Udało się?jasonbourne pisze:No, no, czyżby na euro pojawiła się fajna okazja aby się (znowu) dużo i szybko nachapać?![]()
podoba mi się

Udało się?jasonbourne pisze:No, no, czyżby na euro pojawiła się fajna okazja aby się (znowu) dużo i szybko nachapać?![]()
podoba mi się
Na razie nie, może w tym tygodniu będzie jakieś dobre wejście.pmleczko pisze:Udało się?
Z mojego punktu widzenia nie ma znaczenia to miałem na myśli. Zależność badałem i na podstawie swoich obserwacji jak i po przeczytaniu tego co napisał Nelly i nie zaobserwowałem niczego co mógłbym wykorzystać. Jak coś sensownego zauważysz to daj znać. Dla mnie Nelly to utopia. Bardzo lubię opierać się na schematach, statystyce itp, ale są pewne granice szaleństwajasonbourne pisze:A tu ciekawostki, Ty mówiłeś, że czas trwania korekty po impulsie nie ma znaczenia, a Nelly pisze że jednak ma. Ciekawe jest też zwrócenie uwagi na relacje pomiędzy korektą impulsu a falą poprzedzającą impuls. W ogóle nie brałem tego pod uwagę do tej pory.
Sądzę, że nie ma takiej granicy.jasonbourne pisze:Zagadka: Mamy trzy fale. Gdzie jest granica w relacjach Fibonacciego pomiędzy nimi, która oddziela oznaczenie impuls-korekta-impuls oraz oznaczenie a,b,c? Próbuję to jakoś opracować.
Nie ma takiej granicy.pmleczko pisze: Bardzo lubię opierać się na schematach, statystyce itp, ale są pewne granice szaleństwa
Według mnie to strata czasu, ale szukaj tych zależności. Jak będziesz miał odpowiednią próbkę to z chęcią przeczytam wnioski.jasonbourne pisze:Nie ma takiej granicy.pmleczko pisze: Bardzo lubię opierać się na schematach, statystyce itp, ale są pewne granice szaleństwa![]()
Może powiem jaki mam obecnie cel, będzie prościej. Powiedzmy, że tak jak opisuje Nelly, mamy 4 cztery fale:
m0
m1
m2
m3
Przy czym fala m2 jest impulsem, a fala m3 korektą impulsu. No i teraz próbuję opracować zależności pomiędzy tymi falami, przy których prawdopodobieństwo że fale m2 jest rzeczywiście impulsem a fala m3 tylko korektą jest największe. Już na przykład stwierdziłem, że jeżeli fala m1 zawiera się w przedziale 1- 1,618 fali m0, szansa że fala m3 nie jest impulsem wynosi 75% (dla rynku gbp/usd oraz mojej definicji impulsu) czyli takie fale impulsu należy pomijać co wstępnie poprawia skuteczność wejść o 33% dla funta, obecnie sprawdzam dla euro.
A oznaczenia trochę dziwne, inne niż wcześniej. Fala pierwsza powinna się kończyć falę niżej.
No oczywiście, że sam. Ty popracujesz a ja poczekam na owoce tej pracy.jasonbourne pisze:A mi tam się zawsze wydawało intuicyjnie, że w tym Pre-Constructive Rules fo Logic kryje się wielki potencjał tylko nie wiedziałem jak to ugryźć. Co nie zmienia faktu, że jest to straszne. Chyba tylko programowanie jest bardziej skomplikowane.
I jak zwykle trzeba wszystko zrobić samemu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości