OrderSend() jeszcze raz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 179
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

OrderSend() jeszcze raz

środa 11 gru 2013, 09:34

OrderSend() jest typem int i zwraca....... no właśnie co zwraca?
a. unikalny numer zlecenia, lub jeśli coś było nie tak to -1
b. zwraca MagicNumber

a może unikalny numer zlecenia i MagicNumber to to samo?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: OrderSend() jeszcze raz

środa 11 gru 2013, 09:42

Witam :)
m_c pisze:OrderSend() jest typem int i zwraca....... no właśnie co zwraca?
a. unikalny numer zlecenia, lub jeśli coś było nie tak to -1
b. zwraca MagicNumber

a może unikalny numer zlecenia i MagicNumber to to samo?
Wg dokumentacji mql4:
Returns number of the ticket assigned to the order by the trade server or -1 if it fails.

http://docs.mql4.com/trading/ordersend

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 179
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: OrderSend() jeszcze raz

środa 11 gru 2013, 09:58

W takim razie do czego wykorzystuje się MagicNumber?
Pytam ponieważ, ea nie działa poprawnie. Czyli po odwróceniu pozycji od razu zamyka zlecenie i otwiera kolejne w tym samym kierunku. W pętli do liczenia zleceń i zamykania korzystam z MagicNumber. Z tego by wynikało że błąd jest w momencie realizacji OrderSend()?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: OrderSend() jeszcze raz

środa 11 gru 2013, 10:33

Witam :)
m_c pisze:W takim razie do czego wykorzystuje się MagicNumber?
Pytam ponieważ, ea nie działa poprawnie. Czyli po odwróceniu pozycji od razu zamyka zlecenie i otwiera kolejne w tym samym kierunku. W pętli do liczenia zleceń i zamykania korzystam z MagicNumber. Z tego by wynikało że błąd jest w momencie realizacji OrderSend()?
Odpowiedź: http://forum.mql4.com/53426

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 179
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: OrderSend() jeszcze raz

środa 11 gru 2013, 11:26

Ok. Dzięki. Teraz z innej beczki. Czy jest możliwość (teoretycznie/hipotetycznie i praktycznie) że ea działa niepoprawnie a GetLastError() zwraca 0? A w dzienniku jest tylko info typu process, open,closed,request i nie ma nic o błędach?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: OrderSend() jeszcze raz

środa 11 gru 2013, 11:29

Witam :)
m_c pisze:Ok. Dzięki. Teraz z innej beczki. Czy jest możliwość (teoretycznie/hipotetycznie i praktycznie) że ea działa niepoprawnie a GetLastError() zwraca 0? A w dzienniku jest tylko info typu process, open,closed,request i nie ma nic o błędach?
Pytanie co znaczy niepoprawnie? Jeżeli zlecenia nie są wysyłane lub mają jakiś błąd to platforma zwraca błąd.
Jeżeli masz błąd w kodzie źródłowym i jest to błąd logiczny to platforma tego nie wychwyci. Sam musisz znaleźć ten błąd.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość