka frajerskich zamknięć, które przyniosły niepotrzebne straty. Jakieś nocne dane z Chin itp.
Zobaczymy jak będzie teraz. ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

sobota 17 wrz 2016, 09:15

Mam też wersję manualną tego pomysłu. Tym razem handel odbywa się na jednym instrumencie (DAX30).
Kolejne wejścia są wykonywane z ręki. Jest szansa, że miejsca wejść będą bardziej przemyślane. EA przelicza tylko wielkość pozycji.
To jest bardzo ekstremalny handel. Po prostu łapanie dołków/szczytów.
Podpieram się w tym przypadku skumulowaną Deltą dla DAX i SP500. Bardzo przydatna rzecz kiedy się obserwuje wykres na M5.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

wtorek 20 wrz 2016, 11:30

Ja uruchomilem grida z BB na audcad M5.

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

wtorek 20 wrz 2016, 11:32

Musialem przy okazji zrobic doktorat ze zdalnego stawiania serwera na CentOS.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

piątek 23 wrz 2016, 06:03

Jak do tej pory zmiana wychodzi na dobre.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

piątek 23 wrz 2016, 21:45

nowy system
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

środa 28 wrz 2016, 19:42

rynek wybitnie sprzyja gridowaniu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
overall
Stały Bywalec
Posty: 118
Rejestracja: poniedziałek 21 paź 2013, 20:45
Lat na Forex: 8

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 29 wrz 2016, 18:52

Widzę, ze panowie w temacie robotów a mam pomysl na dosc prosty skrypt z tym ze nie mam o tym pojecia. Robot wygladał by tak:

Musiał by byc dostosowany do swiec japonskich, interwał h1 lub h4. System polega na tym ze gdy cena (swieca) np spadkowa dochodzi do wsparcia i zamkniecie swiecy (korpus) nastepuje nad wsparciem to robot automatycznie otwiera longa z konkretnym SL, bez TP. Sygnał jest aktualny dopoki kolejna świeca nie zamknie się ponizej sygnału. Gdy sygnał jest zanegowany to robot powinien otworzyć zlecenie BE. Chodzi o to ze sygnal jest zanegowany tylko w wypadku zamkniecia nowej swiecy nizej od poprzedniej. Wtedy robot ustawia BE. Nowy sygnał nastąpi gdy cena znajdzie nowe nizsze wsparcie lub wyzsze. Jedno wsparcie, jeden sygnał. Chociaz to juz pewnie moze byc skomplikowane (a moze nie? ) wiec wystarczylo by gdyby robot po prostu otwierał poprawne sygnaly i je zamykal (ustawiał na be) w razie negacji.

Moze juz takie cos istnieje? :)

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 29 wrz 2016, 19:41

overall pisze:Widzę, ze panowie w temacie robotów a mam pomysl na dosc prosty skrypt z tym ze nie mam o tym pojecia. Robot wygladał by tak:

Musiał by byc dostosowany do swiec japonskich, interwał h1 lub h4. System polega na tym ze gdy cena (swieca) np spadkowa dochodzi do wsparcia i zamkniecie swiecy (korpus) nastepuje nad wsparciem to robot automatycznie otwiera longa z konkretnym SL, bez TP. Sygnał jest aktualny dopoki kolejna świeca nie zamknie się ponizej sygnału. Gdy sygnał jest zanegowany to robot powinien otworzyć zlecenie BE. Chodzi o to ze sygnal jest zanegowany tylko w wypadku zamkniecia nowej swiecy nizej od poprzedniej. Wtedy robot ustawia BE. Nowy sygnał nastąpi gdy cena znajdzie nowe nizsze wsparcie lub wyzsze. Jedno wsparcie, jeden sygnał. Chociaz to juz pewnie moze byc skomplikowane (a moze nie? ) wiec wystarczylo by gdyby robot po prostu otwierał poprawne sygnaly i je zamykal (ustawiał na be) w razie negacji.

Moze juz takie cos istnieje? :)
A jak robot ma ustawić BE (SL na BE ?) na pozycji "long", której cena otwarcia jest wyższa od aktualnej ceny?
:sceptic:
Obrazek

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 29 wrz 2016, 20:05

skad robot ma wiedziec, ze jest na wsparciu lub oporze?

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 29 wrz 2016, 20:20

irmentruda pisze:skad robot ma wiedziec, ze jest na wsparciu lub oporze?
To akurat pikuś.
Można odczytywać ze wskaźnika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
overall
Stały Bywalec
Posty: 118
Rejestracja: poniedziałek 21 paź 2013, 20:45
Lat na Forex: 8

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 29 wrz 2016, 21:01

Pokaze to na podstawie screena.

Na pierwszym wykresie nzdusd nie ma sygnalu, korpus wbil się we wsparcie.

na drugim eurjpy mamy idealny sygnal, nie ma negacji, cena cisnie do gory.

na trzecim nzdjpy, pojawia sie sygnal ale cena zostaje zanegowana, dodatkowa cena daje mozliwosc wyjscia na BE, tak wiec nie wiem czy to mozliwe dlatego pytam.

Wsparcia i opory byly by wazne dla np 40-60 swiec wstecz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 29 wrz 2016, 21:06

BE trzeba ustawić zanim "cena zostanie zanegowana"
Obrazek

Awatar użytkownika
overall
Stały Bywalec
Posty: 118
Rejestracja: poniedziałek 21 paź 2013, 20:45
Lat na Forex: 8

Re: Gridowanie na maksa

czwartek 29 wrz 2016, 21:08

JAREK67 pisze:BE trzeba ustawić zanim "cena zostanie zanegowana"
my bad, nie wiem czemu tak wyskoczylem z tym Be, mialem na mysli ''ewentualne wyjscie na zero'' po tym jak sygnal zostanie zanegowany lub ''sl''

Do tego z gory okreslamy czy danego dnia bedziemy grac shorty czy longi, tak wiec robot nie musi sie martwic o rozróżnianie trendu. My ustalamy ze robot gra np tylko longi gdy znajdzie wsparcie.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość