Według mnie oprócz doświadczenia przy budowie dużych piramid, potrzebny jest także odpowiedni charakter. Ale na pewno zamknięcie takiej piramidy jest fajne.

Ile pipsów wychodzi u Ciebie konto? TP kiedy ustalasz? Na bieżąco?
A co sądzisz o hedgowaniu pozycji ? Czysto teoretycznie np. 2 x L (20p), ale brakuje trzeciego zlecenia L, po którym zgodnie z twoim trading planem zabezpieczasz część zysków trailing stopem i np w tym momencie cena się odwraca i idzie przeciw twoim zleceniom. Co sadzisz o małym hedingu np 1xS za dwukrotna wartosc w odleglosci 20 p od pierwszego L z 2x10p TP(częsciowa realizacja zysków, żeby w zależnosci od rozwoju sytuacji wyjść na zero albo z minimalnym zyskiem) ??Tomasz-20021 pisze:marek12578 pisze:cycu20021
Czy masz jakas konkretna metode wchodzenia w pierwsza pozycje?
Czy sa to decyzje oparte o rozne przeslanki i raczej uznaniowe?
Wynik jest bardzo dobry, ale pamietaj ze takie wyniki sie zdarzaja gdy wystapi silny trend a my bedziemy po odpowiedniej stronie rynku. Pozniej na ogol trzeba poczekac, co mnie wiele razy zgubilo i probowalem ruszac rynkiem w konsolidacji.
Akhh
dzieki ale jeszcze sie nie rozpedzajmy. Tak dobry wynik dal kabel, ktory sie rozpedzil na maksa. Poczekajmy na sytuacje kryzysowe kiedy cena sobie pozawraca :D
marek12578
zawsze kieruje sie kierunkiem trendu z wyzszych tf. Dzisiejsze wejscie to taki maly eksperyment bardziej. Nienawidze wszystkiego ponizej d1 ale dla dobra sprawy chwilowo przeprosilem sie z nizszymi interwalami. Na screenie zalaczam dlaczego wszedlem w ta pare.
tak czasem uzywam hedge - tu trzeba bardzo uwazac zeby nie naciupac zlecen w nieskonczonosc. Latwo sie pozniej pomieszac co miales redukowac, co zamykac a co hedgowac wlasnie. Sama idea jest bardzo dobra i pomocna.tyler_durden pisze:
A co sądzisz o hedgowaniu pozycji ? Czysto teoretycznie np. 2 x L (20p), ale brakuje trzeciego zlecenia L, po którym zgodnie z twoim trading planem zabezpieczasz część zysków trailing stopem i np w tym momencie cena się odwraca i idzie przeciw twoim zleceniom. Co sadzisz o małym hedingu np 1xS za dwukrotna wartosc w odleglosci 20 p od pierwszego L z 2x10p TP(częsciowa realizacja zysków, żeby w zależnosci od rozwoju sytuacji wyjść na zero albo z minimalnym zyskiem) ??
A druga część, to bardzo ciekawie wygląda wykorzystanie przy takim sposobie zawierania pozycji ATR, żeby określić możliwość wybicia. Choćby zaznacznie ostatnich high i low świecy z d1 aby wiedzieć gdzie szukać cofek lub wybic, dziennych trendów z d1.
Piter Ty dopiero kosisz jak uruchomisz pipsokombajn haha. Owszem jak teraz patrze na chfy to az sie lezka w oku kreci. Tam smialo kilka tys pps lezalo no ale z widocznym wykresem jest latwo hehe. Ja jednak tej waluty nie dotykam nawet 3 metrowym kijem.Piter80 pisze:Dobra robota Tomasz.
Mysle,ze dobrze szukac s na gbpchf,eurchf,usdchf.ladne piramidy tam mozna ustawic![]()
pozdrawiam
heh Piter jesli sie uczysz dopiero niekoniecznie musisz na realu - popstrykaj troche dla zabawy na demo. Piramidy potrafia byc niebezpieczne nawet przy najmniejszym locie jesli zlecen bedzie wiecej. Nerwow nie ma wiecej niz przy klasycznym handlu - powiedzialbym nawet, ze jest ich mniej.Piter80 pisze:No wlasnie nie tak kolorowo :/ co zarobie na pojedynczych zleceniach to strace na piramidach :D ale probuje piramidowanie ogarnac.Troche nerwow to zjada,ale coz.A Chf waluta jak kazda inna.Czekam na potwierdzenie mojej teorii i wskakuje w S.Wedlug mnie za pare tyg/miesiecy bedzie wyjazd w gore z chf i to nawet 2xwiekszy niz ten w styczniu.
Sprobuje zlapac ten ruch.Pieknie by bylo
Pozdrawiam
surowcow nie gram wogole wiec nie pomoge - w zasadzie sam nie wiem czemu tego nie ruszam. Chyba emocji na waltach wystarczy jak dla mnie.Piter80 pisze:A w tej chwili zloto wyglada jak by chcialo isc ostro do gory,Ale mozliwe tez,zeprzedtem zlapia ostatnie minima.
I tak i tak. Ogolnie czekam na wiekszy ruch - na kilkaset pips - tam zagrywam z reki na zywo co widze. Podczas takiego zjazdu pojawiaja sie mniejsze czy wieksze korekty. Czesto da sie je dosc latwo odczytac - tam zazwyczaj stawiam zlecenia oczekujace.Piter80 pisze:Ehh piramida na zlocie wycieta.
Tomasz jak ustawiasz piramide?Z reki czy oczekujace?
Ja narazie odpuszczam piramidy :/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości