Walka o prawdziwą bankowość w Polsce - dziennik Zzz

Zablokowany
no avatar
fanboy
Stały Bywalec

Re: CME Direct provides access to CME futures and OTC market

poniedziałek 30 gru 2013, 09:05

a co to przesluchanie na komendzie, zeby ktos wydawal polecenia "odpowiedz na pytanie" ktore z watkiem nie ma nic do rzeczy?, to jest watek zz, nie ma przymusu , zeby tu zagladac, poza tym zz nikogo personalnie nie obraza, on tylko stwierdza, ze zwraca sie do ludzi ktorzy nie sa totalnymi debilami, i niedorozwojami, ja nie czuje sie obrazony przez takie postawienie sprawy,a ty?

no avatar
macierewicz
Gaduła

poniedziałek 30 gru 2013, 10:10

To, ze chociazby pisze, ze na rynku nie wystepuja poslizgi lub jesli juz wystepuja, to minimalne. Przychodzi potem taki Jasiu zaraz po studiach, otwiera pozycje oczekujace przed NFP i nagle wielkie zdziwienie, ze dostal poslizg na 50 pips, broker zlodziej itp itd. Jego wizja jest oderwana od rzeczywistosci i ktos, kto jest nowy na rynku i naczyta sie tych herezji, moze przez to stracic realne pieniadze.

PS. Nadal polowa forum czeka na te legendarne poslizgi ZZZ po kilkaset pipsow.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

poniedziałek 30 gru 2013, 10:27

Ciekawa informacja dla poważnych inwestorów ,oraz ogólne poszerzenie tego tematu,tłumaczące dlaczego ten temat jest niesłychanie ważny,szczególnie dla osób które nie są zorientowane.

viewtopic.php?f=5&t=2545

http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p639920

Pozdrawiam,

Ps,stosując się do sugestii Kolegi Akhh, kończę dyskusję od dzisiaj z gówniarstwem,ponieważ nic to nie wnosi.

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

poniedziałek 30 gru 2013, 11:10

Macierewicz, niestety ZZZ jest "inny" i to nie dociera co do niektórych. Sam zadałem ZZZ chyba z kilka dobrych pytań na które nie dostałem odpowiedzi. Do dziś czekam na obiecane scriny z platformy ZZZ gzie ma te kosmiczne luki, o zrzuty transakcji z mega poślizgami itd, nic. ZZZ nie widzi tego , odpowiada w jeden sposób że fora uwzięły się na niego itd. Perfekcyjnie opanował ctrl +c +v , do tego jest ignorantem , jak już tłumaczy coś translatorem i wrzuca jako jego przemyślenia nawet nie poprawi nic w tekście. Ale są i plusy, do dziś byśmy nie wiedzieli tyle prawd o internecie, jak i to że mamy głównego informatyka kraju itd. Osobiście czekam aż ZZZ przekroczy granicę którą mu osobiście wyznaczyłem i ban się zbliża.

ZZZ- żeby nie było że się czepiam, proszę w końcu o odpowiedź na zadane pytania forumowiczów, to były pytania konkretne i związane z Twoimi tematami. Napisałem Ci że albo odpowiesz na nie , podasz argumenty a nie papkę wyrywaną z kontekstu albo przestanę tolerować Twoje wpisy. Więc konkrety albo ban, nie masz konkretów nie pisz na tematy o których coś Ci się wydaje. Jesteś takim Don Kichotem jak na razie.

PS
Co do luk ZZZ i poslizgów , kiedyś przyznał że on po kilka lat testuje konta demo, potem następne itd więc to też trochę wyjaśnia, ZZZ - masz jakiekolwiek konto live ?
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
zzz

poniedziałek 30 gru 2013, 11:33

Posłuchaj Microbi,ja trajduje z manuala,pracuję na 45 wskażnikach więc nie zawieram tych transakcji zbyt wiele,więc nie czuję się autorytetem aby się wypowiadać na pytania o które pytasz.Jednak z tego co sam widziałem i miałem możliwości porównania ,osobiście widziałem luki u brokerów ECN na 2-5 poślizgów,jednocześnie u brokerów MM miałem ciągłe rekwoty ,podczas gdy na CME w tym samym czasie nie było żadnych luk i handel był ciągły.O TYM JEST TEN TEMAT ! dodatkowo ten temat służy temu aby nie popaść w jeszcze gorsze sytuacje np. tutaj już posługuję się doświadczeniami innych którzy mieli luki na 15-30 a nawet kilkaset pipsów,podczas gdy tych luk na rynku nie było.// chociażby Kolega Akhh przetestował w kilkuset testach te poślizgi,/// chyba nawet ok. 800,ja takiego doswiadczenia jak on nie mam,mnie to spotkalo tylko kilkadziesiat razy //// odrzucanie zleceń,czy przeskok luką o 1 pip anulowało mu zlecenie,a ten temat te sprawy i problemy CAŁKOWICIE ! rozwiązuje ponieważ zlecenia oczekujące w tym temacie stają się zleceniami rynkowymi ! ,O TYM TEŻ JEST TEN TEMAT,następna sprawa o co chodzi w tym temacie to
Rozporządzenie, które wkrótce ma wejść w życie we wszystkich krajach UE, wprowadza wymóg dokonywania rozliczeń transakcji zawieranych na rynku finansowym w oparciu o wykorzystanie funkcji partnera centralnego i tzw. nowacji rozliczeniowej,czyli dla naszego bezpieczeństwa potrzeba aby ryzyko brał na siebie podmiot odrębny od realizującego zlecenie brokera czy banku.O TYM TEŻ JEST TEN TEMAT !.

Jest to mechanizm polegający na tym, że podmiot rozliczający transakcje staje się kupującym dla każdego sprzedającego i sprzedającym dla każdego kupującego – tym samym wstępuje w prawa i obowiązki pierwotnych stron transakcji.
Dla naszego bezpieczeństwa potrzeba aby ryzyko brał na siebie podmiot odrębny od realizującego zlecenie brokera czy banku.,o tym te jest ten temat.

Pozdrawiam

no avatar
macierewicz
Gaduła

poniedziałek 30 gru 2013, 11:34

Microbi... Ty nic nie rozumiesz //a to bardzo ważne, może najważniejsze //

viewtopic.php?f=5&t=2545

tutaj o tym pisałem!

najważniejsze to teraz mowić o bankowości sprzed 17 lat. Rozliczyć i internować wszystkich bankierów! Do łagrów! hejaaa!
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
fanboy
Stały Bywalec

poniedziałek 30 gru 2013, 11:54

Microbi pisze:Osobiście czekam aż ZZZ przekroczy granicę którą mu osobiście wyznaczyłem i ban się zbliża.
a co ty taki wladczy sie zrobiles??, kolejny ktory dostal posade moda, i sodowka uderza, jak akhha na nawigatorze ustawiali niedawno do pionu bo robi konkurencje i niby wstawia za duzo postow, to chyba nie bylo za sympatycznie, jak ktos zaklada swoj watek to niech pisze co chce, co komu do tego, skoro zz nie daje zadowalajacych was odpowiedzi to nie pytajcie i znajdzcie sobie inna rozrywke :aaaa:

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

poniedziałek 30 gru 2013, 13:17

fanboy pisze:
Microbi pisze:Osobiście czekam aż ZZZ przekroczy granicę którą mu osobiście wyznaczyłem i ban się zbliża.
a co ty taki wladczy sie zrobiles??, kolejny ktory dostal posade moda, i sodowka uderza, jak akhha na nawigatorze ustawiali niedawno do pionu bo robi konkurencje i niby wstawia za duzo postow, to chyba nie bylo za sympatycznie, jak ktos zaklada swoj watek to niech pisze co chce, co komu do tego, skoro zz nie daje zadowalajacych was odpowiedzi to nie pytajcie i znajdzcie sobie inna rozrywke :aaaa:

władczy - spuść z tonu, własnie na maile i zgłoszenia od forumowiczów nie reaguję w stosunku do ZZZ za obrazy , na navi dawno ZZZ by miał ostrzeżenia, tu nie ma, ale wszystko ma swoje granice. Więc nie wiem komu woda uderza, raczej nie mi, chcesz moda, odstąpię Ci w kazdej sekundzie. Jak masz problem z czytaniem ze zrozumieniem to przeczytaj 3 razy. To ZZZ podaje przykłady, wyssane z palca, nie poparte niczym konkretnym i wprowadza w błąd co tu i na navi było mu wytykane, a jeśli ma racje niech poprze to konkretami, bo jak do tej pory wprowadza zamęt. Mi to wisi, dawcy muszą być ale niech nie obraża innych jak ktoś chce od ZZZ konkretów w tematach założonych przez niego.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
zzz

poniedziałek 30 gru 2013, 20:35

Dobra Microbi,aby było prościej,od tego momentu rozmawiamy w tym temacie tylko o tym
zzz pisze:z tego co sam widziałem i miałem możliwości porównania ,osobiście widziałem luki u brokerów ECN na 2-5 poślizgów,jednocześnie u brokerów MM miałem ciągłe rekwoty ,podczas gdy na CME w tym samym czasie nie było żadnych luk i handel był ciągły.O TYM JEST TEN TEMAT ! dodatkowo ten temat służy temu aby nie popaść w jeszcze gorsze sytuacje np. tutaj już posługuję się doświadczeniami innych którzy mieli luki na 15-30 a nawet kilkaset pipsów,podczas gdy tych luk na rynku nie było.// chociażby Kolega Akhh przetestował w kilkuset testach te poślizgi,/// chyba nawet ok. 800,ja takiego doswiadczenia jak on nie mam,mnie to spotkalo tylko kilkadziesiat razy //// odrzucanie zleceń,czy przeskok luką o 1 pip anulowało mu zlecenie,a ten temat te sprawy i problemy CAŁKOWICIE ! rozwiązuje ponieważ zlecenia oczekujące w tym temacie stają się zleceniami rynkowymi ! ,O TYM TEŻ JEST TEN TEMAT,następna sprawa o co chodzi w tym temacie to
Rozporządzenie, które wkrótce ma wejść w życie we wszystkich krajach UE, wprowadza wymóg dokonywania rozliczeń transakcji zawieranych na rynku finansowym w oparciu o wykorzystanie funkcji partnera centralnego i tzw. nowacji rozliczeniowej,czyli dla naszego bezpieczeństwa potrzeba aby ryzyko brał na siebie podmiot odrębny od realizującego zlecenie brokera czy banku.O TYM TEŻ JEST TEN TEMAT !.

Jest to mechanizm polegający na tym, że podmiot rozliczający transakcje staje się kupującym dla każdego sprzedającego i sprzedającym dla każdego kupującego – tym samym wstępuje w prawa i obowiązki pierwotnych stron transakcji.
Dla naszego bezpieczeństwa potrzeba aby ryzyko brał na siebie podmiot odrębny od realizującego zlecenie brokera czy banku.,o tym te jest ten temat.

Pozdrawiam
Pozdrawiam,

Ps,Microbi,popatrz na ten temat jeszcze inaczej,według KNF 91-95 % traci na FX
Odpowiedz sobie na pytanie,dlaczego w normalnych krajach jest ten wskażnik 70-72% ?
,o tym też jest ten temat.

no avatar
zzz

poniedziałek 06 sty 2014, 18:12

Kanadyjczyk nowym szefem Banku Anglii.
Nowym szefem (gubernatorem) Banku Anglii, banku centralnego Wielkiej Brytanii, został mianowany prezes banku centralnego Kanady Mark Carney - poinformował w Izbie Gmin brytyjski minister finansów George Osborne
Carney, którego mianowanie jest sporym zaskoczeniem, obejmując funkcję gubernatora Banku Anglii zostanie najważniejszą, niewybieralną w drodze głosowania osobą publiczną w Wielkiej Brytanii.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/Wy ... ii,31462,1

Moim ,marzeniem życia ,jest to,aby Mark Carney ruszył ten temat.
Gorącą wierzę że mu się uda i ten temat,będzie rozliczany przez Bank Centralny U.K.// zresztą ,już realnie to wprowadził,realnie i prawnie to istnieje....,...,niestety ,praktycznie jeszcze to nie ruszyło w U.E....,// z ,przyczyn technicznych...///miejmy nadzieję że w ciągu 1-2 lat jemu się uda to praktycznie wprowadzić...

Pozdrawiam

Ps,Bardzo,Bardzo,Bardzo gorąco trzymam za niego kciuki ,jeżeli jemu się uda,to nam też się uda...

Ps, realnie i prawnie to o czym piszę w tym temacie ,to już na szczęście jest..w U.E ,są problemy technicznie po stronie BC UK,miejmy nadzieję że w ciągu 1-2 lat ,te problemy zostaną rozwiązane.

no avatar
zzz

wtorek 07 sty 2014, 20:31

http://www.leaprate.com/forex-industry- ... okers.html#!

-Ostrzeżenie ryzyko staje się obowiązkowe i musi wyraźnie stwierdzać, że kapitał klienta jest zagrożony,.....

Każdy Broker wprowadzający i partnerskie będą musiały być zgodne z zestawem reguł , aby przejść proces homologacji

no avatar
zzz

piątek 10 sty 2014, 12:54

Ciekawy wpis, Kolegi SuperFOREX
http://forex-nawigator.biz/forum/metatr ... ml#p642327

w, związku z tym,że tego też dotyczy ten temat,// a,w zasadzie jest jednym z najważniejszych filarów tego tematu// moim zdaniem, należy nie tylko koncentrować się tylko na standartowej grze,lecz trzeba poszerzyć swoje horyzonty o grę instrumentami, które wchodzą w masę upadłościową,lub nie wchodzą w masę upadłościową, i procentowo dobierać sobie ryzyko jakie jesteśmy w stanie zaakceptować.// na chwilę obecną,niestety niewiele wiem na ten temat//

Pozdrawiam

no avatar
zzz

sobota 11 sty 2014, 17:17

Kurczę...,mamy świetne poszerzenie tego tematu,teraz doczytałem że mamy super firmę w Polsce.
Kurczę,nie myślałem że mamy taką firmę w Polsce,a zarządzają nią Doradcy Inwestycyjni o niskim numerze licencji Doradcy Inwestycyjnego // numer 49// wprowadzający rozwiązania z USA
http://www.superforex.pl/o-nas/o-firmie

Prosiłbym,jeżeli jest to możliwe,aby zabrali głoś w tej dyskusji i napisali nam,które aktywa wchodzą w masę upadłościową,a które nie,na co trzeba zwrócić uwagę,oraz wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

no avatar
Tommip
Gaduła

sobota 11 sty 2014, 18:10

Niepowinienem ale to zrobię i zapytam- a co oni oferują tak niezwykłego ? :). Przecież z informacji na stronie wynika że to zwykły introducing broker jakich dziesiątki ;).Do tego nie oferuje nic więcej

no avatar
zzz

sobota 11 sty 2014, 18:46

camaro69.Bardzo Wielki Szacun dla Ciebie,naprawdę Bardzo Wielki Szacun dla Ciebie, co robiłeś na Navigatorze // chociaż ,oni tego nie rozumieli//i tutaj co robisz ,ułóżmy ,jednak to w jakąś logiczną całość.
Chłopaki z http://www.superforex.pl/o-nas/o-firmie ruszyli z tematem rozwiązań z USA // a, to nie jest byle co//,
dodatkowo ,mają licencję Doradcy Inwestycyjnego wydanego przez KNF // niski,numer// ,to nie jest byle co..
Ja ,szczególnie jestem uwrażliwiony ,jak ktoś REALNIE ! działa na rynku 10 lat // a, w szczególności,jak w ich przypadku 20 lat...// to jest dla mnie NAJCENNIEJSZY MAJĄTEK ŚWIATA // ponieważ chłopaki przeszły paradoks Asterlinga, czasami niestety ,kończy się to chorobą psychiczną ,//bardzo wielu zarządzących tego ,nie przeszło i leczą się NIEOFICJALNIE !!! psychiatrycznie// ,a,Oni przeszli psychicznie przez to...,TYM BARDZIEJ WIĘKSZY SZACUN dla NICH !!! /// 1 000 większy Szacun ,dla nich///

Pozdrawiam,
PS,camaro69,postaraj ,się bardzo, bardzo ,bardzo ! zrozumieć o czym napisałem.

no avatar
Tommip
Gaduła

sobota 11 sty 2014, 19:02

Staram się ale dalej nie wiem które rozwiązania z USA wprowadzają.Z strony to nie wynika,choć faktycznie licencja z niskim numerem jest rzadkością.Jedyną informacją jest to że są brokerem wprowadzającym FXCM.

Jeśli już to powinieneś zamieścić link do ich właściciela czyli PiB Finance bo chyba o to ci chodziło.Niestety informacji nie jest za dużo.Przynajmniej jeśli idzie o szczegóły.Fenomenalnie określili misję i filozofię działania
http://www.pib-finanse.pl/o-nas/misja sam bym mógł to umieścić ;-). Pytanie jak wygląda to w praktyce,bo szczegółowych informacji nie ma.

no avatar
zzz

sobota 11 sty 2014, 19:16

camaro69 pisze:Staram się ale dalej nie wiem które rozwiązania z USA wprowadzają.Z strony to nie wynika,choć faktycznie licencja z niskim numerem jest rzadkością.Jedyną informacją jest to że są brokerem wprowadzającym FXCM.

Jeśli już to powinieneś zamieścić link do ich właściciela czyli PiB Finance bo chyba o to ci chodziło.Niestety informacji nie jest za dużo.Przynajmniej jeśli idzie o szczegóły.Fenomenalnie określili misję i filozofię działania
http://www.pib-finanse.pl/o-nas/misja sam bym mógł to umieścić ;-). Pytanie jak wygląda to w praktyce,bo szczegółowych informacji nie ma.
camaro69,nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!,nie o to mi chodzi,chodzi mi o to że Chłopaki przeszły przez paradoks Asterliga , to jest dla mnie realny majątek,realna wartość dodana którą BARDZO ! cenię.// szczerze ,dla nie to jest największy majątek na świecie//
Wracając do Twojego pytania,każda taka inicjatywa // może ,nie doskonała,jest dla mnie inspiracją,jest krokiem który oczekuję,.
//
Misja i filozofia działania

Nasza misja

Wyszukiwanie w szerokiej ofercie rynkowej nielicznych rozwiązań inwestycyjnych i finansowych oferujących istotną wartość dodaną dla naszych Klientów.

Filozofia działania

Przytłaczająca większość produktów inwestycyjnych oferowanych na rynkach finansowych jest konstruowana w taki sposób, aby przede wszystkim zadowolić instytucje finansowe oraz sprzedawców, a dopiero w ostatniej kolejności Klienta.

Wychodząc z założenia, że zupełnie nie odpowiada nam taki model biznesowy oraz opierając się na dużej wiedzy i doświadczeniu zawodowym naszych współpracowników, z bardzo szerokiej oferty rynkowej starannie wybraliśmy zaledwie kilkanaście rozwiązań, które według nas naprawdę mają sens dla Klientów.

Dzięki tak surowej selekcji PIB oferuje tylko produkty i usługi dające Klientom znaczące korzyści w rozsądnej cenie.
camaro69, o to chodzi w tym temacie.

Pozdrawiam Ciebie,serdecznie

no avatar
zzz

sobota 11 sty 2014, 20:29

PS,camaro69,żyjemy w kraju ,jakim żyjemy,każda inicjatywa w kierunku normalnej bankowości,każda inicjatywa w kierunku normalności ,normalnej bankowości,jest cenna, jest bardzo cenna.., // BRE Bank,Alior bank,http://www.superforex.pl/,http://www.cm ... ng-europe/.
/niewyobrażalny Szacun,dla nowego Prezesa Banku Centralnego UK,z mojej strony,ogólnie ,chodzi mi o to co ,nowemu Prezesowi Banku Centralnego U.K
Jeżeli coś,pominąłem w fundamentalnej,normalnej, bankowości, to mnie popraw.

Pozdrawiam

no avatar
zzz

środa 15 sty 2014, 17:12

PS,w zasadzie ten temat,można też podłączyć tutaj
viewtopic.php?f=5&t=2213&p=25862#p25862

Jeżeli ktoś coś więcej wie,odnośnie rozliczania transakcji w przyszłości na FX w Europie,przez Banki Centralne ,to proszę podzielić się swoją wiedzą .// to jest ,jeden z najważniejszych wątków tego tematu///

Pozdrawiam,

PS, podobno Łotwa i jej BC ,też kuma , ten nasz nasz temat poza , poza Bankiem Centralnym UK// jako jedyni w Europie świetnie rozumie ten temat ...// i coś w tym kierunku robi /// wiem to nieoficjalnie//
Jeżeli ktoś wie ,więcej,to zapraszam do podzielenia się z nami // szczególnie chodzi mi o rozwiązania techniczne,a w szczególności, rozwiązania łączące płynność z Interbankiem oraz CME ,oraz wszelkie ,nawet, za nieistotne informacje DOTYCZĄCE tego tematu !!!będę bardzo zobowiązany,paru Polaków tam pracuje,może coś się dowiedzą ,nam wyjaśnią,///
Ostatnio zmieniony środa 15 sty 2014, 19:15 przez zzz, łącznie zmieniany 3 razy.

no avatar
zzz

środa 15 sty 2014, 17:53

zzz pisze: podobno Łotwa ,też kuma ,nasz temat /// poza Bankiem Centralnym UK/// i coś w tym kierunku robi /// wiem to nieoficjalnie//
Jeżeli ktoś wie ,więcej,to zapraszam do podzielenia się z nami // szczególnie chodzi mi o rozwiązania techniczne,a w szczególności, rozwiązania łączące płynność z Interbankiem oraz CME ,oraz wszelkie ,nawet, za nieistotne informacje DOTYCZĄCE tego tematu !!!będę bardzo zobowiązany,paru Polaków tam pracuje,może coś się dowiedzą ,nam wyjaśnią,///
Wiem,że prym, w tym wiodą Banki ,naszego wielkiego brata,doprecyzuję,nie chodzi mi o nazwy, i ,kto co...i w jakim momencie...,itp,to jest w tym temacie nie ,istotne,
Najważniejsze !!! w tym temacie,jakie konkretnie,oni techniczne rozwiązania stosują // jak najwięcej szczegółów, wszelkie informacje ,nawet mogące się wydawać nieistotne, mogą być cenne,bardzo,cenne dla nas ... //

albo, inaczej,w tym temacie m.in. chodzi ,jak rozwiązana jest technicznie ,sprawa połączenia płynności Interbanku z CME.// Prosiłbym,o jak najdokładniejszy opis oraz wszelkie szczegóły///

Zablokowany