Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

czwartek 23 cze 2016, 09:05

Laguna pisze:Dane do Dax oferują również brokerzy amerykańscy, koszt ok 20 $ miesięcznie, szybko się zwraca grając bezpośrednio na kontraktach w frankfurcie zamiast cfd u brokera.
A na ClusterDelta tylko 4 $ :wink:
Porównywałeś może te volumeny?
Akhh pisze:http://pl.windsorbrokers.com/
Zobaczcie sobie nowego brokera który wchodzi do Polski. Mają AMO gdzie jest 250 000 instrumentów w tym oczywiście futures z wolumenem.
Szkoda, że regulator Cypryjski, u nas chyba tylko Noble ma rzeczywisty wolumen, czy ktoś go przećwiczył?.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4432
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

czwartek 23 cze 2016, 18:37

4_ex pisze:
Laguna pisze:Dane do Dax oferują również brokerzy amerykańscy, koszt ok 20 $ miesięcznie, szybko się zwraca grając bezpośrednio na kontraktach w frankfurcie zamiast cfd u brokera.
A na ClusterDelta tylko 4 $ :wink:
Porównywałeś może te volumeny?
Akhh pisze:http://pl.windsorbrokers.com/
Zobaczcie sobie nowego brokera który wchodzi do Polski. Mają AMO gdzie jest 250 000 instrumentów w tym oczywiście futures z wolumenem.
Szkoda, że regulator Cypryjski, u nas chyba tylko Noble ma rzeczywisty wolumen, czy ktoś go przećwiczył?.
Już mają, albo będę mieć lada chwila FCA.

A to White Label IB także raczej dość pewna sprawa.,
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
Laguna
Posty: 15
Rejestracja: czwartek 03 mar 2016, 09:38

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

niedziela 26 cze 2016, 13:04

4_ex pisze:
Laguna pisze:Dane do Dax oferują również brokerzy amerykańscy, koszt ok 20 $ miesięcznie, szybko się zwraca grając bezpośrednio na kontraktach w frankfurcie zamiast cfd u brokera.
A na ClusterDelta tylko 4 $ :wink:
Porównywałeś może te volumeny?

Rozumiem, że ten ClusterDelta to tylko oferuje dane volumenowe dla mt4 ?
Akhh pisze:http://pl.windsorbrokers.com/
Zobaczcie sobie nowego brokera który wchodzi do Polski. Mają AMO gdzie jest 250 000 instrumentów w tym oczywiście futures z wolumenem.
Szkoda, że regulator Cypryjski, u nas chyba tylko Noble ma rzeczywisty wolumen, czy ktoś go przećwiczył?.

no avatar
Laguna
Posty: 15
Rejestracja: czwartek 03 mar 2016, 09:38

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

niedziela 26 cze 2016, 13:05

Jeśli chodzi o tego nowego brokera, to Cypr i chyba wszystko jasne.

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

niedziela 26 cze 2016, 19:58

Laguna pisze:Jeśli chodzi o tego nowego brokera, to Cypr i chyba wszystko jasne.
Lada moment pochwalą się też brytyjską regulacją (nie mylić z rejestracją/notyfikacją), a FCA jest jednym z lepszych nadzorców wg mnie. Broker stary jak świat, mimo, że u nas prawie nieznany. Duży potencjał i zupełnie inny profil niż większość firm z Cypru o których zapewne pomyślałeś ;).

Btw. wiem, że do Cypru można mieć awersję - sam też się na niejednej firmie z tamtąd przejechałem - ale wrzucanie wszystkich do jednego wora bez głębszej analizy jest ciut nie fair ;).
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

poniedziałek 27 cze 2016, 04:54

Większość ma z Cyprem tylko adres wspólny.

no avatar
kwiatkowskiFOREX
Posty: 4
Rejestracja: sobota 18 cze 2016, 15:31

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

poniedziałek 27 cze 2016, 11:36

Czyli z polskich brokerów, nikt nie oferuje podglądu do Volumenu?

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

poniedziałek 27 cze 2016, 14:20

kwiatkowskiFOREX pisze:Czyli z polskich brokerów, nikt nie oferuje podglądu do Volumenu?
Wszyscy tickowy :laugh: , rzeczywisty - Noble.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

poniedziałek 27 cze 2016, 14:28

4_ex pisze:
kwiatkowskiFOREX pisze:Czyli z polskich brokerów, nikt nie oferuje podglądu do Volumenu?
Wszyscy tickowy :laugh: , rzeczywisty - Noble.
Gdzie można jakieś precyzyjne informacje dot. wolumenu rzeczywistego w Noble znaleźć?
Coś mi się wydaje, że mamy do czynienia z pewną nadinterpretacją.
Obrazek

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

poniedziałek 27 cze 2016, 14:59

JAREK67 pisze:
4_ex pisze:
kwiatkowskiFOREX pisze:Czyli z polskich brokerów, nikt nie oferuje podglądu do Volumenu?
Wszyscy tickowy :laugh: , rzeczywisty - Noble.
Gdzie można jakieś precyzyjne informacje dot. wolumenu rzeczywistego w Noble znaleźć?
Coś mi się wydaje, że mamy do czynienia z pewną nadinterpretacją.
Na Caffsach Noble miało stoisko obok R.Glinickiego. Jak chłopcy od Glinickiego tłumaczyli o co kaman z volumenem
podszedł gość z Noble i powiedział, że oni jako jedyny polski broker w mają rzeczywisty. Jeszcze gdzieś w necie to było, co - czyżby kozaczyli?.

Od Siudka facet ma plugin do Amibrokera ale słyszałem, że jest problem czasami z instalacją, no i opóźniony jest.
Jeśli dobrze pamiętam 100,00 zł/rok.

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

poniedziałek 27 cze 2016, 15:36

No właśnie nigdzie nie znalazłem wiarygodnego info co w tym Noble mają. Glinicki wręcz, przy okazji któregoś webinaru napomknął, że tickowy jest cacy. ;)
Obrazek

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

poniedziałek 27 cze 2016, 15:41

JAREK67 pisze:No właśnie nigdzie nie znalazłem wiarygodnego info co w tym Noble mają. Glinicki wręcz, przy okazji któregoś webinaru napomknął, że tickowy jest cacy. ;)
Ja dałbym sobie rekę obciąć, że kilkakrotnie słyszałem z jego ust ( webinar, YT, inne ), że tickowy jest do bani - nie dosłownie ale
zawsze odpowiadał, że VSA tylko z rzeczywistym.
Tickowy wiadomo "jaki broker taki tick", choć ponoć w AM mają dobry, cokolwiek to nie oznacza.

Awatar użytkownika
Little Scalper
Gaduła
Posty: 380
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 19:54
Lat na Forex: 0

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 21:28

4_ex noble może mieć rzeczywisty ale bazą tego wolumenu są ich klienci a co mnie obchodzą jak zagrywają klienci nooble ? jak można zagrywać na taki wolumen skoro są kroplą w oceanie kapitału wykładanego na giełdzie.

z tego co tu jest pisane, moja natura mówi mi że jakiś Glinicki ma umowe z Noble od naganiania im klientów poprzez gloryfikację wolumenu pomijając cała resztę, czy tak jest nie wiem, za to wiem jakie jest życie i czego można się po nim spodziewać, bo na świecie jest tylu frajerów że .....
a szkolenia z zarabiania zostawmy tym, co im na giełdzie nie wyszło - znasz to ?

pzdr
Na świecie jest tylu frajerów że cfaniaków na nich nie starczy.
Wole porozmawiać szczerze z chamem a jeżeli kulturalnie pier....ć głupoty.
Nie szkoła a życie uczy.

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 21:49

Little Scalper pisze:4_ex noble może mieć rzeczywisty ale bazą tego wolumenu są ich klienci
Piszesz o tickowym ..., rzeczywisty z bazy klintów brokera?- heheheh.
Może tak być, że to ściema :( , nie ma tutaj żadnego klienta z Noble?.
Niech wrzuca foty a dzięki uprzejmości Jarka porównamy ;) / ..." Było wśród nich cymbalistów wielu ale żaden nie śmiał zagrać przy Jankielu".../.

Awatar użytkownika
Little Scalper
Gaduła
Posty: 380
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 19:54
Lat na Forex: 0

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 21:59

no tak pisze o rzeczywistym, skoro jesteś ich klientem to mają informacje o tym kiedy, czym, na czym i jak zagrywasz. Mając takie informacje wszystkich swych klientów mogą stworzyć swój wolumen, wolumen budowany tylko z takiej bazy, chyba że swoje bazy udostępniają im w czasie rzeczywistym inni brokerzy, banki i instytucje inwestycyjne w co wątpię.

Za to wiem że jeśli jakiś klient noble da wolumen, do porównania da Jarek i np ja dam swój, to nie wiem który będzie najbardziej wyrazisty, za to wiem że na pewno nie będzie to ten rzeczywisty z noble.
Na świecie jest tylu frajerów że cfaniaków na nich nie starczy.
Wole porozmawiać szczerze z chamem a jeżeli kulturalnie pier....ć głupoty.
Nie szkoła a życie uczy.

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 22:08

i np ja dam swój,
A Ty nie masz z Cluster?

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 22:12

A mnie coś świta, że Glinicki w którymś z tych filmów dostępnych na YT lansował tikowy wolumen. To znaczy nie lansował, ale chyba jednym zdaniem napomknął o tym. Albo to było w czasie webinaru. nie pamiętam dokładnie. Na pewno to zdarzenie gdzieś miało miejsce, bo je zakodowałem z racji tego, że sam ciągnę dane z futów i jestem zainteresowany co i gdzie można jeszcze pobierać?
Obrazek

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 22:19

JAREK67 pisze:A mnie coś świta, że Glinicki w którymś z tych filmów dostępnych na YT lansował tikowy wolumen.
Nie, mało pradopodobne, rozmawiałem z nim na Caffsach. Wiele godzin nagrań mam za sobą, powtarza tam jak mantrę, ze rzeczywisty.
Zresztą weźcie recenzje Williamsa czy Gavina :) .

Nie mam w tym żadnego interesu ale powiem szczerze, ze niektóre jego zagrania sa za**** chirurgiczne, sam twierdzi, ze skutecznosć 30%
(nie kumam tego) ale z SL kilka ticków , no powiedzmy 10...

Awatar użytkownika
Little Scalper
Gaduła
Posty: 380
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 19:54
Lat na Forex: 0

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 22:26

nie mam z Cluster

Jarek mogło tak być że lansował tickowy bo w tym czasie celował tylko w swoje szkolenia oparte na wolumenie w miedzy czasie noble mogło zwąchać okazje guru na którego jest popyt i który może rekomendować ich brokera z racji tego wolumenu, zapłaciło więc Galickiemu no i ten aktualnie mógł rekomendować swoje szkolenia oraz przy okazji dostawać przelewy od noble, co za różnica jaki wolumen, ważne jest tu co innego.

Oczywiście nie twierdzę że tak było czy tak jest, ale moja fantazja tak to widzi.
Na świecie jest tylu frajerów że cfaniaków na nich nie starczy.
Wole porozmawiać szczerze z chamem a jeżeli kulturalnie pier....ć głupoty.
Nie szkoła a życie uczy.

no avatar
4_ex
Stały Bywalec
Posty: 94
Rejestracja: niedziela 04 maja 2014, 08:17

Re: Wolumen na DAX i inne futy - skąd wziąć?

wtorek 28 cze 2016, 22:28

nie mam z Cluster
A coś Ty taki tajemniczy?

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości