Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

ODPOWIEDZ
no avatar
MrZet555
Posty: 4
Rejestracja: piątek 26 cze 2015, 12:37

Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

piątek 26 cze 2015, 13:23

Witam Wszystkich
Przedstawię się może nim opiszę mam na imie Witek
Od ponad roku bawię się na rynku Forex z różnymi
efektami
Mam robota ea ktore w back testach osiaga dosc dobre wyniki
Wstawiając go na konto real nie wiem dlaczego nie pokazuje
sie SL i TP dla waluty eur/usd na innych nie testowałem konta real
oktaFX gdzie mailowo dostałem odpowiedz że min mają 2 pips
a próbuję od 3 do max drugi broker to stock.com
Może ktoś z was wie co może byc przyczyna tego problemu
na koncie demo XM i IC Markets SL i TP wyswietla sie i robot
zamyka sie poprawnie nnatomiast na powyzszych kontach real
otwiera tylko zlecenia zamykac musze ręcznie :(

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

piątek 26 cze 2015, 13:34

MrZet555 pisze:Witam Wszystkich
Przedstawię się może nim opiszę mam na imie Witek
Od ponad roku bawię się na rynku Forex z różnymi
efektami
Mam robota ea ktore w back testach osiaga dosc dobre wyniki
Wstawiając go na konto real nie wiem dlaczego nie pokazuje
sie SL i TP dla waluty eur/usd na innych nie testowałem konta real
oktaFX gdzie mailowo dostałem odpowiedz że min mają 2 pips
a próbuję od 3 do max drugi broker to stock.com
Może ktoś z was wie co może byc przyczyna tego problemu
na koncie demo XM i IC Markets SL i TP wyswietla sie i robot
zamyka sie poprawnie nnatomiast na powyzszych kontach real
otwiera tylko zlecenia zamykac musze ręcznie :(
Może to być spowodowane typem konta (ECN).
W takim przypadku otwieranie pozycji odbywa się dwuetapowo.
Najpierw otwierana jest pozycja z zerowymi wartościami SL i TP, a potem jest ona modyfikowana tzn. ustawiany jest SL i TP.
Być może twój robot chce otwierać pozycje z już zadanymi wartościami SL i TP.
Dlatego to się nie udaje.
Obrazek

no avatar
MrZet555
Posty: 4
Rejestracja: piątek 26 cze 2015, 12:37

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

piątek 26 cze 2015, 19:10

Możesz mieć racje ale jak to sprawdzić na koncie real.Jeżeli chodzi
o konto stock.com napisalem do nich maila z zapytaniem i od paru dni
nie mam żadnej odpowiedzi a chcialbym go wreszcie wypróbować..w backtestach
robi niezłą masakre.
Ps Fajną nutke masz w filmach chyba z pierwszego filmu sobie zapożyczę
do mojego filmiku..ale o całkiem innym temacie ;) Za Twoim zezwoleniem oczywiście
pozdrawiam Witek

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

piątek 26 cze 2015, 19:54

MrZet555 pisze:Możesz mieć racje ale jak to sprawdzić na koncie real.Jeżeli chodzi
o konto stock.com napisalem do nich maila z zapytaniem i od paru dni
nie mam żadnej odpowiedzi a chcialbym go wreszcie wypróbować..w backtestach
robi niezłą masakre.
Ps Fajną nutke masz w filmach chyba z pierwszego filmu sobie zapożyczę
do mojego filmiku..ale o całkiem innym temacie ;) Za Twoim zezwoleniem oczywiście
pozdrawiam Witek
Będzie w logach coś takiego "invalid order SL/TP 130...
Jeśli masz kod robota to wklej ten fragment gdzie jest funkcja OrderSend(....
To jest muza z youtube, nie moja.
Obrazek

no avatar
MrZet555
Posty: 4
Rejestracja: piątek 26 cze 2015, 12:37

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

piątek 26 cze 2015, 20:41

12:11:53.484 '226252': order sell market 0.01 EURUSD sl: 0.00000 tp: 0.00000
1 12:11:53.625 '226252': order sell 0.01 EURUSD opening at market sl: 0.00000 tp: 0.00000 failed [Not enough money]
0 12:11:53.625 '226252': order sell market 0.01 EURUSD sl: 0.00000 tp: 0.00000
1 12:11:54.140 '226252': order sell 0.01 EURUSD opening at market sl: 0.00000 tp: 0.00000 failed [Not enough money]
0 12:11:54.140 '226252': order sell market 0.01 EURUSD sl: 0.00000 tp: 0.00000
1 12:11:54.234 '226252': order sell 0.01 EURUSD opening at market sl: 0.00000 tp: 0.00000 failed [Not enough money]

Powyżej log z dzinnika mt4
Poniżej plik Plik set. ze zmodyfikowanymi przezemnie ustawieniami
TakeProfit=3
TakeProfit,F=1
TakeProfit,1=3
TakeProfit,2=10
TakeProfit,3=100
StopLoss=3
StopLoss,F=1
StopLoss,1=3
StopLoss,2=10
StopLoss,3=50
MagicNumber=1234571490
MagicNumber,F=0
MagicNumber,1=1234571490
MagicNumber,2=0
MagicNumber,3=0
PipStep=3
PipStep,F=1
PipStep,1=3
PipStep,2=1
PipStep,3=8
MaxOrders=100
MaxOrders,F=1
MaxOrders,1=100
MaxOrders,2=1
MaxOrders,3=6
TrailingStop=5
TrailingStop,F=1
TrailingStop,1=5
TrailingStop,2=1
TrailingStop,3=8
TimeToWait=12
TimeToWait,F=0
TimeToWait,1=12
TimeToWait,2=0
TimeToWait,3=0
Lots=0.60000000
Lots,F=0
Lots,1=0.60000000
Lots,2=0.00000000
Lots,3=0.00000000
UseRiskPercent=1
UseRiskPercent,F=0
UseRiskPercent,1=0
UseRiskPercent,2=1
UseRiskPercent,3=1
RiskPercent=1.00000000
RiskPercent,F=0
RiskPercent,1=1.00000000
RiskPercent,2=0.00000000
RiskPercent,3=0.00000000
MaxOrderLot=0.00000000
MaxOrderLot,F=0
MaxOrderLot,1=0.00000000
MaxOrderLot,2=0.00000000
MaxOrderLot,3=0.00000000
Kurcze nie wiem czy nie naśmieciłem teraz :tears:

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

piątek 26 cze 2015, 21:00

Odezwij się na skype: jarekpa67
Obrazek

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

sobota 27 cze 2015, 06:45

Forex to nie zabawa. W backtestach. to mam mnostwo robotów, które powinny spowodować niedobór gotówki u brokerów i nadmiar u mnie. Tylko testy demo i real oraz odpowiednie warunki rynkowe.

no avatar
MrZet555
Posty: 4
Rejestracja: piątek 26 cze 2015, 12:37

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

sobota 27 cze 2015, 10:42

Zgadzam sie z Tobą różnie jest z tymi EA
Dlatego to traktuje jao zabawę..aleeeee

https://www.myfxbook.com/portfolio/mt4-263768/1285098
może z tego coś wyjdzie
drugie ea w załączniku wynik miesięcznego backtestu depozyt 10 dol
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Problem !!! Moje EA nie widzi na koncie real SL i TP

sobota 27 cze 2015, 11:33

MrZet555 pisze:Zgadzam sie z Tobą różnie jest z tymi EA
Dlatego to traktuje jao zabawę..aleeeee

https://www.myfxbook.com/portfolio/mt4-263768/1285098
może z tego coś wyjdzie
drugie ea w załączniku wynik miesięcznego backtestu depozyt 10 dol
Tu masz "historię mojej choroby" http://forex-nawigator.biz/forum/let-s- ... 7s%20scalp
Ale nie można nikomu zabronić marzyć !Tak!
Obrazek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości