Forex Dom Maklerski ING

Zablokowany
no avatar
ING Forex

Forex Dom Maklerski ING

poniedziałek 24 mar 2014, 17:18

Obrazek

Witam Państwa,

Miło mi poinformować o nowym graczu na Polskim rynku, jako pierwszy oddział ING w Europie, Polski Dom Maklerski ING Securities uruchomił usługę dostępu do rynku Forex dla klientów detalicznych. Wybrany przez nas model NDD (No Dealing Desk) pozwala unikać konfliktu interesów pomiędzy klientem a domem maklerskim tak jak działa to w przypadku usług oferowanych w modelu Market Maker gdzie zarabiający klient powoduje straty po stronie dostawcy usługi. W przypadku wybranego przez nas modelu dostarczania usługi Forex jesteśmy pośrednikiem w dostępie do kwotowań oferowanych przez ING dla którego dostawcami płynności są Deutche Bank, UBS, Barclays czy też CitiFX. W chwili obecnej oferujemy 32 najpopularniejsze pary walutowe, docelowo wprowadzone zostaną oczywiście kontrakty na surowce, indeksy giełdowe czy pojedyncze spółki z giełdy amerykańskiej oraz inne pary walutowe. Prowizja jaką oferujemy (0,0035%) jest jedną z najniższych na Polskim rynku. Dla klientów zawansowanych oferujemy dostęp do handlu algorytmicznego a wszyscy Klienci Domu Maklerskiego ING mogą liczyć na stałą opiekę i wsparcie zespołu specjalistów zespołu zajmujących się usługa Forex.

Zalety handlu w ING Forex

• Rynkowe zaczynające się od 0 spready
• Model NDD ( No Dealing Desk)
• Konto rzeczywiste bez minimalnego limitu wpłat
• Bez opłat za prowadzenie konta rzeczywistego
• Bez ograniczeń news tradingu, scalpingu czy też tradingu automatycznego
• Nowoczesna i ciągle rozwijana platforma transakcyjna ING ProTrader oraz ING ProTrader Mobile
• 32 najpłynniejsze pary walutowe
• Bardzo niska prowizja (0,0035%)
• Darmowe konto na rynek Polski w Domu Maklerskim ING Securities po założeniu konta forex
• Dostęp do wiadomości Polskiej Agencji Prasowej oraz wiadomości Thomson Reuters
• Obsługa i pomoc telefoniczna przez 24 godziny na dobę w dni handlu.
• Dźwignia finansowa 1:100 (1:50 na parach z PLN )
• Najwyższe bezpieczeństwo Państwa środków gwarantowane przez jedną z największych instytucji finansowych w Europie
• Pierwsza oferta detaliczna ING forex na rynku europejskim
• Dostęp do działu analiz i komentarzy do bieżącej sytuacji na rynku Forex i Polskim rynku akcji
• Najmniejsza wartość zlecenia 0,01 lota, tzw. mikrolot
• Pit 8c wysyłany co roku do klienta, bez żadnych problemów z samodzielnym rozliczaniem zysków i strat z rynku forex
• Zasilenie rachunku dostępne i realizowane z ING Banku Śląskiego 24 godziny na dobę, każdy rachunek forex posiada swój osobny numer konta bankowego

Infolinia wydziału Forex Biura Maklerskiego ING
801 321 321

Zapraszam do otwarcia konta rzeczywistego:

http://www.ingsecurities.pl/main_otwarc ... _forex.xml

Lub do testów platformy jak i samej usługi na koncie Demo, kwotowanie, spready, punkty swapowe oraz system pobierania prowizji działa dokładnie tak same jak na koncie rzeczywistym.
http://www.ingsecurities.pl/forex_otworz_rachunek.xml#l

Wszelkie inne informacje jak i bogaty dział edukacji oraz analiz rynkowych znajdą Państwo na naszej stronie internetowej:
http://www.ingsecurities.pl/forex.xml

Dodatkowo w tym temacie postaramy się odpowiedzieć na wszelkie pytania związane z oferowaną usługa czy też używana przez nas platformą transakcyjną

Awatar użytkownika
Mozzie
Lat na Forex: 4
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Forex Dom Maklerski ING

poniedziałek 24 mar 2014, 21:13

Trzy pytania:
1. Czy zarówno wpłaty jak i wypłaty z rachunku na rachunek w ING są realizowane 24h na dobę?
2. Czy microloty są również wysyłane na rynek do banków zagranicznych, czy ING zabezpiecza je u siebie (lub w swojej spółce matce w Holandii)?
3. Czy występują ujemne spready, jak u konkurencji nie posiadającej MT4 (Pro Trader nie jest ograniczony technologicznie jak MT4 więc jest możliwość ich prezentacji Klientom)?
"Jesteśmy tym co w swoim życiu powtarzamy. Doskonałość nie jest jednorazowym aktem, lecz nawykiem."

no avatar
zzz

poniedziałek 24 mar 2014, 23:59

Marcin_N pisze:Wygląda super! :gj: Trzymam kciuki...
Każda inicjatywa ,po 25 latach ,w kierunku normalnej // normalnej !// bankowości w Polsce , jest bardzo cenna,więc równie popieram,i trzymam kciuki.
Życzę, dalszego intensywnego rozwoju.//szczególnie,jak pisał Karol,nie ma przeciwwskazań .aby w przyszłości // o czym pisze ,Minister RFN,Akhh, czy ja // aby podłączyć to w globalny system finansowy.
Pozdrawiam

no avatar
ING Forex

wtorek 25 mar 2014, 10:09

Mozzie pisze:Trzy pytania:
1. Czy zarówno wpłaty jak i wypłaty z rachunku na rachunek w ING są realizowane 24h na dobę?
2. Czy microloty są również wysyłane na rynek do banków zagranicznych, czy ING zabezpiecza je u siebie (lub w swojej spółce matce w Holandii)?
3. Czy występują ujemne spready, jak u konkurencji nie posiadającej MT4 (Pro Trader nie jest ograniczony technologicznie jak MT4 więc jest możliwość ich prezentacji Klientom)?
1. Zasilenia są realizowane w czasie rzeczywistym, wypłaty w tygodniu do godziny 17 w czasie do dwóch godzin, wymagają one "ręcznego" zatwierdzenia.

2. Tak, mikroloty również działają w modelu NDD a nie Market Maker tak jak zdarza się to w innych ofertach.

3. Tak, w okresach odpowiedniej płynności ujemne spready mogą występować na Naszej platformie.

Awatar użytkownika
Mozzie
Lat na Forex: 4
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

środa 26 mar 2014, 12:51

ING Forex pisze:
1. Zasilenia są realizowane w czasie rzeczywistym, wypłaty w tygodniu do godziny 17 w czasie do dwóch godzin, wymagają one "ręcznego" zatwierdzenia.

2. Tak, mikroloty również działają w modelu NDD a nie Market Maker tak jak zdarza się to w innych ofertach.

3. Tak, w okresach odpowiedniej płynności ujemne spready mogą występować na Naszej platformie.
Dziękuję za odpowiedź :)
Jeszcze jedno pytanie co do algo. Czy jest juz dostępne na rachunkach rzeczywistych?
"Jesteśmy tym co w swoim życiu powtarzamy. Doskonałość nie jest jednorazowym aktem, lecz nawykiem."

no avatar
ING Forex

środa 26 mar 2014, 12:56

Mozzie pisze:
ING Forex pisze:

Dziękuję za odpowiedź :)
Jeszcze jedno pytanie co do algo. Czy jest juz dostępne na rachunkach rzeczywistych?
Na życzenie klienta tak, oczywiście (Jeżeli posiada Pan rachunek rzeczywisty to proszę o kontakt e-mailowy lub telefoniczny, algo zostanie włączone na Pana rachunku, to samo dotyczy wersji demo).

no avatar

sobota 29 mar 2014, 00:44

Witam, mam kilka pytań:
1. Czy ING zamierza w jakiś sposób zmieniać ProTradera, kierując się sugestiami użytkowników (chodzi mi o drobne zmiany, chociażby o dodanie pewnych rubryk w arkuszu pozycji)?

2. Czy mógłbym prosić o tabelę spreadów (max, min i średnie)

3. Czy do konta realnego dodają Państwo darmowy rachunek bankowy?

4. Kiedy można spodziewać się indeksów i surowców w Państwa ofercie?

5. Czy będą Web Szkolenia o tematyce stricte forexowej?

no avatar
ING Forex

poniedziałek 31 mar 2014, 09:23

Blank pisze:Witam, mam kilka pytań:
1. Czy ING zamierza w jakiś sposób zmieniać ProTradera, kierując się sugestiami użytkowników (chodzi mi o drobne zmiany, chociażby o dodanie pewnych rubryk w arkuszu pozycji)?

2. Czy mógłbym prosić o tabelę spreadów (max, min i średnie)

3. Czy do konta realnego dodają Państwo darmowy rachunek bankowy?

4. Kiedy można spodziewać się indeksów i surowców w Państwa ofercie?

5. Czy będą Web Szkolenia o tematyce stricte forexowej?
1. Tak, cały czas współpracujemy z PfSoftem i staramy się udoskonalać platformę, dla przykładu mogę podać, że nie działający sprawnie do tej pory kalkulator ryzyka pod wpływem współpracy z ING Forex został już naprawiony i aktualnie jest testowany przed wgraniem aktualizacji naprawiającej ten i inne pomniejsze błędy do usługi "live". Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie które mogą w jakikolwiek sposób usprawnić działanie naszej platformy.

2. Spread maksymalny oraz minimalny nie istnieją z uwagi na model dostępu do rynkowych spreadów oferowanych przez naszych dostawców płynności. Możliwe są spready ujemne a co do średnich spreadów polecam test platformy demo oraz obserwację warunków transakcyjnych przy użyciu właśnie rachunku demo z uwagi na fakt iż notowania prezentowane na demo są w 100% takie same jak kwotowania na realu, łącznie z systemem naliczania prowizji czy tez swapów. Przykładowo dla pary walutowej EUR/USD średni spread wynosi około 0,3-4 pipsa.

3. Do realnego konta uzyska Pan także konto w Domu Maklerskim z dostępem do akcji na rynku Polskim które dodatkowo będzie prowadzone bez żadnych opłat tak długo jak będzie Pan posiadał aktywny rachunek realny na rynku Forex w Domu Maklerskim ING. Co do kont bankowych w ING Banku Śląskim to z moich informacji wynika, że są one prowadzone bez opłat dla każdego klienta bez względu na posiadanie rachunku w Domu Maklerskim i inne zmienne.

4. Tutaj niestety nie jestem w stanie podać precyzyjnej odpowiedzi, staramy się poszerzyć ofertę jak najszybciej i liczymy na to, że jeszcze w tym roku będzie ona bogatsza o surowce i kontrakty na indeksy.

5. Tak, już w najbliższych tygodniach w kalendarium pojawią się szkolenia o tematyce związanej z rynkiem Forex a nie obsługą platformy a także codzienne analizy bieżącej sytuacji na rynku w formie właśnie konferencji live która będzie umożliwiać interakcję z prowadzącym szkolenie analitykiem i uzyskanie odpowiedzi na pytania odnośnie bieżącej sytuacji na rynku.

Pozdrawiam,
Tomasz Goljan

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Lat na Forex: 14
Kontakt:

czwartek 10 kwie 2014, 12:40

Witam, mam takie pytanie:
gdzie mogę znaleźć manuala w którym będzie wyjaśnione jak testować EA na platformie Pro-Trader oraz jak uruchomić EA na koncie (demo/real) ?
Proste pytanie na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi na stronach:
www.ingsecurities.pl/ing.xml
www.protrader.com

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Kontakt:

czwartek 10 kwie 2014, 14:26

OK, już wiem jak się uruchamia, ale platforma demo to mordęga. Albo działa albo nie działa :)

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Kontakt:

czwartek 10 kwie 2014, 14:37

No i automat (kod MQL4) nie działa. A na każdej innej platformie MT4 działał, ba nawet rano działał u innego brokera.

no avatar
ING Forex

czwartek 10 kwie 2014, 16:37

m_c pisze:Witam, mam takie pytanie:
gdzie mogę znaleźć manuala w którym będzie wyjaśnione jak testować EA na platformie Pro-Trader oraz jak uruchomić EA na koncie (demo/real) ?
Proste pytanie na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi na stronach:
http://www.ingsecurities.pl/ing.xml
http://www.protrader.com
Przesyłam Panu link do instrukcji obsługi Algo Studio.

http://files.pfsoft.com/AlgoStudio/manual.pdf

Znajdzie się on oczywiście na naszej stroni internetowej w najbliższym czasie. Co do problemu z działaniem samego kodu to tak jak zostało to przedstawione Panu podczas rozmowy telefonicznej, bez znajomości samego kodu EA lub jego nie działającej części nie jesteśmy w stanie sprawdzić przyczyny problemów z tym konkretnym kodem.

Co do zarzutu odnośnie nie działającej platformy demo (braku kwotowań) to z moich informacji wynika, że problem ten został rozwiązany po przelogowaniu się przez Pana. Mogę tylko zapewnić, że nie mialo to związku z żadnymi problemami technicznymi po stronie naszej oraz naszych dostawców kwotowań i zarówno na rachunkach demo jak i realnych nie miały miejsca żadne przerwy w dostępności usługi.

Pozdrawiam,
Tomasz Goljan
Dom Maklerski ING Securities.

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Kontakt:

czwartek 10 kwie 2014, 19:25

Szanowny Panie Tomaszu,
to czy platforma działała było pisane w trakcie rozmowy telefonicznej, a wyglądało to tak:
platforma działała, po próbie uruchomienia EA zgodnie z rozmową przestała działać, automat nie zadziałał. Za sugestią osoby z infolinii przelogowałem się, i platforma zadziałała ale automat wciąż nie działał. Miejmy nadzieję że kolejny raz nie będzie problemów z zadziałaniem platformy.
Pracownik nie chciał podać np. adresu IP żebym mógł sobie sprawdzić pingi (chodziło mi o szybkość do serwera), nie wiem po co taka tajemnica, bo pewnie można to znaleźć w kompie lub routerze lub samym programie (no bo przecież musi być z czym ma się soft łączyć).
Zgadza się pracownik zaproponował żebym przesłał kod. I to jest plus. problem w tym że ja nie muszę nikomu upubliczniać kodu, chociaż mogę wyciąć warunki transakcyjne, o czym też wspomniałem. Jednak jak powiedziałem ten sam kod działał wcześniej na innych platformach MT4.
Nie wspomniał Pan natomiast o tym że państwa pracownik z infolinii sam stwierdził że EA nie działa na wszystkich kontach realnych (nie wiem co autor miał na myśli, jeśli rozmawiamy o sprawach technicznych a nie o tym czy ktoś używa czy nie), ale działa na demo.
Tak oto zapamiętałem rozmowę i działania z Państwem.

no avatar
ING Forex

czwartek 10 kwie 2014, 20:09

m_c pisze:Szanowny Panie Tomaszu,
to czy platforma działała było pisane w trakcie rozmowy telefonicznej, a wyglądało to tak:
platforma działała, po próbie uruchomienia EA zgodnie z rozmową przestała działać, automat nie zadziałał. Za sugestią osoby z infolinii przelogowałem się, i platforma zadziałała ale automat wciąż nie działał. Miejmy nadzieję że kolejny raz nie będzie problemów z zadziałaniem platformy.
Pracownik nie chciał podać np. adresu IP żebym mógł sobie sprawdzić pingi (chodziło mi o szybkość do serwera), nie wiem po co taka tajemnica, bo pewnie można to znaleźć w kompie lub routerze lub samym programie (no bo przecież musi być z czym ma się soft łączyć).
Zgadza się pracownik zaproponował żebym przesłał kod. I to jest plus. problem w tym że ja nie muszę nikomu upubliczniać kodu, chociaż mogę wyciąć warunki transakcyjne, o czym też wspomniałem. Jednak jak powiedziałem ten sam kod działał wcześniej na innych platformach MT4.
Nie wspomniał Pan natomiast o tym że państwa pracownik z infolinii sam stwierdził że EA nie działa na wszystkich kontach realnych (nie wiem co autor miał na myśli, jeśli rozmawiamy o sprawach technicznych a nie o tym czy ktoś używa czy nie), ale działa na demo.
Tak oto zapamiętałem rozmowę i działania z Państwem.
Zacznę może od końca, domyślam się, że osobie z którą Pan rozmawiał telefonicznie chodziło dokładnie o to, że Algo studio które służy do obsługi EA jest udostępnione na kontach Demo dla wszystkich, natomiast na kontach realnych włączane jest na prośbę posiadacza konta. Chodzi tutaj głównie o bezpieczeństwo i ochronę kapitału mniej doświadczonych graczy. Stąd właśnie nasza sugestia aby funkcjonalność automatów sprawdzać najpierw na koncie demo.
Co do udostępnienia kodu to tak jak Pan zauważył nie chodziło o całość EA z warunkami transakcyjnymi i oczywiście rozumiem niechęć do dzielenia się opracowaną przez siebie strategią. Bez "fizycznego" wglądu w fragment kodu który odpowiada za niedziałający skrypt niemożliwe jest zdalne rozwiązanie takiego problemu, jeżeli okazałoby się, że wina leży po stronie samego Algo Studio to również dostęp do tego fragmentu kodu pozwoliłby na wspólne z producentem platformy firmą PfSoft poprawienie ewentualnego błędu.
Co do adresu IP nie chciałbym wprowadzać Pana w błąd więc na to pytanie odpowiem jutro rano z pracy ;) Wydaje mi się, że jest to kwestia zabezpieczeń sieci bankowej w której pracują serwery aplikacji.

W razie wątpliwości zachęcam do dalszego kontaktu poprzez pocztę e-mail lub telefonicznie, z uwagi na to jak rozbudowaną i oferującą wiele możliwości jest platforma ProTrader zależy nam bardzo na każdej opinii która mogłaby jeszcze bardziej usprawnić jej działanie lub poprawić funkcjonowanie elementów które takiej poprawy zdaniem użytkowników wymagają.

Pozdrawiam,
Tomasz Goljan
Dom Maklerski ING Securities

Mod: Zgodnie z informacjami, które zdobyłem, DM ING zaprzestał świadczenia usług dostępu do rynku Forex. Temat zamykam.

Zablokowany