Pomoc w instalacji MT4

no avatar
sajmon
Stały Bywalec
Posty: 67
Rejestracja: wtorek 04 mar 2014, 11:26

Pomoc w instalacji MT4

sobota 06 wrz 2014, 15:54

Może ktos podrzucić link ze stronka pokazujący krok po kroku jak zainstalowąc MT4 i wskaźniki. Będę wdzięczny

Awatar użytkownika
goniec
Posty: 32
Rejestracja: wtorek 02 wrz 2014, 23:45
Lat na Forex: 2
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: opcje binarne
Kontakt:

Re: Pomoc w instalacji MT4

niedziela 07 wrz 2014, 03:07


no avatar
sajmon
Stały Bywalec
Posty: 67
Rejestracja: wtorek 04 mar 2014, 11:26

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 09:23

Zainstalowałem zgodnie z instrukcją jednak jest kilka problemów. Cały czas pojawia sie napis "czeka na aktualizacje" i jak zamkne to okno i otworze jakąs pare walutową to jest ok ale jak zmienie interwał czasowy to znowu jest ten napis. I jeszcze jedno wykres cały czas stoi w miejscu. O co chodzi ? Ostatni czas pokazany na walucie to z przed kilku dni

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 09:40

Widocznie jest jakiś problem z połączeniem z serwerem i pobraniem aktualnych kwotowań. Być może powinieneś zalogować się do swojego rachunku (demo albo rzeczywistego). Dołącz proszę screenshot terminala. Ponadto musisz wybrać prawidłowy serwer do logowania zależnie od rodzaju rachunku i zaleceń brokera.

Konto zakłada się z reguły u brokerów na stronie internetowej i oni przesyłają dane do logowania.
MT4 login.png
O dodawaniu wskaźników tutaj:
http://forexclub.pl/edukacja/porady/jak ... build-600/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
sajmon
Stały Bywalec
Posty: 67
Rejestracja: wtorek 04 mar 2014, 11:26

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 10:01

Loguje sie na danych podanych z Alpari. Jak zmienie np. inetrwał czsowy to pojawia sie ten napis ze czeka na aktualizacje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
sajmon
Stały Bywalec
Posty: 67
Rejestracja: wtorek 04 mar 2014, 11:26

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 10:30

Zle haslo było juz jest ok ale jak chce włączyc swieczki to sie nie da. Jest tylko barowy i liniowy. Co moze byc nie tak? I pokazuje czas jakby godzine później, da sie to zmienic ?

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator
Posty: 1707
Rejestracja: czwartek 09 sty 2014, 10:42

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 10:40

hej Sajmon - moze jakis blad przy instalacji? Choc nie bardzo w to wierze w zasadzie. Odinstaluj mt4 i zainstaluj od nowa - zobaczymy czy pomoze.
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

Awatar użytkownika
goniec
Posty: 32
Rejestracja: wtorek 02 wrz 2014, 23:45
Lat na Forex: 2
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: opcje binarne
Kontakt:

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 12:15

Spróbuj wyłączyć i jeszcze raz włączyć MT4, co do czasu, to niestety nie da się chyba tego zmienić. Taka opcja jest z tego co wiem dostępna po otworzeniu realnego konta. Musisz sobie tą godzinkę odejmować, która jest na Metatrederze

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 12:32

Godzinę później pokazuje, bo pewnie czas serwera jest +1 względem Polskiego
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
sajmon
Stały Bywalec
Posty: 67
Rejestracja: wtorek 04 mar 2014, 11:26

Re: Pomoc w instalacji MT4

poniedziałek 08 wrz 2014, 14:54

Ok ale nadal nie da sie włączyc świec i jeszcze jedno. Na interwale 15 minut widac wykres z kilkunastu dni. Czy tak powinno być?
Zauwazyłem równiez ze na MT4 kurs na EUR/USD jest np 1,29385 a w tym samym czasie u brokera 1,29395 czyli róznica 10 pipsów więc jak grac ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Binary24
Posty: 42
Rejestracja: czwartek 02 sty 2014, 12:55
Kontakt:

Re: Pomoc w instalacji MT4

wtorek 09 wrz 2014, 11:44

To jest wykres świecowy ale po prostu pokazany z bardzo daleka. Wystarczy przybliżyć przyciskiem lupy i od razu będzie bliżej widać świeczki i będzie pokazywać mniejszy okres czasu bo będzie bliżej.
Największe forum o opcjach binarnych.

no avatar
anron
Posty: 5
Rejestracja: czwartek 27 lis 2014, 10:35

Re: Pomoc w instalacji MT4

wtorek 27 sty 2015, 10:43

Witam. Mam podobny problem jak autor tematu. Zainstalowałam MT4 przez HotForex, niestety w prawym dolnym rogu informacja "zły rachunek", pomimo logowania.

Postępowałam wg wskazówek: http://comparic.pl/przewodnik-po-platformie-mt4/

Nie wiem, gdzie leży błąd, dlatego proszę o pomoc :)

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4433
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Pomoc w instalacji MT4

wtorek 27 sty 2015, 10:46

Rachunek real czy demo? Może jest źle wybrane przy logowaniu np. login do real zamiast do demo, albo na odwrót.

Często też z hasłem przy ctrl+c ctrl+v są błędy. Najlepiej ręcznie wpisać.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
anron
Posty: 5
Rejestracja: czwartek 27 lis 2014, 10:35

Re: Pomoc w instalacji MT4

wtorek 27 sty 2015, 11:05

Na początek otworzyłam koto demo, żeby oswoić się z wykresami. Hasło wpisuję to samo, zarówno do platformy jak i do MT4. Na platformie HF jest ok, natomiast MT4 nieaktywne z informacją o złym rachunku.

Hasło wpisuję ręcznie. Ps. Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. :)

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator
Posty: 1707
Rejestracja: czwartek 09 sty 2014, 10:42

Re: Pomoc w instalacji MT4

wtorek 27 sty 2015, 11:12

zwroc uwage na serwer z rozwijanego menu. Tam zazwyczaj jest duzo opcji i latwo sie pomylic. demo01, real01, rozne waluty numerki itp. Jesli nie dziala to zaloz kolejne demo (mozesz to zrobic prosto z platformy mt4 file->open an account) i zobacz czy dziala. Pzdr
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

no avatar
anron
Posty: 5
Rejestracja: czwartek 27 lis 2014, 10:35

Re: Pomoc w instalacji MT4

środa 28 sty 2015, 00:42

Teraz mam zagadkę.
Usunęłam MT4 i ponownie zainstalowałam ale z innego miejsca (trochę dużo tych dostępów instalacji) Poprzednio zrobiłam to z linka w poczcie, a teraz ze strony HF.
Weszłam w ikonkę otwarcia konta demo ze strony głównej po zalogowaniu i na końcu podane były nowe hasła, nowy login, hasło telefonu, serwer, itp.

Spisałam nowe hasła i po otwarciu poczty, okazało się, że nie są identyczne, tzn. wcześniej było w haśle użyte S, a w tym z poczty $ i jeszcze wielkość liter się nie zgadza. Odnoszę wrażenie, że jest też zastosowana spacja.

No cóż, po próbach zalogowania się do MT4, nadal jest komunikat o złym rachunku.
Jedyna zmiana jest taka, że teraz mam otwarte 4 okna z wykresami (poprzednio było jedno).

Tomasz, mam 3 serwery do wyboru, jedno demo (HFMarketsEurope-Demo Server) i dwa live. Nie sposób pomylić.
Dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
Damian_C
Pasjonat Forex
Posty: 782
Rejestracja: piątek 17 sty 2014, 16:10
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Pomoc w instalacji MT4

środa 28 sty 2015, 07:56

Pobierz bezpośrednio ze strony http://files.metaquotes.net/metaquotes. ... 4setup.exe

I przy pierwszym odpaleniu wybierz jeden z dostępnych serwerów (rachunek demo) i bezpośrednio przez platformę załóż rachunek - wtedy nie powinno być problemów :)

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4433
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Pomoc w instalacji MT4

środa 28 sty 2015, 15:14

Nie mam zielonego pojęcia w czym możę być problem. Proszę spróbować u innego brokera.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Pomoc w instalacji MT4

środa 28 sty 2015, 16:58

Może spróbuj XM.

Demo załóż przez stronę
Otrzymasz wiadomość e-mail z danymi do logowania oraz linkiem do pobrania platformy
W platformie tylko się logujesz do istniejącego rachunku zgodnie ze schematem ponizej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
anron
Posty: 5
Rejestracja: czwartek 27 lis 2014, 10:35

Re: Pomoc w instalacji MT4

środa 28 sty 2015, 17:44

Panowie, dziękuję za wskazówki. Po kolei będę je testować, w końcu musi coś zadziałać. :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość