Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków regu

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 16:19

macierecz,czy musisz się wcinać w każdy temat o którym nie masz zielonego pojęcia?.
Nie wstydzisz się z siebie robić pośmiewisko ?.
Napisałem wyrażnie,że wszystko jest datami i sekundami w alarmach,oczywiście zawsze na naszą niekorzyść,więc nie można tego wykorzystać,natomiast rozwiązanie tej zagadki,pozwoli nam na skuteczniejsze przeciwdziałanie takim praktykom...

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 16:32

JAREK67 pisze:Pokaż konkretnie gdzie (między czym pojawiają się różnice). Jak to można zmierzyć itd. Wtedy może ruszymy z miejsca. Jednak nadal jestem sceptyczny, żeby zjawisko aż takich opóźnień występowało na rynkach.
Drogi Jarku,to wszystko jest w alarmach,napisz sobie program np. czasowy,wrzuć go w skażniki własne do swojego brokera i tyle,będziesz miał te 16-54 sekundowe opóżnienia.
Mnie natomiast ciekawi jeszcze jedna rzecz, co napisałem wyżej,jak rozumieć,że macie sygnał np. 16.47 i 24 sekundy na długą pozycję,a póżniej,z opóżnieniem przychodzi Wam w alarmach data wsteczna np.po tej informacji w alarmach 16.47 i 24 sekundy przychodzi Wam np. 16.39 i 15 sekund na pozycję krótką,oczywiście jest to wszystko do udokumentowania w Alarmach i jak Waszym zdaniem to // czyli wsteczne sygnały// wpływają na EA?.

Pozdrawiam

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 17:10

Drogi zzz

tak sie sklada, ze na grze na opoznienia u brokerow zeby zjadlem, co moge poprzec stosownymi statementami, odpowiedziami na szczegolowe pytania itd. Jesli ktos chce weryfikowac - zapraszam na priv. Tym sie roznie od ciebie, bo ty jak zwykle nic nie mozesz pokazac. Terminator w swoim pierwszym poscie mial racje.

Moze abysmy mogli zweryfikowac co mowisz wrzuc na forum ten program czasowy ktory sobie napisales?
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 17:17

Programy nie są moje,a ta osoba co je pisała nie życzy sobie aby je upubliczniać.
macierewicz,jak jesteś taki cwaniak jak piszesz,to tym bardziej nie będzie dla Ciebie problemem żadnym żadnym ,napisać sobie wskażniki np. DMI i ADAX ,następnie wszucić je do katalogu wskażników własnych i rozwinąć temat ten temat odnośnie 16-54 sekundowe opóżnieniń,oraz
jak rozumieć,że macie sygnał np. 16.47 i 24 sekundy na długą pozycję,a póżniej,z opóżnieniem przychodzi Wam w alarmach data wsteczna np.po tej informacji w alarmach 16.47 i 24 sekundy przychodzi Wam np. 16.39 i 15 sekund na pozycję krótką,oczywiście jest to wszystko do udokumentowania w Alarmach i jak Waszym zdaniem to // czyli wsteczne sygnały// wpływają na EA?.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 17:28

zzz pisze:
JAREK67 pisze:Pokaż konkretnie gdzie (między czym pojawiają się różnice). Jak to można zmierzyć itd. Wtedy może ruszymy z miejsca. Jednak nadal jestem sceptyczny, żeby zjawisko aż takich opóźnień występowało na rynkach.
Drogi Jarku,to wszystko jest w alarmach,napisz sobie program np. czasowy,wrzuć go w skażniki własne do swojego brokera i tyle,będziesz miał te 16-54 sekundowe opóżnienia.
Mnie natomiast ciekawi jeszcze jedna rzecz, co napisałem wyżej,jak rozumieć,że macie sygnał np. 16.47 i 24 sekundy na długą pozycję,a póżniej,z opóżnieniem przychodzi Wam w alarmach data wsteczna np.po tej informacji w alarmach 16.47 i 24 sekundy przychodzi Wam np. 16.39 i 15 sekund na pozycję krótką,oczywiście jest to wszystko do udokumentowania w Alarmach i jak Waszym zdaniem to // czyli wsteczne sygnały// wpływają na EA?.

Pozdrawiam
Przecieź już pisałem, że wśród brokerów, z którymi mam styczność opóźnienia sięgają najwyżej dziesiątek milisekund. To za mało żeby z tego efektywnie korzystać. Pokaż jakiś dowód, że są większe. Inaczej dla mnie EOT.
Obrazek

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 17:28

OK. W kazdej chwili moge to sprawdzic. Tylko racz powiedziec, odnosnie czego mam to porownywac?!?!?

Czy chodzi ci o to, ze alarm przychodzi z opoznieniem? bo juz nic nie rozumiem
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 17:42

macierewicz pisze:OK. W kazdej chwili moge to sprawdzic. Tylko racz powiedziec, odnosnie czego mam to porownywac?!?!?

Czy chodzi ci o to, ze alarm przychodzi z opoznieniem? bo juz nic nie rozumiem
Dokładnie tak, widzę że wreszcie się rozumiemy...,przychodzi z opóżnieniem, lub datą wsteczną,np.sygnał np. 16.47 i 24 sekundy na długą pozycję,a póżniej,z opóżnieniem przychodzi alarm data wsteczna np.po tej informacji w alarmach 16.47 i 24 sekundy przychodzi Wam np. 16.39 i 15 sekund na pozycję krótką,
PS,doprecyzuję,masz w alarmie sygnał np. kupna 16.47 i 24 sekundy,następnie w alarmach // wszystko jest chronologicznie udokumentowane///z opóżnieniem przychodzi alarm data wsteczna np.po tej informacji w alarmach 16.47 i 24 sekundy przychodzi Wam np. 16.39 i 15 sekund na pozycję krótką,
Jak to wpływa na EA?.
Jednym z ważniejszych tematów tego postu dotyczy,czy z opóżnieniem przychodzi alarm data wsteczna np.po tej informacji w alarmach 16.47 i 24 sekundy przychodzi Wam np. 16.39 i 15 sekund na pozycję krótką, czy to jest legalne?.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

środa 21 maja 2014, 18:41

Brak mi sil :(

Czemu nie napisales od razu, ze alert przychodzi z opoznieniem a pieprzyles o CME, ktore nie ma zadnego wplywu na twoj problem?

Generalnie nie powinienem ci odpisywac, bo mnie denerwujesz, ale mam odruch serca to ci wytlumacze dlatego tak sie dzieje (o ile dobrze zrozumialem istote problemu co w twoim przypadku latwe nie jest)

Otoz - niektore wskazniki repaintuja. Nie wiesz co to znaczy wiec tlumacze - akutalna cena wplywa na wartosci z poprzednich okresow, ktore teoretycznie sa juz "zamkniete". W momencie gdy zmienia sie cena, wskaznik z opoznieniem pokazuje wartosc ktora sobie ustawiles na alert i wysyla ci ten alert z wczesniejszym czasem. Ot, caly problem.

Od razu napisze, ze gdybys ten sam wskaznik uruchomil na MT4, na LMAX, na CME - bedzie dzialal tak samo. Tak jest po prostu napisany.

PS. Nie dziwie sie, ze praktycznie zaden brok ci nie odpisal. Po tym belkocie ktory tutaj zaprezentowales twoj mail pewnie byl zartem dnia.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

czwartek 22 maja 2014, 16:10

Dobra, jak jesteś taki mocny jak piszesz,wytłumacz nam dlaczego te różnice w stosunku do LIMAX sięgają kilkudziesięciu sekund?,przecież napisaleś wyrażnie że MT-4 działa wszędzie tak samo więc nie powinno to mieć wpływu.
Druga sprawa,jak jesteś taki mocny jak piszesz ,opowiedz nam dlaczego dzisiaj na ECN o godz. 9.00 była jednosekundowa luka na 13 pipsów,a na LIMAX i CME tej luki nie było?.
Trzecia sprawa,jak te dwa tematy wyżej napisane mają wpływ na EA?.
Ogólnie ,o te trzy tematy mi chodzi w tym poście.

Pozdrawiam,

PS,macierewicz,doprecyzuję,chodzi mi o rynek E/$ dzisiaj godz. 9.00
Jeżeli odpowiesz na te trzy pytania,mimo naszej skrajnej wrogości, masz u mnie SZACUN.

PS, macierewicz,nie jest tak jak piszesz że nie mam odpowiedzi od brokerów,mam odpowiedż...,cytuję
problem jest w tym co napisałem wyżej, brokerzy tłumaczą że rynek rusza o godzinie 23:00 jednak pierwsze kwotowania kursów, zależnie od pary walutowej mogą pojawiać się w okresie od kilku sekund do kilku minut po godzinie 23:00 i dlatego te różnice występują,dobra,ja to rozumiem.
Rozumiem że start w takich przypadkach jest opóżniony o te kilkadziesiąt sekund,
wytłumacz mi jednak skąd te dodatkowe różnice na kilkadziesiąt pipsów , nagle biorą w stosunku do LIMAX między np. 11-17?

PS, dorzucę jeszcze jedno zagadnienie w tym temacie,czy Waszym zdaniem bardzo duża luka cenowa,jaka miała miejsce dzisiaj o godz. 9.00 ,,nie rynkowa, w przeciwnym kierunku do trendu,może mieć wpływ że EA postępują nierozważnie? // aby nie powiedzieć głupieją//

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

czwartek 22 maja 2014, 20:07

Czlowieku.... wez wklej screeny, przyklady, bo raz mowisz o alertach, raz o lukach raz o CME. Bez screenow z przykladami temat do kasacji. To ze u jakiegos broka rynek ruszy kilkanascie sekund pozniej nie znaczy, ze bedzie o kilkanascie sekund opozniony tylko kilku pierwszych tickow nie bedzie na wykresie. Tyle!
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
Tomasz19790
Stały Bywalec
Posty: 141
Rejestracja: piątek 07 mar 2014, 15:36
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Katowice

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

czwartek 22 maja 2014, 20:34

opóźnienia się zdarzają (ja gram w Noble) i tam są kilkusekundowe zwykle przy ważnych danych.
Albo nie graj albo graj (ustalając troszkę większe SL) i po sprawie. Nikt nie wojuje o kilka punktów - no chyba że skalpujesz więc zmień strategie na długookresową.
Bez urazy ale to nic nie wnosi tylko się nakręcasz niepotrzebnie. Broker rulez.

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

czwartek 22 maja 2014, 21:32

czytałeś ten post od początku?,
około 1/3 zleceń pojawia się w karnecie i jest wycofywanych w czasie
między 0,05 sekundy do 1 sekundy.
Duża część zleceń pojawia się w karnecie -18% na zaledwie 0,001 sekundy,
a Ty piszesz że opóżnienia kilkunasto,kilkudziesięcio sekundowe są bez znaczenia?,
widzę że Kolega macierewicz rozgryzł chronologię,może rozgryzie te trzy pytania które zadałem wyżej.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

czwartek 22 maja 2014, 22:54

macierewicz pisze:Czlowieku.... wez wklej screeny, przyklady, bo raz mowisz o alertach, raz o lukach raz o CME. Bez screenow z przykladami temat do kasacji. To ze u jakiegos broka rynek ruszy kilkanascie sekund pozniej nie znaczy, ze bedzie o kilkanascie sekund opozniony tylko kilku pierwszych tickow nie bedzie na wykresie. Tyle!
Ja w moich robotach, które wykorzystują korelację np. między CFD na indeksy giełdowe monitoruję aktualny czas dla każdego instrumentu oddzielnie. Jeśli wszystko jest ok to zegary chodzą identycznie. Jeśli tylko pojawia się jakieś zaburzenie (na CFD zwsze jest gorsza płynność niz na walutach) to robot nie gra i czeka aż sytuacja wróci do normy. Często bowiem bywało tak że robot próbował otworzyc jednoczesnie pozycje na dwóch indeksach a tu na jednym się nie dawało, bo np. zgłaszał OFF Quotes. Bardzo często jest również tak, że rynki ruszają z kilkudziesięcio sekundową różnicą względem siebie.
Potencjalnie wtedy zdarzają się najlepsze momenty do zajęcia pozycji. Tylko, że na jednym indeksie jest to wykonalne ponieważ na drugim instrumencie rynek jest jeszcze zamknięty. :wink:

Obrazek
Obrazek

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

piątek 23 maja 2014, 05:07

Jarku - ja o tym wiem. Niektorzy brokerzy wprowadzaja takie zabezpieczenie - jezeli cena symbolu nie zmieni sie przez X sekund, nie bedzie mozna zawrzec na nim transakcji. Jest to zabezpieczenie przed tym, alby nie otwierac transakcji w razie awarii data feedu.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

piątek 23 maja 2014, 19:21

Rozumiem,mnie jednak chodziło o to w tym temacie że,ja rozumiem Kolegów o co Wam chodzi,rozumiem też brokerów którzy tłumaczą że czasami kwotowania ruszają z kilkunastoma sekundami póżniej i z tego to się biorą opóżnienia,do tego momentu wszystko jest OK,i ja to nawet rozumiem,pytanie tylko co dalej,powiedzmy że kwotowania ruszają z 16 sekundowym opóżnieniem i jak zauważył słusznie macierewicz jest to chronolicznie uzasadnione u wszystkich brokerów,mnie natomiast chodzi o to z czego ,powiedzmy po 10-12 godzinach czyli ok godziny 11-12 nagle się te rozjazdy rozszerzają, tz.u jednych brokerów dalej są te 16 sekundowe opóżnienia ,a u innych jest rozjazd w okresie największych kwotować rozszerza się z 16 sekund do np. 54 sekund,przecież to jest sprzeczne z wszelką logiką,jak zresztą wychwycił to Kolega macierewicz.
Drugie pytanie z tym związane,skoro mogą to robić na wskażnikach,opóżniając je w okresie największych kwotowań,tłumacząc że tych kwotowań nie było...,to czy takie same opóżnienia mogą robić z sygnałami EA wprowadzając je w błąd?.
Jak to wpływa na EA?
Jest to legalne?.
Dalej idąc ty rozumowaniem,czy znaczne luki jednosekundowe ,cenowe np.jakie miały miejsce np. rynku E/$ wczoraj o godz. 9 .00 na ECN gdy jednocześnie tych luk nie było na LIMAX,CME nie powinno być podstawą reklamacji?,jak to prawnie wygląda?.

Pozdrawiam

PS,Oj..,teraz namieszam...,dostałem teraz telefon,okazuje się że tej luki na ECN nie było...,była tylko u Polskich brokerów ECN,tym bardzie powstaje pytanie,odnośnie wyżej,czy nie powinno to być podstawą uznania reklamacji?.Polscy brokerzy ECN twierdzą że nie,ja uważam że w takich sytuacjach reklamacja powinna być uznana.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

piątek 23 maja 2014, 20:04

zzz, chłopie daj jakieś namacalne dowody, że te zjawiska mają miejsce a zostaniemy milionerami. Inaczej to zaczyna być jakimś obsesyjnym bełkotem. Tylko nie pisz, że wszystko jest w alarmach i żebym sobie coś pomierzył.
Obrazek

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

piątek 23 maja 2014, 21:12

JAREK67 pisze:zzz, chłopie daj jakieś namacalne dowody, że te zjawiska mają miejsce a zostaniemy milionerami. Inaczej to zaczyna być jakimś obsesyjnym bełkotem. Tylko nie pisz, że wszystko jest w alarmach i żebym sobie coś pomierzył.
Jarek,nie zostaniemy milionerami // a,nawet nie chcę być milionerem// dlatego że te opóżnienia i luki cenowe ZAWSZE działają na naszą niekorzyść.// Jarek,ja tu podaję konkretne fakty,chodzi mi tylko i wyłącznie odnosić się do tych faktów//
liczę bardzo na Kolegę macierwicza ,ponieważ skumał problem i wyłapał chronologię,teraz chodzi o to w tym temacie aby tą chronologię którą wyłapał Kolega macierewicz, odnieś do EA oraz czy te numery które ja i Kolega macierewicz wyłapał z opóznieniem,brokerzy mogli przenieść na sygnały EA.
Jarek,doprecyzuję,nie chcę być bogatym człowiekiem,zależy mi na transparentności rynków finansowych,a taka sytuacja jaka miała miejsce chociażby wczoraj wczoraj o godz, 9.00 że była jednosekundowa luka cenowa u Polskich brokerów ECN, a,nie było tej liki na LIMAX,CME i ECN.... :aaaa:
daje wiele do myślenia..,
co do Twojego ostatniego zdania,no... niestety chcę wymusić na Was..,abyście sprawdzali ten temat w alarmach z dokładością do setnej sekundy// oraz dokładnie przenieśli to na swoje EA.. do tego się sprowadza założenie przez ze mnie tego postu,// ,mało tego bardzo dokładnie sobie pomierzyli ,ponieważ uważam że tu leży problem ostatnich dwudziestu pięciu lat Polskiego rynku kapitałowego...// napisałem to górnolotnie tak jak czuję,natomiast przechodząc do konkretów, faktyczne chodzi mi o to co skumał Kolega macierewicz pisząc akutalna cena wplywa na wartosci z poprzednich okresow, ktore teoretycznie sa juz "zamkniete". W momencie gdy zmienia sie cena, wskaznik z opoznieniem pokazuje wartosc ktora sobie ustawiles na alert i wysyla ci ten alert z wczesniejszym czasem i przenieść to co napisał na na systemy EA które dostają nierynkowe poślizgi na kilkanaście pipsów.// oczywiście, nikt tutaj na Forum nie da gwarancji że te kilkanŚCIE pipsów nierynkowego poślizgu, nie zmieni się na kilkadziesiąt czy kilkaset pipsów nierynkowych poślizgów ....

Pozdrawiam

PS, doprecyzuję bardzo dokładnie Jarek,dokładnie chodzi o to aby pomierzyć sobie to wszystko do setnej sekundy a alarmach...

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

piątek 23 maja 2014, 22:23

zzz pisze:
JAREK67 pisze:zzz, chłopie daj jakieś namacalne dowody, że te zjawiska mają miejsce a zostaniemy milionerami. Inaczej to zaczyna być jakimś obsesyjnym bełkotem. Tylko nie pisz, że wszystko jest w alarmach i żebym sobie coś pomierzył.
Jarek,nie zostaniemy milionerami // a,nawet nie chcę być milionerem// dlatego że te opóżnienia i luki cenowe ZAWSZE działają na naszą niekorzyść.// Jarek,ja tu podaję konkretne fakty,chodzi mi tylko i wyłącznie odnosić się do tych faktów//
liczę bardzo na Kolegę macierwicza ,ponieważ skumał problem i wyłapał chronologię,teraz chodzi o to w tym temacie aby tą chronologię którą wyłapał Kolega macierewicz, odnieś do EA oraz czy te numery które ja i Kolega macierewicz wyłapał z opóznieniem,brokerzy mogli przenieść na sygnały EA.
Jarek,doprecyzuję,nie chcę być bogatym człowiekiem,zależy mi na transparentności rynków finansowych,a taka sytuacja jaka miała miejsce chociażby wczoraj wczoraj o godz, 9.00 że była jednosekundowa luka cenowa u Polskich brokerów ECN, a,nie było tej liki na LIMAX,CME i ECN.... :aaaa:
daje wiele do myślenia..,
co do Twojego ostatniego zdania,no... niestety chcę wymusić na Was..,abyście sprawdzali ten temat w alarmach z dokładością do setnej sekundy// oraz dokładnie przenieśli to na swoje EA.. do tego się sprowadza założenie przez ze mnie tego postu,// ,mało tego bardzo dokładnie sobie pomierzyli ,ponieważ uważam że tu leży problem ostatnich dwudziestu pięciu lat Polskiego rynku kapitałowego...// napisałem to górnolotnie tak jak czuję,natomiast przechodząc do konkretów, faktyczne chodzi mi o to co skumał Kolega macierewicz pisząc akutalna cena wplywa na wartosci z poprzednich okresow, ktore teoretycznie sa juz "zamkniete". W momencie gdy zmienia sie cena, wskaznik z opoznieniem pokazuje wartosc ktora sobie ustawiles na alert i wysyla ci ten alert z wczesniejszym czasem i przenieść to co napisał na na systemy EA które dostają nierynkowe poślizgi na kilkanaście pipsów.// oczywiście, nikt tutaj na Forum nie da gwarancji że te kilkanŚCIE pipsów nierynkowego poślizgu, nie zmieni się na kilkadziesiąt czy kilkaset pipsów nierynkowych poślizgów ....

Pozdrawiam

PS, doprecyzuję bardzo dokładnie Jarek,dokładnie chodzi o to aby pomierzyć sobie to wszystko do setnej sekundy a alarmach...
Idą upały i burze. Trzeba chronić głowy przed zbytnim nasłonecznieniem i przyjmować dużo płynów.
Weekend.
Obrazek

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

poniedziałek 26 maja 2014, 12:17

Można ,ten temat jeszcze poszerzyć o informację,które ECN są prawdziwe,a które ECN są nieprawdziwe,co prawda to powinna zrobić KNF,lecz skoro KNF wydaje licencje podmiotom które są ECN,a potem się okazuje że nie są ECN ponieważ jest u nich nietransakcyjna luka na np. 13 pip,a u innych brokerów ECN tego nie było, to jest to chore i patologiczne,tym bardziej że w takich sytuacjach nasze reklamacje nie będą uznane.
Reasumując ten temat,
dobrze by było dla naszego dobra ,zrobić tabelkę z prawdziwymi ECN
oraz wytłumaczyć ten temat, czasami kwotowania ruszają z kilkunastoma sekundami póżniej i z tego to się biorą opóżnienia,do tego momentu wszystko jest OK,i ja to nawet rozumiem,pytanie tylko co dalej,powiedzmy że kwotowania ruszają z 16 sekundowym opóżnieniem i jak zauważył słusznie macierewicz jest to chronolicznie uzasadnione u wszystkich brokerów,mnie natomiast chodzi o to z czego ,powiedzmy po 10-12 godzinach czyli ok godziny 11-12 nagle się te rozjazdy rozszerzają, tz.u jednych brokerów dalej są te 16 sekundowe opóżnienia ,a u innych jest rozjazd w okresie największych kwotować rozszerza się z 16 sekund do np. 54 sekund,przecież to jest sprzeczne z wszelką logiką.
Drugie pytanie z tym związane,skoro mogą to robić na wskażnikach,opóżniając je w okresie największych kwotowań,tłumacząc że tych kwotowań nie było...,to czy takie same opóżnienia mogą robić z sygnałami EA wprowadzając je w błąd?.
Jak to wpływa na EA?
Jest to legalne?.

Pozdrawiam

no avatar
zzz

Re: Pytanie do Kolegów programistow o MT-4 odnośnie rynków

piątek 30 maja 2014, 12:23

Miło mi poinformować,że dostałem fantastyczne narzędzie do sprawdzania luk których nie było na rynku,czyli luk cenowych nierynkowych i chętnie się nim podzielę,na pewno wielu traderom to się przyda np. E/$

http://www.cmegroup.com/trading/fx/g10/ ... tures.html

Trzeba tylko pamiętać że niestety te danych są dostępne tylko jeden dzień po sesji,czyli jeżeli będziecie mieć nie rynkową lukę możecie tym to sprawdzić tylko do jednego dnia po sesji,póżniej to będzie niemożliwe.

Pozdrawiam,

PS, czyli jeżeli macie problemy,to możecie tym sprawdzić gdzie jest problem tylko przez dobę.
PS, wiem że raposo i jeszcze ktoś ma tytuł magistra w tym temacie w Polsce,a to jest stanowczo za mało na wyzwania 21 wieku....,
myślę że tym ostatnim postem podsunąłem bardzo ciekawy i interesujący temat na pracę doktorską lub profesorską odnośnie luk nierynkowych na rynku,jak rynek się zachowuje w takich sytuacjach?,// nie muszą to być tylko majorsy, można to rozszeżyć o wszystkie rynki finansowe ,surowcowe itp. poświęciłem wiele wolnego czasu aby to zobaczyć i zrozumieć ,niestety mało skutecznie w stosunku do swojego czasu poświęconego.... .// taka praca naukowa// najlepiej profesorska lub doktorska , uważam jest potrzebna U.E,namiary dałem powyżej ,pracując nad tym tematem,trzeba pamiętać co napisałem wyżej,że tylko przez dobę można to analizować//
Jeżeli ktoś odważny, podejmie ten temat na swoją pracę doktorską lub profesorską,ma u mnie duży SZACUN,mało tego,myślę że taka praca doktorska lub profesorska,jest BARDZO !,bardzo potrzebna nie tylko Polsce ale i U.E.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości