Walka o prawdziwą bankowość w Polsce - dziennik Zzz

Zablokowany
no avatar
Tommip
Gaduła

Re: CME Direct provides access to CME futures and OTC market

środa 02 paź 2013, 07:45

zzz pisze: Polemizował bym jednak pisać tak o bankowości inwestycyjnej,bankowość inwestycyjna w sytuacji gdy wchodzimy w świat że nasze dzieci wysyłają do szkoły od 5 lat,aby szybciej składki płaciły, a nas będą chcieli zmusić do pracy do 80 lat za świadczenie które wyjdzie 1 zł // 1 Euro// za jeden miesiąc pracy,pisałem pieć lat temu o tym na navigatorze,za co mi ostrzeżenia dawali...// aby to lepiej wytłumaczyć,ostatnio najlepsze Uniwersytety ze Szwajcarii i Niemiec udowodniły ,że przy stawce 10 Euro na godzinę i przymusie pracy przez 45 lat // a,tak będzie//,ludzie na minimalną emeryturę socjalną nie zarobią .// powtarzam,stawka 10 Euro, 45 lat pracy non stop,i nie zarobi się na minimalną emeryturę socjalną nie zarobią//.
Reasumując,tylko CME lub szerzej bankowość inwestycyjna oraz ludzie o ogromnym potencjale w bankowości inwestycyjnej , może umożliwić nam normalność....,normalne życie.
Każda inna dyskusja to demagogia, i strata czasu.

Pozdrawiam
Chora sytuacją jest gdy taki współczynnik zdolnych ludzi idzie do branży by wymyślać nowe CDS opcje na kontrakty futures czy inne niepotrzebne nikomu rzeczy.

Wracając do meritum,jak przewidywałem CME powinęła się noga w UK i nie udało się wprowadzić w zapowiadanym czasie swojej oferty-co zreszta według mnie od początku było dziwnym posunieciem.

no avatar
zzz

środa 02 paź 2013, 16:17

camaro69 pisze:
zzz pisze: Polemizował bym jednak pisać tak o bankowości inwestycyjnej,bankowość inwestycyjna w sytuacji gdy wchodzimy w świat że nasze dzieci wysyłają do szkoły od 5 lat,aby szybciej składki płaciły, a nas będą chcieli zmusić do pracy do 80 lat za świadczenie które wyjdzie 1 zł // 1 Euro// za jeden miesiąc pracy,pisałem pieć lat temu o tym na navigatorze,za co mi ostrzeżenia dawali...// aby to lepiej wytłumaczyć,ostatnio najlepsze Uniwersytety ze Szwajcarii i Niemiec udowodniły ,że przy stawce 10 Euro na godzinę i przymusie pracy przez 45 lat // a,tak będzie//,ludzie na minimalną emeryturę socjalną nie zarobią .// powtarzam,stawka 10 Euro, 45 lat pracy non stop,i nie zarobi się na minimalną emeryturę socjalną nie zarobią//.
Reasumując,tylko CME lub szerzej bankowość inwestycyjna oraz ludzie o ogromnym potencjale w bankowości inwestycyjnej , może umożliwić nam normalność....,normalne życie.
Każda inna dyskusja to demagogia, i strata czasu.

Pozdrawiam
Chora sytuacją jest gdy taki współczynnik zdolnych ludzi idzie do branży by wymyślać nowe CDS opcje na kontrakty futures czy inne niepotrzebne nikomu rzeczy.

Wracając do meritum,jak przewidywałem CME powinęła się noga w UK i nie udało się wprowadzić w zapowiadanym czasie swojej oferty-co zreszta według mnie od początku było dziwnym posunieciem.
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić.
Potrzeba aby jak najwięcej zdolnych ludzi tam szło,aby tworzyli miliony nowych automatów HFT,aby tworzyli pochodne do futures,CDS,aby tworzyli bankowość inwestycyjną,tworzyli dodatkową gigantyczną płynność.
Co do CME,to nie jest dziwnym posunięciem,wprost przeciwnie,jak powstanie to będzie to dopiero podstawa do zbudowania w przyszłości bankowości w Europie..
Niestety ,nie udało im się wystartować,ale zwróć uwagę dlaczego.,dlatego że nie mieli na ten moment realnego zabezpieczenia czyli nie posiadali wystarczającą ilość walut na zabezpieczenie...
Każdemu ,radzę to moje ostatnie zdanie zapisać dużymi literami i postawić na biurko.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum

środa 02 paź 2013, 18:51

Zzz, ale owi zdolni ludzie, wspaniali inwestorzy biorą pieniądze na inwestycje? Przecież nie "grają" za swoje, tylko pierwotnie agregują płynność od zwykłych ludzi... więc to jest błędne koło !problem!
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
zzz

środa 02 paź 2013, 19:00

Panowie,nie róbmy problemu,tam gdzie go w ogóle nie ma.
Nie jest istotne ,czy mają pieniądze od milionów funduszy,czy od banków,czy od swojego wujka,czy mają bezpośredni dostęp do rynku międzybankowego i z tam ciągną kasę,to jest w ogóle bez znaczenia.
Najważniejsze że
1- My mamy płynność gigantyczną.
2-Mamy rynek regulowany.
3-Mamy jednakowe spredy,a nie jak się komu uwidzi.
4-Mamy jednakowe kwotowania dla wszystkich uczestników.
5-Mamy jednakową płynność dla wszystkich uczestników rynku.
6-Mamy arkusz zleceń i widzimy co się działo z ceną,spredem,płynnością w każdej milisekundzie.
7- A, co najważniejsze,nie można przestać kwotować w dowolnym momencie w ogóle się potem z tego nie tłumacząc.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa 02 paź 2013, 19:02 przez zzz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Lat na Forex: 7
Kontakt:

środa 02 paź 2013, 19:01

"Jak nie programujesz, to będziesz zaprogramowany"
Soft rządzi światem.
zzz pisze:Panowie,nie róbmy problemu,tam gdzie go w ogóle nie ma.
Nie jest istotne ,czy mają pieniądze od milionów funduszy,czy od banków,czy od swojego wujka,czy mają bezpośredni dostęp do rynku międzybankowego i z tam ciągną kasę,to jest w ogóle bez znaczenia.
Najważniejsze że
1- My mamy płynność gigantyczną.
2-Mamy rynek rególowany.
3-Mamy jednakowe spredy,a nie jak się komu uwidzi.
4-Mamy jednakowe kwotowania dla wszystkich uczestników.
5-Mamy jednakową płynność dla wszystkich uczestników rynku.
6-Mamy arkusz zleceń i widzimy co się działo z ceną,spredem,płynnością w każdej milisekundzie.
7- A, co najważniejsze,nie można przestać kwotować w dowolnym momencie w ogóle się potem z tego nie tłumacząc.

Pozdrawiam
Jak by cały forex, i inne derywaty były scentralizowane i każdy by grał na jednej, wielkiej "GPW" światowej, to dopiero by była zmiennosć. 3-4 krotnie większa dzienna niż teraz. Przez to, ze jest to jednak rozbite na różne, mniejsze czy większe centra handlowe, nie ma możliwości dla wzmocnienia monopoli finansowych. To wtedy te 18% ulicy ma szanse.
Ostatnio zmieniony środa 02 paź 2013, 19:06 przez m05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

no avatar
zzz

środa 02 paź 2013, 19:05

m05 pisze:"Jak nie programujesz, to będziesz zaprogramowany"
Soft rządzi światem.
Tak ,nie jest.
Wszyscy uczestnicy rynku są potrzebni,mimo że automaty mają już 75% rynku.
Ja twierdzę że dobremu traderowi potrzebny jest tylko rynek,ponieważ w długim okresie,automaty z dobrymi traderami nie mają szans.,więc nie popadajmy w skrajności.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Lat na Forex: 7
Kontakt:

środa 02 paź 2013, 19:08

Marcin_N pisze:Zzz, ale owi zdolni ludzie, wspaniali inwestorzy piorą pieniądze na inwestycje? Przecież nie "grają" za swoje, tylko pierwotnie agregują płynność od zwykłych ludzi... więc to jest błędne koło !problem!
:lol:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

no avatar
zzz

środa 02 paź 2013, 19:17

m05 pisze: Jak by cały forex, i inne derywaty były scentralizowane i każdy by grał na jednej, wielkiej "GPW" światowej, to dopiero by była zmiennosć. 3-4 krotnie większa dzienna niż teraz. Przez to, ze jest to jednak rozbite na różne, mniejsze czy większe centra handlowe, nie ma możliwości dla wzmocnienia monopoli finansowych. To wtedy te 18% ulicy ma szanse.
Dokładnie,dlatego o to mi chodzi,abyśmy mieli dostęp do największej giełdy zcentralizowanej na świecie np. CME
na szczęście,nie tylko mnie o to chodzi,lecz również Państwom G-7,one dążą aby rynek zdecentralizowany,stał się rynkiem zcentalizowanym i w jednym arkuszu zleceń,wszyscy brokerzy i banki świata konkurowały by cenami aby w danej milisekundzie klient miał najlepszą możliwą cenę.

Pozdrawiam

no avatar
zzz

czwartek 07 lis 2013, 09:39

To rozwiązuje, moim zdaniem, całkowicie problemy z nierynkowymi poślizgami, oraz Wszelkie nieuczciwe Praktyki / http://www.cmegroup.com/europe/about/ / Ogólnej #!
http://www.lmax.com/interbank
będzie,Basel 3
będzie zastosowanie w życiu codziennym instrukcji Państw G -20
będzie ,Dood Frank.
Musimy się jeszcze trochę uzbroić w cierpliwość,będzie normalnie.

Pozdrawiam

Ps, Generalnie chodzi mi w tym temacie o
1- Jest jedna właściwa cena dla wszystkich uczestników rynku.
2-Jeżeli jest,to jest jeden właściwy poślizg dla wszystkich uczestników rynku.
3- Jeden spred dla wszystkich uczestników rynku.
4- Możliwość odtworzenia wiarygodnego ,sytuacji która była wcześniej.
5-Pełna przejrzystość,
6-czarno na białym od specyfikacji aż po wymagania dla market makerów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

czwartek 07 lis 2013, 11:00

Witam :)

Jeśli chodzi o FX to na chwilę obecną jedynie LMAX Exchange wchodzi w grę (bez MT4 i mostka od PrimeXM). CME ma jeszcze sporo do zrobienia w tym temacie.
Ale poza FX to CME jest bez konkurencyjne.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

sobota 09 lis 2013, 12:31

Tak Karol,
to trochę przybliży ten temat i pomoże zrozumieć dlaczego zalecenia Państw G-20 są ważne,oraz dlaczego platformy handlowe są ważne w dostępie do światowego systemu finansowego.
//ułatwić zrozumienie ogólne tego tematu//
Myślę, że trzeba szukać rozwiązań problemu
http://forexmagnates.com/sgx-announces- ... x-volumes/
http://www.hedgeweek.com/2013/10/28/191 ... ge-futures
http://www.reuters.com/article/2013/10/ ... NZ20131028

/ http://www.cmegroup.com/europe/about/ / ogólnej # !
http://www.lmax.com/interbank

Basel 3 będzie
Zastosowanie w życiu codziennym , G -20
Dood Frank .

Wprowadzenie SGX w azjatyckich kontraktów walutowych jest zgodny z globalnymi G20 reform regulacyjnych , w którym wszystkie standardowe pozagiełdowe kontrakty dotyczące instrumentów pochodnych powinny być przedmiotem obrotu na giełdach lub elektronicznych platformach obrotu , w stosownych przypadkach , oraz rozliczane poprzez partnerów centralnych . Handel walutowych instrumentów pochodnych na regulowanym platformy wymiany będzie promować większą przejrzystość i lepszą obsługę inwestycji i potrzeb w zakresie zarządzania ryzykiem w azjatyckiej strefie czasowej .
Pod Bazylea III , SGX izby rozliczeniowe , stały się także kwalifikowania centralnych kontrahentów , umożliwiając SGX bankowe członkowie rozliczający cieszyć najniższych kosztów kapitałowych . W tym roku do 30 czerwca 2013 r., SGX nastąpił 86 % wzrost średniej na koniec miesiąca odsetek otwartym , dodatkowo zwiększając jej pozycję jako centrum prowadzącej do zarządzania otwartymi ekspozycji przez globalnych inwestorów i menedżerów ryzyka.
Bardzo ważne,też jest to ,że wciągają w to Banki Centralne,np. w UK Bank Centralny będzie odpowiedzialny za rozliczenia każdej transakcji.
Patrząc ogólnie,jest to dokładnie o co mi chodzi w tym temacie.

Pozdrawiam

no avatar
zzz

czwartek 21 lis 2013, 17:09

Informacja,w Wielkiej Brytani, FSA,została zastąpiona FCA
http://uk.reuters.com/article/2013/11/1 ... T520131119#!
Ogólnie,moje zdanie jest takie,że jest to dobre rozwiązanie,dodatkowo // w podtekście// FCA zmusi Bank Centralny UK ,do normalnej i rzetelnej pracy....
Mam nadzieję że to będzie przykład dla U.E ,i Banki Centralne wreszcie zaczną coś robić pożytecznego,i przydatnego dla obywateli...

Pozdrawiam,

Ps, w podtekście,mam na myśli rozliczanie transakcji na FX przez Banki Centralne....
Ps,ogólnie,moim zdaniem,te zmiany idą dla nas w fantastycznym kierunku,odnośnie FX...

no avatar
Untoucheble

niedziela 24 lis 2013, 09:23

Staram sie zrozumiec twoje posty ale piszesz zbyt profesjonalnym jezykiem. Mysle ze wielu prostych ludzi tego nie rozumie a to sa wazne rzeczy dla kazdego. Moglbys to jakos uproscic?
No i zolw wygral z zajacem.

no avatar
zzz

niedziela 24 lis 2013, 10:30

Untoucheble pisze:Staram sie zrozumiec twoje posty ale piszesz zbyt profesjonalnym jezykiem. Mysle ze wielu prostych ludzi tego nie rozumie a to sa wazne rzeczy dla kazdego. Moglbys to jakos uproscic?
Dobra,najprościej.
Zależy mi aby zalecenia Państw G-20 odnośnie rynków finansowych najszybciej weszły w życie.

1- Aby wszystko było transparentne i przejrzyste,czyli była książka czyli dostęp do Depth Of Market,i w każdej chwili można odtworzyć sytuację do milisekundy.// np. to http://www.cmegroup.com/europe/about/ rozwiązuje problem w Europie//,poza CME http://www.lmax.com/interbank też jest dobre,czyli banki tylko przekazują zlecenia na rynek,nic więcej.
2-Aby były rynki regulowane,w których Twoje zlecenia np. TP.SL,oczekujące,jak cena do nich dobije,stają się cenami rynkowymi,i sztucznie broker nie rozszerzy spredu cenami których nigdy nie było...
3- aby wzorem CME w UK,Banki Centralne rozliczały każdą transakcję,dlaczego?.Dlatego że wtedy pozycje Twoje nie będą znikały,nie będzie sytuacji że broker zlikwiduje Ci pozycje,lub co gorsza ,zlikwiduje pozycje i ogłosi bankructwo,lub ucieknie z kasą ...
4- Aby było to uzupełnione Bazyleą -3
Dlaczego?.
Dlatego że np. jesteś klientem banku,jako np. Private Banking,korpo private,wealtb guard,,family offiice,i masz dostęp do usług walutowych,FX,wszelkich kontraktów ,i tysiąca innych usług,lub jesteś zwykłym klientem banku,aby była Bazylea -3 ponieważ
Bazylea III jest doskonałym wysiłek kontrolować nadużycia " kreatywnych finansów " przez banki - sprawia, że​​definicja kapitału regulacyjnego o wiele bardziej rygorystyczne , minimalne wymogi kapitałowe wzrasta dramatycznie , z 2 procent do 7 procent dla kluczowego wskaźnika akcji zwykłych na ryzyko aktywa ważone , napina metodologię ważenia ryzyka aktywów; wprowadza minimalny wskaźnik dźwigni ( nie kapitał do ważonych ryzykiem aktywów ) ​​w celu zmniejszenia ryzyka manipulacji wag ryzyka ; wprowadza dodatkowe wymogi w zależności od cyklu ifinansowej systemowego znaczenia niektórych banków , i wprowadza standardy regulacyjne i wskaźniki dla profilu banków płynnością.

A,teraz jest tak,że niektóre Banki mają te kapitały 0 // dosłownie zerowe// szczególnie w Europie//
Reasumując,to zwiększa drastycznie,bezpieczeństwo naszych środków.

ogólnie,w paru zdaniach ,o to chodzi.

Pozdrawiam,

Ps, aby to lepiej uzmysłowić,była sutuacja na rynku regulowanym CME na ważnych danych,i obroty w ciągu paru sekund wzrosły na E/$ do pół biliona $ // tak,pół biliona ,nie miliarda..// i rynek płynnie przez to przeszedł bez luk cenowych // pomyśl,jak potężne tam muszą czekać zlecenia oczekujące..//a w tym samym czasie na rynku nie regulowanym,banki,brokerzy cofnęli oferty i była luka cenowa.
Chodzi mi o to aby wyeliminować luki cenowe lub je drakońsko je ograniczyć,a to jest idealny przykład.

no avatar
zzz

wtorek 26 lis 2013, 18:40

Ps,w związku z tym że [ktoś] ,zablokował tą dyskusję na innym forum,przenoszę ją tutaj.
Jak,słusznie zauważył jeden z forumowiczów na tamtym forum ,trzeba tą dyskusje poszerzyć o światłowody,jest to 100% racja.//Miałem możliwość porównania pracy tradera na internecie 160/8 100/8 50/5 60/4 oraz Netii PON 50/50
sytuacja jest nieprawdopodobna.
Ja, do tego,ze swej strony dorzuciłem temat internetu radiowego symetrycznego CIR.
Jeżeli macie w pobliżu wieże kościelną ze stosownym przekażnikiem,to macie szanse.
Reasumując,proponuję rozszerzyć tą dyskusję za namową innego Forumowicza o te tematy.
Jeżeli macie jakieś sprawdzone i doświadczone firmy instalujące światłowody,internet radiowy symetryczny CIR,inteligentne routery pod FX,,to proszę je wymieniać.
Jeżeli Forumowicze w potrzebie ,trafią od razu do sprawdzonych i doświadczonych firm,zaoszczędzą dużo czasu i pieniędzy,ponieważ niejednokrotnie się spotkałem ze spartoloną infrastrukturą pod FX.

Pozdrawiam

Przyznam, że nie rozumiem z tego wiele, ale inwektywy w stosunku do niezidentyfikowanych osób trzecich nie pomagają :wink:

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5

wtorek 26 lis 2013, 18:55

Polecam przeczytanie na tym forum dyskusji i wywodów ZZZ odnośnie internetu, światłowodów i naczelnego informatyka kraju. ZZZ, rozwalasz , tę kwestię Ci już wyjaśniano, wręcz pokazano Ci jakie bzdury pisałeś poprzednim razem. Pamiętaj co Ci obiecałem w poprzednim wątku, słowa dotrzymam.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
zzz

wtorek 26 lis 2013, 19:45

?.
Jak jesteś taki dobry,to dlaczego tego wątku nie wyjaśniłeś ?,nie zaproponowałeś rozwiązań?,nie zaproponowałeś kontaktów do konkretnych firm?,nie napisałeś jakie powinny być wskażniki ?
A.,teraz odnośnie naszych wybitnych gwiazd forexu z navigatora, grają u brokera co ma 40 tyś Euro, kapitału,a wymądrzają się i wyśmiewają obroty na CME,które wynosiły 29 maja 2013 roku ok. 27 000 000 mln kontraktów w obrocie ogólnie,natomiast na danych dochodziły do pół biliona $,niestety tej daty już nie pamiętam,było to na istotnych danych.
Zresztą,to jest jakaś parodia,Microbi,ten wątek postał po to aby pomoc normalnym traderom i tyle,ten wątek powstał ,aby najszybciej traderzy mogli reagować na rynku,bez luk cenowych,a CME na pewno im w tym pomoże.

Pozdrawiam
Ps, doprecyzuję,dlaczego uruchomiłem w tym temacie,ten drugi wątek,Microbi,Forumowicze na navigatorze skarżyli się że mają najszybsze internety,60/4 100/8 i zlecenia czasami im wchodzą z kilkusekundowym opóżnieniem,i nie sądzę aby to była tylko wina brokera,a to dlatego że zrobiłem test,w tym samym czasie zlecenia z internetu 50/5 wchodziły z kilkusekundowym opóżnieniem,a zlecenia wysłane z Netii PON 50/50 tych opóżnień nie było dlatego zgadzam się z Forumowiczem,że trzeba ten temat rozszerzyć o te zagadnienia.

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5

środa 27 lis 2013, 08:40

ZZZ, poprzedni wątek wyjaśnia kwestie internetu jak i inne kwestie poruszane przez Ciebie, tam jasno wynika że gadasz totalne bzdury.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
zzz

czwartek 28 lis 2013, 09:58

reptile,częściowo wyjaśnił ten drugi wątek,cytuję
Nie wiem czemu was tak rozśmieszyła ta wieża kościelna lub poirytowała
http://www.extremetech.com/extreme/1549 ... more-money
Swego czasu grało się patrząc na 1 platformę i dublując na drugiej :D I dało się zarobić.

Moja odpowiedż,reptile,mnie raczej nie chodziło o HFT /// chociaż dobrze że to poruszyłeś// mnie raczej chodziło w tym wątku aby zlikwidować te kilku-kilkunastosekundowe opóżnienia,które mają Forumowicze, to na 100% pomoże.
PS,co prawda radiowy symetryczny CIR ,nie jest laserem// daje 10-15 milisekund// lecz na pewno pomoże Forumowiczom.

Co do transparentnosci Bazylei.. cóż.. jedni będza oglądać tylko fx i myśleć algorytmicznie pod syganly bedac na neiwlasciwym rynku.. inni beda wiedziec co i gdzie.. w gruncie rzeczy zz ciagle walkuje podstawy, ktore i tak na naszym rynku sa slabo znane. A tu sprawy sa na prawde daleko. Dla tych co torche mysla sami..
http://www.newscientist.com/article/mg2 ... noise.html
Na CME Fx to nie tylko fut.
http://cmegroup.mediaroom.com/2013-03-1 ... Rate-Swaps
http://www.cmegroup.com/trading/interes ... eared-otc/

odnośnie tego co napisał reptile,skoro wiemy już że inwestorzy grają na ułamek centa oraz wchodzą już na rynek konsumencki sieci internetowe laserowe,proponuję również o te zagadnienia poszerzyć temat,tym bardziej że będą już dostępne dla konsumentów.
Pozdrawiam

no avatar
zzz

wtorek 03 gru 2013, 17:26

Bardzo fajne,rozszerzenie tego tematu
viewtopic.php?f=9&t=2513

Zablokowany