08Octava - Bioton - BBIDEV
- longtrader
- Maniak Forex
08Octava - Bioton - BBIDEV
08OCTAVA - nagły spadek wywołany był wezwaniem na akcje z dużo wyższą ceną od rynkowej, następnie nastąpiła redukcja i ludzie zaczęli pozbywać się papieru (tyle udało mi się wyczytać z for internetowych bo nie śledziłem tego na żywo). Technicznie patrząc, teraz nie ma co analizować, jedynie ten wycinek po tym ogromnym spadku, można poprowadzić linię trendu, ale kupno wysoce ryzykowne, lepiej znaleźć lepsze i stabilniejsze spółki.
BIOTON - spółka nieustannie traci, jest trend spadkowy. Należy poczekać na wybicie linii trendu i przynajmniej ostatniego szczytu. Inaczej jest to wróżenie czy w końcu zacznie rosnąć czy nie ? Rozumiem, że na wyobraźnie działają takie spółki, bo można kupić na dnie i zarobić kilkaset procent. Ale naprawdę lepszą strategią jest kupowanie drogo i sprzedawanie jeszcze drożej, kupowanie akcji na które inwestorzy zgłaszają popyt, a więc te w trendach wzrostowych. Jeden ze słynnych graczy giełdowych Richard Driehaus tak to opisywał: "Wolę kopiować akcje, których kurs rośnie i zaakceptować ryzyko, że mogą zacząć spadać, niż inwestować w papiery, które już spadają i próbować zgadnąć, kiedy się to zmieni".
BBIDEV - spółka, która poruszała się bokiem przez lata i chyba przez scalenie akcji nagle zmieniła poziom cenowy. Nie wiem co mam analizować, czy tylko ten fragment wykresu po scaleniu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Audaces Fortuna Iuvat.