automatyczny SL

ODPOWIEDZ
no avatar
lukasz
Posty: 1
Rejestracja: wtorek 21 sty 2014, 08:34

automatyczny SL

wtorek 21 sty 2014, 08:45

Witam, chciałem się dowiedzieć czy na mt4 jest coś takiego jak automatyczny SL i TP. Chodzi mi o to, że otwieram pozycję z ręki i chciałbym żeby zawsze od razu z automatu wchodził SL np 10 pips. Zależy żebym z góry mieć ustalony SL już przed wejściem w pozycję, ale żeby nie musieć go za każdym razem wpisywać. NIe wiem czy to można gdzieś ustawić w samym mt4 czy muszę do tego mieć jakiś skrypt. Generalnie np wciskam kup i od razu wchodzą mi dwa zlecenia SL i TP które wcześniej mogę ustalić np SL 10 pips a TP 100.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: automatyczny SL

wtorek 21 sty 2014, 09:20

lukasz pisze:Witam, chciałem się dowiedzieć czy na mt4 jest coś takiego jak automatyczny SL i TP. Chodzi mi o to, że otwieram pozycję z ręki i chciałbym żeby zawsze od razu z automatu wchodził SL np 10 pips. Zależy żebym z góry mieć ustalony SL już przed wejściem w pozycję, ale żeby nie musieć go za każdym razem wpisywać. NIe wiem czy to można gdzieś ustawić w samym mt4 czy muszę do tego mieć jakiś skrypt. Generalnie np wciskam kup i od razu wchodzą mi dwa zlecenia SL i TP które wcześniej mogę ustalić np SL 10 pips a TP 100.

Ja używałem zawsze do tego Swiss Army EA.

Ustawia TP, SL - ma opcję Trailling Stop - również non profit. Czyli zaczyna działać już od pierwszego ticku w naszą stronę.
Może działać globalnie na wszystkie pary - bądź na jedną.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: automatyczny SL

wtorek 21 sty 2014, 09:46

Był też Luktom Visual Order na podobnej zasadzie.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Re: automatyczny SL

wtorek 21 sty 2014, 20:09

Akhh, potrzebuję troszkę Twojej pomocy...
Zainstalowałem SwissArmyEA.
Niestety zmiany, jakie wprowadziłem do ustawień nie zadziałały. Może Ty podpowiesz mi, które opcje powinienem zmienić, żeby uzyskać żądany efekt.

Chciałbym ustawić kroczący SL o wartości 300 pipsów.
Zależy mi również na tym, aby po otwarciu zlecenia od razu SL został ustawiony na 300 pipsów, a TP na 1000 pipsów.

Wiem, że SL kroczący aktywuje się dopiero, kiedy zlecenie przynosi zysk, natomiast u mnie to nie zadziałało.
Nie chciałbym na ślepo szukać odpowiednich opcji, więc bardzo Cię proszę o pomoc.
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4429
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: automatyczny SL

środa 22 sty 2014, 08:16

300 pipsów czy punktów? Nie ma to generalnie znaczenia, ale warto uczyć się poprawnie ;)

5 miejsce po przecinku to 0,1 pipsa. czyli ustawiając u takiego brokera 300, jest to 30 pipsów.

input_action

TakeProfit
StopLoss

i trzeba ustawić SetTakeProfit na true i tak samo StopLoss

Trailing Stop : ustawia stop kroczący, a OnlyTrailProfits na true powoduje, że zaczyna on się przesuwać dopiero po osiągnięciu zakładanej wartości. Na false zacznie się przesuwać już od 0,1 pipsa w naszą stronę.

otype:

Allow_All_Types: true

i tyle w sumie
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: automatyczny SL

środa 22 sty 2014, 11:46

No i w ustawieniach platformy prawdopodobnie trzeba pozwolić EA na handel.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Re: automatyczny SL

środa 22 sty 2014, 15:39

Akhh pisze:300 pipsów czy punktów? Nie ma to generalnie znaczenia, ale warto uczyć się poprawnie ;)
Oczywiście chodziło o 300 punktów czyli 30 pipsów, przepraszam za zamieszanie:)
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości