Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Posty: 26
Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 21:39
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 07:34

Ad1 : Nasza struktura skonstruowana jest w ten sposób , że w przypadku Naszej upadłości, w pierwszej kolejności zaspokajane są roszczenia klientów. Dopiero później roszczenia wierzycieli. Jednocześnie przeprowadzane są regularne audyty w celu sprawdzenia czy spełniamy przepisy prawa zarówno Estońskiego jak i Unii Europejskiej.
Również z powodów bezpieczeństwa został wybrany bank NatWest który należy do Brytyjczyków, oraz Nordea która jest częściowo własnością rządu Szwedzkiego i Fińskiego. Ich upadłość jest niemożliwa.
Tak działa to w Estonii.

Ad2: Co do MiFID - Zgodnie z estonskim prawem nie potrzebujemy licencji MiFID. Jednocześnie licencje, ktore posiadamy wymuszaja prowadzenie identycznej polityki w sprawie segregacji środków klientów, zarządzania ryzykiem itd jak nakazuje to licencja MiFID.
W tej chwili rozważamy dodatkowe opcje regulowania, estonskie sa jednymi z nich. Inne opcje to chociazby FSA.
W roku 2013 planujemy dodac do oferty rowniez CFD, co bedzie wymagalo uzyskanie nowych licencji oraz regulacji - stąd taka restrykcyjna polityka firmy już na etapie obecnym.

Ad3: Nasza firma posiada kilka licencji nadanych przez Ministra Ekonomii z Estonii. Można je sprawdzić w oficjalnym rządowym rejestrze pod adresem :
http://mtr.mkm.ee/default.aspx?s=otsiettevotja

Dla ułatwienia przeklejam wynik wyszukiwania :
Name: Armada Markets AS
Registry code: 12189652
Details


Undertaking's registrations
Reg.nr Reg.date Arch. date Area of activity
KJK043569 08.12.2011 Retail trade
KHK010800 08.12.2011 Wholesale trade
FRA000029 29.11.2011 Money broking
VVT000289 29.11.2011 Provision of currency exchange services

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Posty: 26
Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 21:39
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 10:01

Nie za bardzo rozumiem jakie znaczenie dla klienta ma lokalizacja serwera WWW ?

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 10:05

królik pisze:Wasza strona internetowa postawiona jest na niemieckim serwerze?
Nie ma się co czepiać strony - jest na serwerze w OVH - firmie hostingowej i jest to normalna praktyka.

Armada nie prowadzi przecież własnej serwerowni tylko korzysta z serwerowni w UK jak pisze, wiec strna WWW jak najbardziej w firmie hostingowej na zewnętrznym serwerze

Pozdrawiam
Wojtek

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 17:57

Założenie konta bajka, szybko i bezproblemowo jak przystało na XXI wiek, zobaczymy jak pójdą testy na live.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:03

godz 21.00 platforma live i demo brak połączenia, ktoś też tak miał ?
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:15

U mnie wszystko normalnie chodzi, zarowno z domu jak i z vpsa
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:16

u mnie inne broki smigaja, a armada nie, i to demo i live.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:18

dziwna sprawa, ja specjalnie wylaczylem i wlaczylem platforme i dziala. Nawet pozycje otwieralem kilka min temu
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:19

no kurde dźiwna. Odpaliłem przed chwilką jeszcze raz platformy armady , dalej to samo. Admirals śmiga.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:22

Pewnie cos po drodze z internetami sie zepsulo, moze Twoj provider ma cos nie tak? Ja raz mialem cos z DNSami poprzestawiane i nie moglem sie przez 2 dni do vpsa podlaczyc, a z internetu play normalnie dzialalo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:25

nie tylko ja ten problem mam się okazuje. Ciekawe czy mój SL 2,5 pips wytrzymał :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 06 wrz 2012, 20:34

Mnie na szczescie idzie w dobra strone, ale cos niemrawo. Zaraz BE i spac :). Moze sprobuj sie podlaczyc np przez mobilny net czy cos podobnego? Ja czasem sie lacze jak mi net pada przez ajfołna i jest ok
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

wtorek 11 wrz 2012, 08:11

Czy zamierzacie wprowadzić multiterminal dla kont w Armadzie ? Coś na wzór jak ma Admirals.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Posty: 26
Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 21:39
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

wtorek 11 wrz 2012, 11:20

Nie ma tego w planach, na chwilę obecną.

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

wtorek 11 wrz 2012, 16:59

Szkoda, wielka szkoda.

Do ilu kont można mieć na jednym rachunku ?

pozdrawiam
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

środa 12 wrz 2012, 09:33

Otwierał może ktoś pozycje na tych danych ?
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

Awatar użytkownika
biotiq
Stały Bywalec
Posty: 192
Rejestracja: czwartek 12 kwie 2012, 18:05
Lat na Forex: 0
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: W-w

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

poniedziałek 17 wrz 2012, 14:01

Microbi pisze:nie tylko ja ten problem mam się okazuje. Ciekawe czy mój SL 2,5 pips wytrzymał :-)
Siemanko,

Jak tam udało się sprawę wyjaśnić, czy samo się naprawiło? ;)

peace

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Posty: 1223
Rejestracja: piątek 09 mar 2012, 16:12
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

poniedziałek 17 wrz 2012, 14:34

Już dawno, ewidentnie coś było na łączach internetowych.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
zzz

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

wtorek 18 wrz 2012, 13:35

http://www.fi.ee/public/hoiatusteated/A ... rkets.docx

Może ktoś wytłumaczyć szczegóły?.
Pozdrawiam.

PS szczególnie chodzi mi o MiFID.
w sumie to nie kumam....
Na pewno AM nie są rynkiem publicznym.
MiFID z tego co kiedyś pamiętam nadzoruje rynek niepubliczny i też nie macie tego nadzoru?.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Posty: 26
Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 21:39
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

wtorek 18 wrz 2012, 14:17

http://forum.rynek-forex.pl/viewtopic.php?p=5025#p5025

Nie mamy obowiązku podlegać pod fi.ee

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość