Automat z SL na BE

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grio
Stały Bywalec
Posty: 82
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 21:58

Automat z SL na BE

piątek 16 mar 2012, 20:42

Witam. Jak w temacie. Trochę myszkowałem na necie ale nie znalazłem chociaż temat czasem przewijał się na Nawi. Chodzi o to, że zmierzam do otwierania zleceń oczekujących które same dojdą do finału. Automat poprawiłby mi znacznie skuteczność. Niestety jestem zielony w te klocki więc nie wiem nawet czy podane na tacy będzie mi działało i czy nie zrobię takich oczu po wielu godzinach walki :shock:. Jeśli ktoś życzliwy mógłby mi pomóc albo podać linka byłbym wdzięczny.
Nie wiem też jak takie cudo uruchomić na MT4 po ściągnięciu na kompa. Wiem, wiem - obciach no ale jak to mówią :"kto błądzi nie pyta" czy jakoś tak... 8-)
Tak nawiasem mówiąc zawsze z dystansem patrzę na osoby które ledwo buzię otworzą a już coś potrzebują no ale cóż :mrgreen:

Aaa, jeszcze coś. Jak takie automaty się zachowują - tzn. jeśli będę miał wyłączoną platformę to czy ten bajer będzie działał? Jeśli nie to będę musiał dać sobie spokój...

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Automat z SL na BE

piątek 16 mar 2012, 21:59

Witaj

Napisałeś "zmierzam do otwierania zleceń oczekujących które same dojdą do finału".

Nie bardzo rozumiem co miałby robić ten automat ?

Jednak jedno jest pewne - jeśli na platformie MT4 ma działać automat to musi ona non stop pracować i być połaczona z internetem i brokerem. Czyli Twój komp pracuje 24h i ma niezawodne połacznie z siecią.

Druga droga i jedyna słuszna to wykupienie serwera VPS w dobrym DataCenter i tam instalacja platformy z MT z automatem - koszt od około 30 dolarów miesięcznie za najtańsze opcje VPS.

Pozdawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Automat z SL na BE

piątek 16 mar 2012, 22:01

Z drugiej strony zlecenie oczekujące z SL i TP są standordowo w MT4 i nie potrzeba żadnego automatu - nie rozumiem tego co napisałeś - wytłumacz jaśniej czego oczekujesz ?

Coś w piątek wieczorem mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem - chodzi o automat co sam przestawi SL na BE.

Tak więc podtrzymuje - tylko automat na MT4 pracujacy na kompie lub VPS stale podłączonym do netu i brokera - czyli EA

Są darmowe jak i komercyjne - moge zapdać linka do komercyjengo którego urzywałem i się sprawdził ?

Pozdrawiam
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

Awatar użytkownika
grio
Stały Bywalec
Posty: 82
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 21:58

Re: Automat z SL na BE

piątek 16 mar 2012, 23:32

Tak, tak. Chodzi o takie cudo co przestawia SL po osiągnięciu np. 20p na BE. Po prostu obecnie testuję system (o ile można go tak nazwać) który zalicza sporo SL tzn. po złożeniu zlecenia cena często zmierza w kierunku TP ale po 15, 20p wraca a jak już wraca to daje w SL. Większość zleceń mam (tych do południa) mam z oczekujących bo jestem poza domem i nie mam jak przestawiać na BE.. No ale niestety skoro komp musi być załączony przy automacie to muszę zrezygnować (z automatu). O drugim wariancie (VPS) trochę poczytam bo nie wiem za bardzo z czym to się je a tym bardziej jak go skonfigurować. Co do neta nie mam problemów, jest stabilny bez utraty łączności.
Zamierzam kupić lapka i będę go zabierać ze sobą więc będzie mniejszy problem. Nie do końca rozwiązany ale mniejszy
Dzięki serdeczne za pomoc

Awatar użytkownika
Cadermo
Stały Bywalec
Posty: 54
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 15:32
Lat na Forex: 2
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Automat z SL na BE

sobota 17 mar 2012, 00:36

luktom visual order editor
Świat należy do odważnych !

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Automat z SL na BE

sobota 17 mar 2012, 07:11

Ja używałem tego http://www.molecule6.com/en/mt4-automat ... ideos.html - ma także TS i może obsługiwać wiele walut, każdą z innymi ustawieniami

Lutkom znajdziesz http://pl.luktom.biz/Page/46/luktom-visual-order-editor

Pozdrawiam
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

Awatar użytkownika
grio
Stały Bywalec
Posty: 82
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 21:58

Re: Automat z SL na BE

sobota 17 mar 2012, 12:35

Dzięki. Pobawię się, spróbuję. Tak jak pisałem wcześniej jestem w tym zieloooony. Po prostu komp mnie nie słucha :-P

Awatar użytkownika
Ral1n
Stały Bywalec
Posty: 68
Rejestracja: poniedziałek 12 mar 2012, 22:14
Lat na Forex: 6
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Warszawa

Re: Automat z SL na BE

sobota 17 mar 2012, 17:32

Chłopaki - marzy mi się przeczytać konkretny temat o VPS'ach w dziale: Serwery VPS - takie kompendium. :-P Może kiedyś ktoś coś napisze, bo temat jest interesujący. :-)

no avatar
Terminator
Maniak Forex
Posty: 1140
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:33
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Automat z SL na BE

sobota 17 mar 2012, 19:57

W dziale ogólnym z linkami do blogów jest link do blogu Astry, a tam dużo o VPS się dowiesz.

no avatar
maryha22
Posty: 24
Rejestracja: środa 14 mar 2012, 20:10

Re: Automat z SL na BE

wtorek 03 kwie 2012, 13:40

a moze cos polecicie oprocz love(cos mi nie chce dzialac) i molecules(tylko jforex)??

Awatar użytkownika
JohnyBravo
Posty: 18
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:19

Re: Automat z SL na BE

środa 04 kwie 2012, 10:46

maryha22 pisze:a moze cos polecicie oprocz love(cos mi nie chce dzialac) i molecules(tylko jforex)??
Możesz spróbować np. tych skryptów, odhacz tylko potwierdzanie funkcji dll, nie posiada be a tak to całkiem przyjemne w obsłudze, wszystko z wykresu, składanie zleceń jak i modyfikacja podobnie jak w lvoe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość