fraktal breakout grid

ODPOWIEDZ
no avatar
eirdo
Posty: 5
Rejestracja: wtorek 20 lis 2012, 11:33

fraktal breakout grid

czwartek 28 lip 2016, 23:10

Witam.

Poszukuję osoby, która pomoże w zaprogramowaniu robota, który będzie otwierał pozycje ze zleceń oczekujących.

Mogą to być dwa roboty, jeden działający tylko na buy, drugi na sell, mogą być połączone, jest to elastyczna sprawa.

Jeśli, ktoś podjąłby się zaprogramowania go za darmo, będzie miło i myślę, że ktoś tu na pewno by skorzystał. Jeśli za opłatą, to propozycje z przewidywaną opłatą proszę pisać na PW.

Zlecenia buy.
- wszystkie zlecenia są otwierane ze zleceń oczekujących
- zlecenie jest ustawiane nad fraktalem o x punktów (fajnie gdyby można było w to ingerować, gdy jest to nie możliwe, to niech to będzie 10 punktów/1 pips)
- jeśli cena nie osiągnie take profit i pójdzie w przeciwną stronę, kolejne zlecenie jest ustawiane nad kolejnym fraktalem znajdującym się poniżej poprzedniego, z tym, że minimalna odległość między zleceniami musi być x punktów (fajnie, gdyby można było w to ingerować, gdy jest to nie możliwe, niech to będzie 50 punktów/ 5 pips)
- zlecenie oczekujące ma być zawsze ustawiane nad najbliższym fraktalem do ceny aktualnej.
- sytuacja ma się powtarzać, aż suma wszystkich zleceń nie osiągnie zamierzonej liczy punktów/pipsów.
- jeśli są otwarte dwie lub więcej pozycji, kolejne zlecenie oczekujące może być ustawione tylko pod najniższym zleceniem

zlecenia sell
- wszystkie zlecenia są otwierane ze zleceń oczekujących
- zlecenie jest ustawiane pod fraktalem o x punktów (fajnie gdyby można było w to ingerować, gdy jest to nie możliwe, to niech to będzie 10 punktów/1 pips)
- jeśli cena nie osiągnie take profit i pójdzie w przeciwną stronę, kolejne zlecenie jest ustawiane pod kolejnym znajdującym się powyżej poprzedniego, z tym, że minimalna odległość między zleceniami musi być x punktów (fajnie, gdyby można było w to ingerować, gdy jest to nie możliwe, niech to będzie 50 punktów/ 5 pips)
- zlecenie oczekujące ma być zawsze ustawiane pod najbliższym fraktalem do ceny aktualnej.
- sytuacja ma się powtarzać, aż suma wszystkich zleceń nie osiągnie zamierzonej liczy punktów/pipsów.
- jeśli są otwarte dwie lub więcej pozycji, kolejne zlecenie oczekujące może być ustawione tylko nad najwyższym zleceniem

Take profit
- suma wszystkich zleceń w jednym kierunku ma wynosić x punktów (np. 50 punktów)

Fraktal rozumiem jako konfiguracja 5 świec z których środkowa ma najwyższy/ najniższy szczyt. Fraktal może być kompletny i zgodny z zasadami, kiedy zostanie zamknięta 5 świeca tworząca całą strukturę fraktalną (identycznie jak we wskaźniku Billa Williamsa - fraktals dostępnym w MT4)

W załączniku przesyłam screena jakby wyglądały dziś pozycje buy na eurusd na wykresie 1 minutowym od godziny 8:30 do godziny około 15

Jeśli jakieś założenie jest nie jasne lub niedoprecyzowane, proszę pisać, postaram się wszystko wyjaśnić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
szatanek6
Posty: 1
Rejestracja: niedziela 17 lip 2016, 02:34

Re: fraktal breakout grid

sobota 30 lip 2016, 10:27

Witam czy masz przetestowaną tą strategie na realnych transakcjach?
Jeśli nie to proponuje pobrać
https://investio.pl/mql4/automaty/inves ... egy-tester
i spróbować sobie na jakiś losowych dniach gdzie nie będziesz wiedzieć czy grać long/short czy ta strategia ma dodatnią wartość.

Pozdrawiam.

no avatar
eirdo
Posty: 5
Rejestracja: wtorek 20 lis 2012, 11:33

Re: fraktal breakout grid

wtorek 02 sie 2016, 19:32

testowanie proponowanym przez Ciebie testerem, zajęłoby tyle czasu, że nie jest to warte, chyba, że użyjemy najnowszej wersji, która notabene jest płatna

Strategia ma tak proste założenia, że można bez najmniejszego problemu przetestować na danych historycznych.

Używając strategii działającej na bazie gridu, musisz się zawsze liczyć z tym, że może nadejść taki moment, który po prostu Cię wyzeruje. Więc to, że obecnie coś działa, nie oznacza, że b

no avatar
eirdo
Posty: 5
Rejestracja: wtorek 20 lis 2012, 11:33

Re: fraktal breakout grid

wtorek 02 sie 2016, 19:38

testowanie proponowanym przez Ciebie testerem, zajęłoby tyle czasu, że nie jest to warte, chyba, że użyjemy najnowszej wersji, która notabene jest płatna

Strategia ma tak proste założenia, że można bez najmniejszego problemu przetestować na danych historycznych.

Używając strategii działającej na bazie gridu, musisz się zawsze liczyć z tym, że może nadejść taki moment, który po prostu Cię wyzeruje. Więc to, że obecnie coś działa, nie oznacza, że będzie to działało jutro, ale możemy zwiększyć swoje szanse, przez dobranie odpowiednich parametrów. Pytanie czy chcesz podjąć ryzyko.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider] i 1 gość