Witku, co do życzeniowego nastawienia bo rozumiem, że to do mnie

Nie, nie do Ciebie, a już tym bardziej nie rozumiem czemu większość rzeczy związanych z grą ma być rzekomo życzeniowa.pmleczko pisze:Witku, co do życzeniowego nastawienia bo rozumiem, że to do mnieto większość rzeczy związanych z grą jest sama w sobie życzeniowa i raczej nie da się tego zmienić.
A później 120% w jednej pozycjipmleczko pisze:Szczególnie jak się gra tak jak ja to robię. Czekasz i czekasz i....
Nie, to jest skuteczność tylko dla wejść, czyli 40% to jest wejście co najmniej na BE, a 60% to SL. To prawdopodobieństwo jeszcze trzeba połączyć z prawdopodobieństwem sprawdzenie się sygnału długoterminowego, który ma skuteczność w granicach 70-80%, czyli mamy 40% szans na wejście w sygnał, który się sprawdza w 70-80%. To się liczy tzw. prawdopodobieństwem warunkowym, ale ja już się nie bawię w takie szczegóły matematyczne, bo to moim zdaniem nie jest aż takie ważne, poza tym zmienne w czasie.Lexie9 pisze:40% skuteczności przy RR 1:50?![]()
Nie, M5 albo M1.Lexie9 pisze:Wejścia robisz na H1 z 10pipsowym SL'em?
Teraz jest po prostu dobra sytuacja aby się nachapać, co więcej, moim zdaniem trendy będą trwać przez kilka lat, chociaż jest kwestia kierunku ich. Nigdy się nie czułem jakoś zniewolony, nawet jak pracuję, tym bardziej że praca na etacie ma moim zdaniem dużą wartość dodaną nie tylko jako pensja, ale oczywiście fajnie mieć luz i komfort że się pracuje dla przyjemności a nie dla pieniędzy.pmleczko pisze:Tak sobie czytałem to co napisałeś Witku o tych 700 procentach. Masakra jakaś. Dwa góra trzy lata i człowiek wolny jak ptak, czego chcieć więcej. Troszkę zazdroszczę.
Mam edka z samego dolu dzisiaj. SL 13 pips a TP tam gdzie czerwone c zaznaczyles. :) Dlugoterminowo tez widze wzrosty. Albo duza konsola najpierw.jasonbourne pisze:Prognoza elliottowa eur/usd, jak zwykle są trzy warianty:
-wzrostowy
-spadkowy
- boczny
Ja stawiam na żółty-wzrostowy.
Ja już mam 40% ugrane, planuję 80%. Jak to trafię to będę miał swój miesięczny rekord życia, bo jeszcze tamte dwie pozycje w dół miałem. TP = 1,0950michosz pisze:Ja również mam L na edku , już zabezpieczony na BE.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości