Camaro, a czy przyszłością nie jest Afryka? Chyba, że chodzi Ci jedynie o grze na lewarowanych, płynnych instrumentach.
Bo jeśli chodzi o giełdy i spółki, które mogą wzrosnąć po kilkadziesiąt czy kilkaset razy, to jednak w Afryce łatwiej będzie o takie okazje.
Są statystyki zarabiających na FX
Re: Są statystyki zarabiających na FX
W tym co pisałem miałem oczywiście na myśli volumeny obrotu i to kto zostanie liderem tegoż obrotu.
Tak pod względem stopy zwrotu Afryka będzie No.1.Powodów jest kilka... i jak to na rynkach są one zupełnie odwrotne od teorii i tego co mówią ,,analitycy''.
1.Demografia nie mająca sobie równych.
2.Niespokojny region pełen konfliktów i wojen.
3.Główne zródło wszelkich surowców.
4.Obiekt rywalizacji o wpływy USA i Chin (Europa jak zwykle i wszędzie odpuszcza koncentrując się na samej sobie).
To jest prosty przepis na inwestycyjny sukces.Znajdz rynek gdzie jest wojna i trwa panika i niepewność,jak tylko minimalnie ustabilizuje się sytuacja to kupuj.Tak buduje się sukcesy - np w fenomenalnym Pakistanie czy teraz na Ukrainie (ale ta akurat tylko chwilowo ).Jedynie trzeba uważać na inflację która całe teoretyczne zyski może zjeść.Tak jak to jest w Indiach - Niffty był od 2010 r w konsolidacji co przy ich inflacji oznacza że choć na wykresie notuje on nowe szczyty... to ktoś kto inwestował w kontrakty na Niffty tracił około 50 punktów...miesięcznie :-D.Pomimo tego że indeks się nie zmieniał.
Dla przykładu Johannesburg już od dawna jest potęgą pod względem obrotu, oczywiście o wiele większą od GPW - i to pomimo tego że mają niewiele więcej ludności co Polska (z czego tylko około 10 % to biali...).Ja bym jednak obstawiał Nigerię wychodzącą na nowe szczyty do których nam brakuje jakoś 100 % wzrostu :p
Tak pod względem stopy zwrotu Afryka będzie No.1.Powodów jest kilka... i jak to na rynkach są one zupełnie odwrotne od teorii i tego co mówią ,,analitycy''.
1.Demografia nie mająca sobie równych.
2.Niespokojny region pełen konfliktów i wojen.
3.Główne zródło wszelkich surowców.
4.Obiekt rywalizacji o wpływy USA i Chin (Europa jak zwykle i wszędzie odpuszcza koncentrując się na samej sobie).
To jest prosty przepis na inwestycyjny sukces.Znajdz rynek gdzie jest wojna i trwa panika i niepewność,jak tylko minimalnie ustabilizuje się sytuacja to kupuj.Tak buduje się sukcesy - np w fenomenalnym Pakistanie czy teraz na Ukrainie (ale ta akurat tylko chwilowo ).Jedynie trzeba uważać na inflację która całe teoretyczne zyski może zjeść.Tak jak to jest w Indiach - Niffty był od 2010 r w konsolidacji co przy ich inflacji oznacza że choć na wykresie notuje on nowe szczyty... to ktoś kto inwestował w kontrakty na Niffty tracił około 50 punktów...miesięcznie :-D.Pomimo tego że indeks się nie zmieniał.
Dla przykładu Johannesburg już od dawna jest potęgą pod względem obrotu, oczywiście o wiele większą od GPW - i to pomimo tego że mają niewiele więcej ludności co Polska (z czego tylko około 10 % to biali...).Ja bym jednak obstawiał Nigerię wychodzącą na nowe szczyty do których nam brakuje jakoś 100 % wzrostu :p
- futureforex111
Ciekawie piszesz , szczegolnie o Europie i Afryce (podobnie mysle o tym rynku) ale tym postem powyzej rozwalasz swoja wiarygodnosc, z jednej strony piszesz ze nie masz pojecia o ofercie Lmax , a z drugiej strony oceniasz.camaro69 pisze:Nie mam pojęcia o ofercie LIMAX'u ale jeśli chodzi o Lmax to dla mnie nie jest to nic interesującego ani innowacyjnego o czym mówię od dawna.Lmax jest jednocześnie pseudo giełdą i brokerem co jest idiotyzmem - ale to moja prywatna opinia.
Poza tym Europa już totalnie się nie liczy,sama na własne życzenie się niszczy - wolumeny z miesiąca na miesiąc
lecą na łep na szyję.Eurex próbuje wprowadzać kontrakty na waluty ... ale to stracona sprawa.Europa - w tym Lmax - jest już stracona.I tyle w tym temacie
Co do Europy , to mamy Europolitykow, ktorzy chcac wyrwac kase i zniszczyc wszystko ,co tez robia skutecznie ,dlatego mamy co mamy w Europie, im prostsze zasady inwestycji tym lepiej dla wszystkich, im wiecej Lmax bedzie mial konkurencji ,tym nizsze koszta bedziemy mieli , a zasady ma przejzyste, latwe do skontrolowania. Najwazniejsze by Europartacy nie kombinowali przy probach brania kolejnych podatkow, i wymyslania innych mechanizmow z udzialem lobby sektora bankowego, a to niestety robia, dlatego Europejczycy traca, gdy nikt nie majstruje przy zmianach przepisow itp.to rynek(czyt.inwestorzy) sam juz zweryfikuje najlepsze rozwiazania.
Nikt, ani zadne rozwiazanie nie jest idealne , ale zasady powinny byc jasne,i proste.
przepraszam za brak polskich znakow,
Wypowiedz o nieznajomości dotyczyła tego o czym pisał zzz przedemną oraz braku mojego zainteresowania implementacją tego w Europie (oraz nieznajomości oferty ,,Limax'' :-D ).futureforex111 pisze:
postem powyzej rozwalasz swoja wiarygodnosc, z jednej strony piszesz ze nie masz pojecia o ofercie Lmax , a z drugiej strony oceniasz.
Nie da się już obniżyć kosztów transakcji niżej z punktu widzenia giełd -i tak przy aktualnym załamaniu volumenów ich zysk z dzialalności typowo giełdowej jest nikły a zarabia się na czymś innym.Natomiast nie znaczy to że nie można ich obniżać z punktu widzenia użytkownika końcowego.Są już rozwiązania bezprowizyjne ale wiadomo że coś za coś.Wtedy nasze zlecenie jest jakby znanym z butików ,,ADD Liquidity'' i musi być kierowane do określonego miejsca.Niestety jakie rodzi to zagrożenia wie każdy kto grał kilka lat temu w XTB lub innym MM ;-)
- akhh
- Moderator Forum
- Lat na Forex: 12
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
- Kontakt:
A gdzie najłatwiej grać na walorach z Afryki? Najlepiej z lewarem ;)
Z pozycji przeciętnego gracza nie jest to łatwe.Można grać na JSE (Południowa Afryka) - ciekawy rynek z silnymi instrumentami pochodnymi w tym kontraktami na akcje.Ale najprościej poprzez ETF na szeroki rynek w USA.Z użyciem marginu lewar na nie to x 4.Poza tym trzeba uwzględniać dużą a czasami astronomiczną wręcz inflację - przez nią jeśli nie wstrzelimy się w dołek lub idealnie w trend wzrost nic realnie nam nie da ;-D
Przykładowo ETF :
NGE Nigeria http://stooq.pl/q/?s=nge.us&c=5m&t=c&a=lg&b=0
,,Szeroka'' Afryka http://stooq.pl/q/?s=afk.us
Egipt http://stooq.pl/q/?s=egpt.us&c=3y&t=c&a=lg&b=0
Przykładowo ETF :
NGE Nigeria http://stooq.pl/q/?s=nge.us&c=5m&t=c&a=lg&b=0
,,Szeroka'' Afryka http://stooq.pl/q/?s=afk.us
Egipt http://stooq.pl/q/?s=egpt.us&c=3y&t=c&a=lg&b=0
Drogi Marcinie,temat jest fascynujący,tak ja rozumiem i widzę bankowość,jest to gdzieś na Forum,postaraj się poszukać,ponieważ ja nie mam teraz czasu,tak ogólnie,tak widzę przyszłość bankowości spot czyli D+2 na świecie.Marcin_N pisze: Możesz dać jakiś link, gdzie mogę się dowiedzieć więcej o Azerbejdżanie? Nie mogę nic znaleźć w googlu, a to wygląda dość ciekawie:
jak Azejberdżan ,czyli w oparciu zbudował całą bankowość w oparciu o platformę MT-5 i arkusz zleceń,czyli
Bank Centralny,banki,ubezpieczyciele ,instytucje,przedsiębiorstwa ,inwestorzy itp. tylko na tej platformie zawierają transakcję, jest dla wszystkich transparentne i jasne.
Pozdrawiam,
PS, bardzo,bardzo mi przykro że nie mogę się zgodzić z camaro69 który widzi przyszłość świata w opcjach ,a ja widzę przyszłość świata przeciwnie, w rynku regulowanym spot, D+2 oraz rynku regulowanym, D+ terminowe CME.
PS,praktycznie ,jedynym rozwiązaniem na tą chwilę dla Europy ,jest CME rozliczane przez Bank Centralny UK.
Pytanie krzyżowe ,czy CME Europe, daje dostęp do USA,Azji,i Ameryki Południowej na takich samych warunkach?.// analogicznie, czy CME USA daje dostęp do płynności CME Europe,CME Azji,CME Ameryki południowej?.
zzz pisze:Marcin_N pisze:
PS,praktycznie ,jedynym rozwiązaniem na tą chwilę dla Europy ,jest CME rozliczane przez Bank Centralny UK.
Pytanie krzyżowe ,czy CME Europe, daje dostęp do USA,Azji,i Ameryki Południowej na takich samych warunkach?.// analogicznie, czy CME USA daje dostęp do płynności CME Europe,CME Azji,CME Ameryki południowej?.
Dowiedziałem się teraz że, CME Chicago,CME New York,CME Washington,CME D.C,Houston,CME Calgary, CME São Paulo,CME London,
,,CME Belfast,CME Singapore,CME Hong Kong,CME Tokyo,CME Seoul,CME Beijing
dają dostęp do CME Grup,
nie ukrywam że liczyłem na dużo,dużo więcej, // trochę to, za mało...//jednak moim zdaniem to już jest coś,jest to dużo,// pod budowę wartości dodanej..// i zaczyn pod budowanie poważnej bankowości na świecie ..// w, moim rozumieniu bankowości i usług bankowych, ponieważ tak rozumiem usługi bankowe...//.
tym bardziej że CME Grup zrobiło olbrzymi krok do przodu,budując bankowowość i wartość dodaną kupując Trayport and FENICS
http://leaprate.com/2014/07/31/cme-repo ... r-of-2014/
Bardzo się cieszę że,CME Grup buduje podstawy bankowości na świecie,tak samo jak ja rozumiem bankowość i usługi bankowe,bardzo,bardzo mi miło...
//"Ponadto, poinformował o planach nabycia Trayport i FENICS, w oczekiwaniu na zezwolenie. Trayport da nam pogłębionej dostęp do klientów komercyjnych w szybko rozwijających się europejskich rynków energii, a silna baza klientów FENICS ', szczególnie w Azji, dodatkowo uzupełniają naszą walutowego (fx) dystrybucji produktu. Ponadto, jesteśmy zachęcani, że wolumen obrotu w naszym niedawno walut Europejskiego zaczynają zyskiwać wczesnego trakcję "zawarta panie Gill.
W drugim kwartale 2014 średni dzienny wolumen wyniósł 12,6 mln kontraktów, w dół 12 procent w drugim kwartale 2013 r. oraz wpływ niskiej zmienności na wszystkich klasach aktywów. Usuwanie i opłata transakcyjna przychody wyniosły 609.000.000 dolarów, również w dół o 12 procent w porównaniu z silnym drugim kwartale 2013 roku, kiedy uczestnicy rynku zareagował na komentarze przewodniczący Rezerwy Federalnej o potencjalnych zwężenie poluzowania ilościowego. W drugim kwartale 2014 Całkowita średnia stawka za umowy było 74,9 centów, w porównaniu z 76,7 centów w pierwszym kwartale 2014 r., głównie dzięki wyższym odsetek całkowitej wielkości pochodzące z produktów stóp procentowych, które mają niższe średnie opłat.
Jak na 30 czerwca 2014 r. spółka miała 1,1 miliardy dolarów gotówki i papierów wartościowych, a 2,1 mld USD długu długoterminowego.
Uzgodnienie wyników finansowych GAAP wymienionych do odpowiednich figur GAAP można znaleźć w pojednania GAAP GAAP Mierzy wykres na końcu sprawozdania finansowego.///
Reasumując ten temat,jest pozytywnie...// liczę,że w ciągu 5-10 lat dostaniemy dostęp do usług bankowych...//
Pozdrawiam
PS,może się uda trochę szybciej..,ogólnie ,jest pozytywnie i budującą energetycznie...
Tak, jak przewidziałem jakieś pięć lat temu na navigatorze..., CME Grup buduje podstawy bankowości światowej,// za, co, mnie spotkały nieprawdopodobne szykany...
, //jak dostałem bana na navigatorze za takie pisanie czyli pisanie o normalnej w moim rozumieniu usług bankowych.., Wojtek ea, zaprosił mnie tutaj na Forum,Drogi Wojtku, myślę że podzielasz moją olbrzymią radość...,// jesteś dumny że mamy symptomy , wreszcie po 25 latach doczekaliśmy wspólnie takiego momentu ,że jest jakaś mglista nadzieja na zbudowanie bankowości w Polsce... ,dobra,nieważne,najważniejsze że idzie po naszemu...
http://leaprate.com/2014/07/30/large-sc ... gfi-group/
http://www.business-standard.com/articl ... EY.twitter
, dla osób które rozumieją bankowość jak ja,a,jednocześnie podzielają mój pogląd ,że statystyki zyskowności na FX są ściśle uzależnione przez transparentność rynków finansowych,jest to wspaniała wiadomość.// a, dla mnie najwspanialsza wiadomość od 25 lat...///
Pozdrawiam,
PS, jestem pełen Szacunku dla CME Grup ,za to że budują podstawy bankowości światowej,brakowało mi jednak ich ekspansji światowej,aby umożliwić dostęp przez CME ,do Azji, Indii,Ameryki południowej Europy itp.
Bardzo, bardzo się cieszę że teraz to się zmieniło, i CME Grup buduje bankowość światową tak, ja ją rozumiem.

http://leaprate.com/2014/07/30/large-sc ... gfi-group/
http://www.business-standard.com/articl ... EY.twitter
, dla osób które rozumieją bankowość jak ja,a,jednocześnie podzielają mój pogląd ,że statystyki zyskowności na FX są ściśle uzależnione przez transparentność rynków finansowych,jest to wspaniała wiadomość.// a, dla mnie najwspanialsza wiadomość od 25 lat...///
Pozdrawiam,
PS, jestem pełen Szacunku dla CME Grup ,za to że budują podstawy bankowości światowej,brakowało mi jednak ich ekspansji światowej,aby umożliwić dostęp przez CME ,do Azji, Indii,Ameryki południowej Europy itp.
Bardzo, bardzo się cieszę że teraz to się zmieniło, i CME Grup buduje bankowość światową tak, ja ją rozumiem.
PS, jako ogólne uzupełnienie tematu, jak przewidziałem na navigatorze, Chiny zaczynają budować podstawy bankowości...
China New Future Commodities Trading Venue for World SHFE Unleashed.
nkedin.com/today/post/article/20140811094623-8564545-china-new-future-commodities-trading-venue-for-world-shfe-unleashed?trk=object-title
Pozdrawiam,
PS, w, sumie miło ,że to moje zapluwanie się nad klawiaturą ma sens..., i Chiny oraz CME Grup zaczyna to robić...
China New Future Commodities Trading Venue for World SHFE Unleashed.
nkedin.com/today/post/article/20140811094623-8564545-china-new-future-commodities-trading-venue-for-world-shfe-unleashed?trk=object-title
Pozdrawiam,
PS, w, sumie miło ,że to moje zapluwanie się nad klawiaturą ma sens..., i Chiny oraz CME Grup zaczyna to robić...
Widzę że moja obecność na forum jest niemile widziana.zzz pisze: jesteś dumny że mamy symptomy , wreszcie po 25 latach doczekaliśmy wspólnie takiego momentu ,że jest jakaś mglista nadzieja na zbudowanie bankowości w Polsce... .
Pytanie do Moderatorów, jak się z tego forum wypisać?,szukam lecz nigdzie nie mogę tego znaleść.
- akhh
- Moderator Forum
- Lat na Forex: 12
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
- Kontakt:
Zzz jeśli sobie życzysz to wyślij PW - można skasować Twój profil.