Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 11:17

Witam, jeśli to już gdzieś było to niestety nie mogę znaleźć.
Poszukuję skryptu do otwierania pozycji prosto z wykresu.
Fajnie byłoby też móc ustawić SL i TP na wykresie.
Jeśli ktoś się spotkał z czymś takim to dajcie znać.
Pozdrawiam
Marcin
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 11:44

Mówimy o platformie MT4? Jest przecież One Click Trading.

Alt+T na wykresie.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 13:54

Moim zdaniem OneClickTrading tak naprawdę niewiele ułatwia. Czy nacisnę Buy lub Sell, czy nacisnę "Nowe zlecenie" na górnym pasku narzędzi, to i tak wyświetla się okno, gdzie muszę nacisnąć kup lub sprzedaj.
Widziałem kiedyś skrypt, który na wykresie wyświetlał opcje: kup, sprzedaj, Sl i TP.
Wystarczyło najechać myszką i przeciągnąć wybrany komponent na wykres przytrzymując prawdopodobnie LPM.
Tak samo można ustawić SL i TP.
Jarek67 na naszym forum ma coś takiego, co prawda sam sobie zrobił taki kombajn i za udostępnienie trzeba zapłacić (co jest w pełni zrozumiałe).
Ale gdzieś widziałem coś takiego za darmochę:) tylko nie mogę tego znaleźć.
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 14:50

laksior pisze:Moim zdaniem OneClickTrading tak naprawdę niewiele ułatwia. Czy nacisnę Buy lub Sell, czy nacisnę "Nowe zlecenie" na górnym pasku narzędzi, to i tak wyświetla się okno, gdzie muszę nacisnąć kup lub sprzedaj.
Widziałem kiedyś skrypt, który na wykresie wyświetlał opcje: kup, sprzedaj, Sl i TP.
Wystarczyło najechać myszką i przeciągnąć wybrany komponent na wykres przytrzymując prawdopodobnie LPM.
Tak samo można ustawić SL i TP.
Jarek67 na naszym forum ma coś takiego, co prawda sam sobie zrobił taki kombajn i za udostępnienie trzeba zapłacić (co jest w pełni zrozumiałe).
Ale gdzieś widziałem coś takiego za darmochę:) tylko nie mogę tego znaleźć.
Laksior poszukaj na FF. Przynajmniej kilka takich zabawek tam się pojawiło. http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=98061
Sam kombajn mógłby być free of charge. Ale zmobilizowanie do pracy help-desku odpowiadającego na pytania typu : "a to do czego ?" trochę jednak kosztuje !Tak!

Sam zobacz ile tego jest. Szczerze mówiąc korzystam tylko z jakichś 20 % funkcjonalności, a i tak ciągle coś nowego dopisuję. !smail!

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 16:55

Dzięki Jarek, poczytam, poszukam:)

Jarek, niestety Easy u mnie nie działa. Po przebiciu przez wykres linii "buy stop" czy "sell stop" nie dzieje się nic:(
Jakieś pomysły?
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 18:53

laksior pisze:Dzięki Jarek, poczytam, poszukam:)

Jarek, niestety Easy u mnie nie działa. Po przebiciu przez wykres linii "buy stop" czy "sell stop" nie dzieje się nic:(
Jakieś pomysły?
Kiedyś ten robot był dla mnie inspiracją do napisania mojego. Może nie ponazywałeś odpowiednio linii?
Jakby co to pisz na skype'a.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 19:29

Moim zdaniem OneClickTrading tak naprawdę niewiele ułatwia. Czy nacisnę Buy lub Sell, czy nacisnę "Nowe zlecenie" na górnym pasku narzędzi, to i tak wyświetla się okno, gdzie muszę nacisnąć kup lub sprzedaj.
Nie rozumiem w czym rzecz. OneClickTrading polega właśnie na tym, że klikasz tylko raz. Możesz też zarządzać pozycją z wykresu.
oct.png
Jeśli chodzi o EA to były Luktom Visual Order oraz Swiss Army. Żeby EA działało prawidłowo trzeba np. włączyć je z pozycji opcji platformy ( Ctrl + O ). Czasem może być konieczne aktywowanie także importu bibliotek czy handlu dla robota.
EA.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

poniedziałek 20 sty 2014, 23:26

Marcinie, u mnie po naciśnięciu przycisku sell lub buy nie pojawia się od razu na wykresie linia sell lub buy.
U mnie wyskakuje standardowe okienko "Zlecenie"

Obrazek

Mam konto demo na HotForex i również od nich mam platformę.
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

wtorek 21 sty 2014, 09:45

O rany. To bardzo dziwne :shock: . Też mam konto demo u nich i działa OK. Niestety nie umiem pomóc w takiej sytuacji.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Re: Otwieranie pozycji i ustawianie SL i TP na wykresie

wtorek 21 sty 2014, 19:30

Rozmawiałem z supportem HF i Oni też zbytnio nie wiedzą dlaczego się tak dzieje:(
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość