Pytanie o MT-4

ODPOWIEDZ
no avatar
zzz

Pytanie o MT-4

środa 11 gru 2013, 08:46

Mam pytanie, platforma jeżeli jest włączona,a nie zawieramy na niej transakcji,wchodzi,w stan zamrożenia tz. zlecenie po jakimś czasie braku aktywności,wchodzi z opożnieniem,natomiast po ruszeniu platformy ,np. jednym zleceniem ,następne wchodzą idealnie.
Macie jakiś pomysł ,aby ten problem zneutralizować?.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DanielFX
Posty: 2
Rejestracja: wtorek 03 gru 2013, 22:57
skype: forexnese
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Kontakt:

Re: Pytanie o MT-4

wtorek 07 sty 2014, 22:09

Nigdy nie spotkałem się z takim problemem... jeśli reinstalacja platformy MT4 by nie pomogła to by zastanawiał się nad reinstalacją całego systemu. Ciężko zdiagnozować co może być przyczyną... równie dobrze może to być coś z hardwarem (HDD lub RAM).
Obrazek
 
Zapraszam do kontaktu: LiveForexTrading.pl | GG: 1152233 | Skype: daniel@simpletrader.net

no avatar
zzz

Re: Pytanie o MT-4

niedziela 12 sty 2014, 22:26

DanielFX pisze:Nigdy nie spotkałem się z takim problemem...
Niestety,nie rozumiemy się,zawsze i wszędzie , w każdych okolicznościach jest ,taki problem,doświadczeni inwestorzy wiedzą o co mi chodzi.
Pozdrawiam

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Pytanie o MT-4

niedziela 12 sty 2014, 22:58

Kiedy wysyłasz polecenie do serwera np. otwierasz pozycję, to MT4 rozpoczyna 30 sek. sesję, która jest zamykana jeśli w tym czasie nie podejmujesz żadnych innych działań. W trakcie trwania sesji wszystkie operacje są wykonywane szybciej niż w sytuacji kiedy po czasie dłuższym niż 30 sek. chcesz np. zmienić SL. Nie sądzę jednak żeby to było przyczyną zjawiska, o której piszesz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Komornik
Stały Bywalec
Posty: 72
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 20:45
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Odzyskanie hasła do MT4

czwartek 23 sty 2014, 20:02

Czy można odzyskać (odczytać) hasło w MT4, którego nie zapisałem przy zakładaniu rachunku demo ?
Chodzi mi głównie o to, żeby można było korzystać z tego rachunku na różnych komputerach i nie zakładać kolejnych rachunków.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Walka trwa...

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Odzyskanie hasła do MT4

piątek 24 sty 2014, 07:51

Komornik pisze:Czy można odzyskać (odczytać) hasło w MT4, którego nie zapisałem przy zakładaniu rachunku demo ?
Chodzi mi głównie o to, żeby można było korzystać z tego rachunku na różnych komputerach i nie zakładać kolejnych rachunków.
Sprawdź w skrzynce pocztowej. Powinien tam być plik registration z tymi danymi
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Pytanie o MT-4

poniedziałek 03 mar 2014, 09:52

Jeśli nie ma go w skrzynce to pozostaje kontakt z brokerem. Powinni je zrestartować.
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

no avatar
temini
Posty: 23
Rejestracja: niedziela 06 kwie 2014, 09:59

Re: Pytanie o MT-4

niedziela 06 kwie 2014, 10:47

a u jakiego jesteś brokera? z tymi, z którymi ja miałem do czynienia nawet przy stanie wstrzymania nie miałem opóźnień.

no avatar
GoldWolf
Stały Bywalec
Posty: 219
Rejestracja: wtorek 15 gru 2015, 20:48
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Pytanie o MT-4

poniedziałek 28 gru 2015, 22:45

Czy możecie podać kilka skryptów, które ułatwią pracę. Mnie najbardziej przydał by się taki by dla wybranych lub wskazanych walorów można było ustawić na sztywno SL i wielkość pozycji.
Sam pewnie jeśli będzie taka potrzeba w przyszłości coś sobie napiszę, na razie niestety nie ma na to czasu.

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Pytanie o MT-4

środa 06 sty 2016, 15:30

FxCraft Visual Order Editor np.
Albo podeślij mi maila to prześlę Ci coś z paczki naszych narzędzi:
http://forexclub.pl/narzedzia/forex-club-tools/
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

no avatar
GoldWolf
Stały Bywalec
Posty: 219
Rejestracja: wtorek 15 gru 2015, 20:48
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Pytanie o MT-4

sobota 09 sty 2016, 08:19

Dzięki na razie, pozostanę przy kalkulatorze HFT. Miałem nadzieję, na jakieś uniwersalne i przydatne skrypty. Nie mam czasu by sprawdzić co mi podpasuje. Na sieci PL też jakoś ogólnie nie wiele na ten temat piszą. Tak czy siak będę musiał coś pod siebie napisać.

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Pytanie o MT-4

sobota 09 sty 2016, 12:19

Więc własnie napisałem, że posiadam takie uniwersalne EA i mogę Ci je wysłać ;). Ale skoro nie masz czasu... ;)
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

no avatar
GoldWolf
Stały Bywalec
Posty: 219
Rejestracja: wtorek 15 gru 2015, 20:48
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Pytanie o MT-4

piątek 19 lut 2016, 11:29

Mam takie pytanie, jak zrobić by dany wskaźnik pojawiła sie tylko na wybranych timeframe np. H1. Mimo, że z opcji wskaźnika to wybieram, wskaźnik i tak pojawia się na D1 i W1. Dotyczy - https://www.mql5.com/en/code/10888 oraz https://www.mql5.com/en/code/10551 . Kiedyś to opanuje jak pisałem, ale obecnie potrzebuje pomocy.

PS pytam o kod czyli coś jak if(H1 = true) {pokaż wskaźnik}

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość