OrderSend() multi strategia

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 178
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

OrderSend() multi strategia

czwartek 14 lis 2013, 14:38

Co może być powodem że przy zadanym warunku, który jest spełniony(takie założenie) raz robot wysyła jeden Order, raz dwa Ordery, czasem kilka (czyli wszystkie zdefiniowane), pomimo tego iż w warunkach otwarcia ma kilka Ticket=OrderSend()?
Czy może to być problem z platformą? Czy coś z kodem jest nie tak?

Awatar użytkownika
esco
Gaduła
Posty: 294
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 21:29

Re: OrderSend() multi strategia

czwartek 14 lis 2013, 15:02

Może być tak ze warunek jest spełniony w kilku kolejnych tickach.
"Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 178
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

czwartek 14 lis 2013, 15:11

Tzn.?

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Posty: 449
Rejestracja: niedziela 11 sie 2013, 09:58
Lat na Forex: 7
Lokalizacja: exPRL
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

czwartek 14 lis 2013, 16:53

Jak masz kilka warunków, ponumeruj Tictety dla każdego odrębnie.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 178
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

czwartek 14 lis 2013, 17:14

Warunek jest jeden. Natomiast po jednej stronie warunku w grę wchodzą proste obliczenia np. x>0, gdzie x jest wynikiem z wyliczeń.

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Posty: 449
Rejestracja: niedziela 11 sie 2013, 09:58
Lat na Forex: 7
Lokalizacja: exPRL
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

czwartek 14 lis 2013, 18:13

No to dodaj warunek przed
if(Ticket=0) Ticket=OrderSend()...
nie powinien otworzyć, jeżeli już jedno jest otwarte.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 178
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

piątek 15 lis 2013, 13:53

Nie rozumiemy się. Mi chodzi właśnie o to żeby otwierał kilka transakcji.
Przypadek 1.

if (OrdersTotal()==0 && x>0)
{
Ticket=OrderSend(........);
Ticket=OrderSend(........);
Ticket=OrderSend(........);
}
W przypadku 1 robot raz otwiera jedną pozycję, innym razem tylko dwie a jeszcze następnym wszystkie trzy. Najczęściej (w 90%) jednak pojawia się opcja otwierania tylko jednej pozycji i jest to Ticket ostatni (nie rozumiem dlaczego np. nie pierwszy lub drugi). Jeśli już otwiera wszystkie trzy to robi to w tym samym momencie.

Przypadek 2.

if (OrdersTotal()==0 && x>0)
{Ticket=OrderSend(....);}

if (OrdersTotal()==1 && x>0)
{Ticket=OrderSend(.....);}

if (OrderTicket()==2 && x>0)
{Ticket=OrderSend(.....);}
W przypadku 2 z tego co widzę robot otwiera trzy pozycję (przynajmniej jak do tej pory). Wadą jest że są one otwierane jedna po drugiej (z tym że kolejna otwiera się dopiero po ticku na instrumencie którego dotyczy), a nie w tym samym momencie.

Zamierzeniem było otwieranie wszystkich transakcji w tym samym momencie. Dlatego pytałem.

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Posty: 449
Rejestracja: niedziela 11 sie 2013, 09:58
Lat na Forex: 7
Lokalizacja: exPRL
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

piątek 15 lis 2013, 14:06

To może przed każdym if, wstawić RefreshRates();
??
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 178
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

piątek 15 lis 2013, 14:18

mam wstawione RefreshRates() ale przed Ticket a nie przed if. Spróbuję przed if.

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 178
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: OrderSend() multi strategia

piątek 15 lis 2013, 16:15

Dzielenie na trzy oddzielne zlecenia jest też złym rozwiązaniem, ponieważ może się zdarzyć że w "międzyczasie" zostanie spełniony inny warunek i część transakcji będzie z pierwszego warunku a część z drugiego.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości