Dziwny problem z TopOption

ODPOWIEDZ
no avatar
Damian
Posty: 2
Rejestracja: środa 21 sie 2013, 19:54

Dziwny problem z TopOption

środa 21 sie 2013, 19:59

Witam. Zarejestrowałem się na forum, aby zapytać czy również Wy - inwestorzy, którzy zarejestrowani są na TopOption mają taką sytuacje jak ja. Otóż od kilku tygodni inwestuję na MarketsWorld, idzie mi nieźle. Ostatnio otrzymałem propozycje zarejestrowania się na TopOption, z racji małego depozytu jaki jest wymagany - postanowiłem przetestować tego brokera. Wpłaciłem $100, no i właśnie tutaj zaczyna się przygoda. Pierwsze dwa zagrania po mojej stronie. Osiem następnych przegranych. Nie byłoby może nic w tym nadzwyczajnego gdyby nie to, że wykres idzie po mojej myśli, a dosłownie 5 sekund przed wartość zmienia się np o 80 pipsów! I to dosłownie nagle. Postanowiłem porównać to z MarketsWorld i stwierdziłem, że kursy instrumentów w danej chwili różnią się od siebie u danych brokerów. Zainwestowałem dla testu, $10 w EURUSD w tym samym czasie zarówno na TopOption jak i na MarketsWorld i w czasie zakończenia inwestycji wartości końcowe różniły się o prawie 20 pipsów. Co o tym myślicie, możliwe aby każdy broker miał inny kurs instrumentów? Bo coś mi tutaj śmierdzi.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4420
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 21 sie 2013, 20:25

Damian pisze:Witam. Zarejestrowałem się na forum, aby zapytać czy również Wy - inwestorzy, którzy zarejestrowani są na TopOption mają taką sytuacje jak ja. Otóż od kilku tygodni inwestuję na MarketsWorld, idzie mi nieźle. Ostatnio otrzymałem propozycje zarejestrowania się na TopOption, z racji małego depozytu jaki jest wymagany - postanowiłem przetestować tego brokera. Wpłaciłem $100, no i właśnie tutaj zaczyna się przygoda. Pierwsze dwa zagrania po mojej stronie. Osiem następnych przegranych. Nie byłoby może nic w tym nadzwyczajnego gdyby nie to, że wykres idzie po mojej myśli, a dosłownie 5 sekund przed wartość zmienia się np o 80 pipsów! I to dosłownie nagle. Postanowiłem porównać to z MarketsWorld i stwierdziłem, że kursy instrumentów w danej chwili różnią się od siebie u danych brokerów. Zainwestowałem dla testu, $10 w EURUSD w tym samym czasie zarówno na TopOption jak i na MarketsWorld i w czasie zakończenia inwestycji wartości końcowe różniły się o prawie 20 pipsów. Co o tym myślicie, możliwe aby każdy broker miał inny kurs instrumentów? Bo coś mi tutaj śmierdzi.
Wydaje mi się to niemożliwe. Sam zawarłem ponad setkę transakcji na TopOption cały czas porównując je do wykresu u brokera Forexowego i żadnych różnic nie zauważyłem. Dziwne - bardzo dziwne.
Historię transakcji można porównać z rzeczywistym wykresem także z reklamacją jak coś nie ma problemu.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
Damian
Posty: 2
Rejestracja: środa 21 sie 2013, 19:54

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 21 sie 2013, 20:42

Ogólnie strona mi działa bardzo wolno, często przy zawieraniu inwestycji wylogowuje mnie z konta. Ale to może wina mojego łącza.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4420
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 21 sie 2013, 20:47

Damian pisze:Ogólnie strona mi działa bardzo wolno, często przy zawieraniu inwestycji wylogowuje mnie z konta. Ale to może wina mojego łącza.
Akurat ze stroną mają problem - tak samo jak eXbino bo mają tego samego dostawcę technologii i to jego wina.

Czasami jest bez najmniejszego problemu, a czasami niestety coś się dzieje.

Jeśli chodzi o działanie strony 24Option wydaje mi się najlepsze, ale TopOption ma ten plus, że ma konta w złotówkach, 10zł najmniejszą pozycję i jest w pełni regulowane.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
laksior
Stały Bywalec
Posty: 181
Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 14:12
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Łódź

Re: Dziwny problem z TopOption

wtorek 08 paź 2013, 19:28

Ja mam podobny problem z TopOption. Wchodzę w opcję według danych z MT4. Poniżej na wykresie zaznaczyłem wartość przy jakiej TopOption otworzyło mi opcję.
Zwróćcie uwagę, że na TopOption kurs miał wartość 0,84416 podczas otwarcia a w MT4 w tym czasie a nawet kilka minut po tym żadna ze swiec nawet nie drasnęła tej wartości.

Linia pionowa - czas, w którym otworzyłem opcję na TO
Linia pozioma przerywana - poziom 0,84416

Obrazek

Co jest grane i skąd tak rozbieżne dane?
Hope it's not strategy or system... Phillip Nel

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4420
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 06:02

Kwotowania mogą się różnić i różnią się, natomiast z moich obserwacji wynika, że jest to stała różnica, czyli nie ma ona wpływu na to co się dzieje. Jednym słowem cena u brokera MT4 może wynosić X, a u brokera OB X+2 - jeśli cena u brokera z MT4 zmieni się o 2 i wynosić będzie X+2, w OB też się zmieni o 2 i wynosić będzie X+4.

Brokerzy OB biorą kwotowania w większości z Reutersa, także akurat tutaj nie ma się co specjalnie przejmować.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Above
Posty: 43
Rejestracja: wtorek 13 sie 2013, 19:15

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 09:02

Akhh pisze: Wydaje mi się to niemożliwe. Sam zawarłem ponad setkę transakcji na TopOption cały czas porównując je do wykresu u brokera Forexowego i żadnych różnic nie zauważyłem. Dziwne - bardzo dziwne.
Historię transakcji można porównać z rzeczywistym wykresem także z reklamacją jak coś nie ma problemu.
A ja mam z tym problem, tzn. obawy. A ten wątek podsycił te obawy. Chcę wejść w świat opcji binarnych i szukam brokera - przymierzam się do TopOption.
Cena notowania to cena, po jakiej TopOption sprzedaje instrument. Cena notowania jest oparta na zastrzeżonych algorytmach platformy i nie determinuje jej aktualna cena rynkowa.
- tak pisze na ich stronach.

Ten fragment mnie wystraszył i wydaje się, że może dochodzić do manipulacji gdy komuś za dobrze idzie. W związku z tym pytanie......czy jest jakiś broker opcji binarnych który nie zacznie kombinować gdy ktoś zacznie ich "ogrywać"? Akhh jak Ty widzisz powyższe oraz kwestię gdy ktoś radzi sobie znakomicie u TopOption?
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4420
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 09:08

Above pisze:
Akhh pisze: Wydaje mi się to niemożliwe. Sam zawarłem ponad setkę transakcji na TopOption cały czas porównując je do wykresu u brokera Forexowego i żadnych różnic nie zauważyłem. Dziwne - bardzo dziwne.
Historię transakcji można porównać z rzeczywistym wykresem także z reklamacją jak coś nie ma problemu.
A ja mam z tym problem, tzn. obawy. A ten wątek podsycił te obawy. Chcę wejść w świat opcji binarnych i szukam brokera - przymierzam się do TopOption.
Cena notowania to cena, po jakiej TopOption sprzedaje instrument. Cena notowania jest oparta na zastrzeżonych algorytmach platformy i nie determinuje jej aktualna cena rynkowa.
- tak pisze na ich stronach.

Ten fragment mnie wystraszył i wydaje się, że może dochodzić do manipulacji gdy komuś za dobrze idzie. W związku z tym pytanie......czy jest jakiś broker opcji binarnych który nie zacznie kombinować gdy ktoś zacznie ich "ogrywać"? Akhh jak Ty widzisz powyższe oraz kwestię gdy ktoś radzi sobie znakomicie u TopOption?
Nie wolisz zacząć od konkursu na kontach demo? Nagród jest dużo, a OB raczkują więc nie spodziewam się dużej konkurencji w pierwszym konkursie: viewforum.php?f=103

Jeśli chodzi o kwotowania to większość brokerów bierze je z Reutersa. Grałem obserwując kwotowania na MT4 i różnią się o stałą wartość. W końcu to rynek OTC jeśli chodzi o waluty, więc jest też tak jak u zwykłych brokerów FX, gdzie może się różnić.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Above
Posty: 43
Rejestracja: wtorek 13 sie 2013, 19:15

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 09:27

Akhh pisze:
Above pisze:
Akhh pisze: Wydaje mi się to niemożliwe. Sam zawarłem ponad setkę transakcji na TopOption cały czas porównując je do wykresu u brokera Forexowego i żadnych różnic nie zauważyłem. Dziwne - bardzo dziwne.
Historię transakcji można porównać z rzeczywistym wykresem także z reklamacją jak coś nie ma problemu.
A ja mam z tym problem, tzn. obawy. A ten wątek podsycił te obawy. Chcę wejść w świat opcji binarnych i szukam brokera - przymierzam się do TopOption.
Cena notowania to cena, po jakiej TopOption sprzedaje instrument. Cena notowania jest oparta na zastrzeżonych algorytmach platformy i nie determinuje jej aktualna cena rynkowa.
- tak pisze na ich stronach.

Ten fragment mnie wystraszył i wydaje się, że może dochodzić do manipulacji gdy komuś za dobrze idzie. W związku z tym pytanie......czy jest jakiś broker opcji binarnych który nie zacznie kombinować gdy ktoś zacznie ich "ogrywać"? Akhh jak Ty widzisz powyższe oraz kwestię gdy ktoś radzi sobie znakomicie u TopOption?
Nie wolisz zacząć od konkursu na kontach demo? Nagród jest dużo, a OB raczkują więc nie spodziewam się dużej konkurencji w pierwszym konkursie: viewforum.php?f=103

Jeśli chodzi o kwotowania to większość brokerów bierze je z Reutersa. Grałem obserwując kwotowania na MT4 i różnią się o stałą wartość. W końcu to rynek OTC jeśli chodzi o waluty, więc jest też tak jak u zwykłych brokerów FX, gdzie może się różnić.
Ok. Ja to rozumiem...OTC, drobne różnice. Ale czy jest możliwość nadużyć gdy ktoś kosi brokera tak jak kiedyś u MM - co już jest wiadome wszystkim - stąd był szał na STP, ECNy itd.

Co do konkursu to przyjrzę się...może faktycznie lepiej od tej strony zacząć :)
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4420
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 09:35

Nadużycia jak to zwykle bywa mogą się pojawić, ale jednak TopOption to broker w pełni regulowany - jak na Opcje Binarne to super bezpieczny broker. Także gdyby coś się działo zawsze można wysyłać z DW do regulatora.

Natomiast z rozmów z brokerami - przynajmniej kilkoma, których wybrałem spośród różnych ofert głównie ze względu na korzystne zwroty oraz wielkość (24Options, Anyoptions), regulacje - TopOption, czy popularność w PL i znakomity kontakt - eXbino wyłania sie obraz taki, że oni nie muszą oszukiwać i zdają sobie sprawę z tego, że biznes jest przyszłościowy.

Taka historia FxPro, który też był małym brokerem FX, a przerodził się w giganta z reklamami w F1. Myślę, że takie przemiany wśród brokerów OB są też możliwe i zobaczymy je w przyszłości.

Natomiast zupełnie nie ufam małym brokerom, którzy przyciągają tylko dużą kasą za pośrednictwo chcąc wyciągnąć od klientów jak najwięcej.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
esco
Gaduła
Posty: 294
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 21:29

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 11:10

W opcjach jako obowiązująca cenę większość brokerów przyjmuje (Bid+Ask) / 2 stad zawsze będą różnice.

Co do manipulacji ręki sobie nie dam uciąć że nigdy do nich nie dochodzi ale nie ma tez co popadać w paranoje.
Sam rynek opcyjny jest na tyle trudny ze broker pewnie wychodzi na swoje bez manipulowania na szeroka skale.
"Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding

Awatar użytkownika
reptile
Posty: 29
Rejestracja: czwartek 17 maja 2012, 20:02
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 12:46

Skąd to info, że kwotowania są od Reuters?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2527
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 13:33

laksior pisze:Ja mam podobny problem z TopOption. Wchodzę w opcję według danych z MT4. Poniżej na wykresie zaznaczyłem wartość przy jakiej TopOption otworzyło mi opcję.
Zwróćcie uwagę, że na TopOption kurs miał wartość 0,84416 podczas otwarcia a w MT4 w tym czasie a nawet kilka minut po tym żadna ze swiec nawet nie drasnęła tej wartości.

Linia pionowa - czas, w którym otworzyłem opcję na TO
Linia pozioma przerywana - poziom 0,84416

Obrazek

Co jest grane i skąd tak rozbieżne dane?
Na EUR GBP masz w momencie ze screen'a 4 pipsy spread'u, czego nie zobaczysz na wykresie, ponieważ widoczna jest tam tylko cena BID. Polecam w opcjach wykresu ustawić także wyświetlanie ceny ASK. Druga sprawa, to kiedy przeczytałem o tych tajnych algorytmach, to mi się włos zjeżył. To nie animator rynku. Cena najpewniej pochodzi od dostawcy technologii i nie spodziewam się, żeby brok wiedział, jak jest liczona.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4420
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 10
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 09 paź 2013, 13:38

reptile pisze:Skąd to info, że kwotowania są od Reuters?

Wejdź sobie np. na http://www.exbino.com/
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
Nick
Posty: 2
Rejestracja: środa 13 sty 2016, 12:41

Re: Dziwny problem z TopOption

czwartek 14 sty 2016, 09:39

To jest dziwne. Nigdyniemiałemproblemu z topoption. Możepowinieneśpoprosićobsługęklienta .:-(

Awatar użytkownika
Damian_C
Pasjonat Forex
Posty: 774
Rejestracja: piątek 17 sty 2014, 16:10
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Dziwny problem z TopOption

piątek 15 sty 2016, 08:33

Nick pisze:To jest dziwne. Nigdyniemiałemproblemu z topoption. Możepowinieneśpoprosićobsługęklienta .:-(
Ale ze spacją w klawiaturze już jak najbardziej :tongue:

no avatar
Nick
Posty: 2
Rejestracja: środa 13 sty 2016, 12:41

Re: Dziwny problem z TopOption

środa 20 sty 2016, 04:06

This is weird. Nigdyniemiałemproblemu of topoption. Możepowinieneśpoprosićobsługęklienta . :-(

no avatar
Pavol64
Posty: 6
Rejestracja: poniedziałek 30 lis 2015, 12:13

Re: Dziwny problem z TopOption

niedziela 14 lut 2016, 21:14

W związku z TopOption słyszałem zawsze tylko pozytywne opinie. W tamtym tygodniu założyłem u nich konto testowe i jestem bardzo zadowolony, jest to takie same jak handel z prawdziwymi pieniędzmi (z tą rożnicą, że handluję żetonami fikcyjnymi). Warunki są tam takie same jak na realnym rynku, jest to świetny sposób jak wypróbować ich platformę.
Studiuję opcje binarne za pomocą poradnika, który pomaga mi odnieść sukces.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości