Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Posty: 26
Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 21:39
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

poniedziałek 03 gru 2012, 16:34

Co do awarii - na chwilę obecną jesteśmy całkowicie zależni od PrimeXM. Jeżeli następuje usterka w Prime, automatycznie pojawia się i u nas. Podjęliśmy natychmiastowe działania w celu rozwiązania tych problemów.
Jak tylko pojawią się jakieś konkrety - damy znać.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4444
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

wtorek 18 gru 2012, 14:21

Promocja od Armada Markets:

Proszę, pośpieszcie się! Jedynie 100 pierwszych klientów Armada Markets otrzyma Bonus.

Z promocji mogą skorzystać jedynie klienci, którzy korzystali z naszego konta powitalnego oraz nie posiadają u Nas konta rzeczywistego, lub też posiadają konto na które nie przelali jeszcze środków.

Warunkiem uczestnictwa jest wykonanie 5 transakcji na koncie powitalnym, przed otworzeniem konta rzeczywistego.

Gdy tylko otworzysz konto rzeczywiste ( Classic lub Exchange ) oraz zdeponujesz minimum 600 PLN, otrzymasz bonus w wysokości 100 PLN. W przypadku depozytu w wysokości minimum 300 PLN, zostanie Ci dopisana kwota w wysokości 50 PLN.

Środki bonusowe mogą zostać wypłacone z konta rzeczywistego, pod warunkiem dokonania obrotu w wysokości 5 lot.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
slimakterium
Gaduła
Posty: 307
Rejestracja: niedziela 22 lip 2012, 08:08

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

piątek 21 gru 2012, 20:00

Obrazek

najs!

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4444
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

piątek 21 gru 2012, 20:03

Dają radę chłopaki ;)
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 28 lut 2013, 14:10

Witam

Pytanie do przedstawiciela Armady

Czy możesz podać "oficjalnie" na jakich adresach IP siedzą serwery Demo i ! Live Armady z jakimi się łączymy.

Chodzi zarówno o IP główne jak i zapasowe. Podpatrując ruch sieciowy widzę oczywiście z jakim IP łączy się MT4 w danej chwili ale chce mieć pewność że w konfiguracji firewalla uwzględnie wszystkie możliwe IP z jakich może odzywać się serwer Demo i Live

Pozdrawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Posty: 26
Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 21:39
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 28 lut 2013, 14:57

Witam,

Ze względów bezpieczeństwa nie podajemy takich danych. Część adresów może Pan sam odczytać z plików srv.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 28 lut 2013, 15:35

ArmadaMarkets pisze:Ze względów bezpieczeństwa nie podajemy takich danych. Część adresów może Pan sam odczytać z plików srv.
Z całym szacunkiem - proszę być poważnym !

Proszę popatrzeć jak robią to w normalnej firmie np. http://www.alpari.co.uk/en/manage-accou ... -list.html

Przecież tu nie chodzi o żadne względy bezpieczeństwa - chyba się Pan nie orientuje i udzielił odpowiedzi na odczepne.

Proszę o sprawdzenie w http://www.primexm.com/ i udzielenie rzetelnej odpowiedzi na zadane pytanie.

Dodam że podglądając ruch sieciowy widzę aktywne adresy IP i dla nikogo nie są one tajemnicą. Ich znajomość właśnie jest podyktowana względami bezpieczeństwa mojego a nie Waszego !!!

Pozdrawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Posty: 26
Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 21:39
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 28 lut 2013, 15:59

Każda firma ma swoją politykę odnośnie pewnych danych.
Mogę Panu podać to, co otrzymuje każdy z klientów:

Serwer live : mtpro01.primexm.com ( 176.124.191.21 )
Serwer demo : mt4dem01master.primexm.com ( 176.124.191.22 )

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 28 lut 2013, 15:59

Wojtek, skoro widzisz w ruchu sieciowym adresy IP to po co Ci informacja od Armady? boisz sie, że Ci hakrery ukradno EA?
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 28 lut 2013, 16:43

macierewicz pisze:Wojtek, skoro widzisz w ruchu sieciowym adresy IP to po co Ci informacja od Armady? boisz sie, że Ci hakrery ukradno EA?
Konfiguracja firewall na komputerze lub Vps wystawionym na zewnątrz (lub kompie domowym) to podstawowe środki bezpieczeństwa jakie każdy powinien stosować - a tu mówimy o realnych pieniądzach nie wielkich, ale zawsze.

Co do IP to widzę tylko aktywne IP - nie widzę zapasowych które w tym momencie są nieaktywne - zamiast grzebać liczyłem na standardową odpowiedź jak od każdego Brokera nawet wirtualnego.

U większych Brokerów można sobie np zastrzec, że do konta/platformy danego łączność tylko z określonych IP (oczywiście nie na MT4) co jeszcze podnosi bezpieczeństwo.

Pozdrawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

czwartek 28 lut 2013, 16:48

Mnie też samemu zdażało się pytać o IP serwerów (korzystam z wielu brokerów na jednym MT4 i nie zawsze chciało mi się platformę ściągać) i wielu mi nie podało.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
NiceFox
Posty: 43
Rejestracja: wtorek 18 wrz 2012, 09:45
skype: fxnicefox

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

sobota 24 sie 2013, 21:12

wojtek_ea pisze:Witam

Pytanie do przedstawiciela Armady

Czy możesz podać "oficjalnie" na jakich adresach IP siedzą serwery Demo i ! Live Armady z jakimi się łączymy.

Chodzi zarówno o IP główne jak i zapasowe. Podpatrując ruch sieciowy widzę oczywiście z jakim IP łączy się MT4 w danej chwili ale chce mieć pewność że w konfiguracji firewalla uwzględnie wszystkie możliwe IP z jakich może odzywać się serwer Demo i Live

Pozdrawiam
Wojtek
Armada nie posiada serverów MT4, servery MT4 są od PrimeXM.

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Posty: 449
Rejestracja: niedziela 11 sie 2013, 09:58
Lat na Forex: 7
Lokalizacja: exPRL
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

piątek 15 lis 2013, 13:56

Nowa platforma Armada Markets

Uruchomiliśmy dziś własną platformę MT4. Zalecamy instalację nowej platformy w trakcie weekendu. Nowa platforma posiada już uaktualnione dane serwerów.

Platformę można pobrać tutaj:
http://www.armadamarkets.pl/platformy-transakcyjne/

Informujemy również, że można już otwierać rachunki demonstracyjne bezpośrednio z platformy MT4. Konta demonstracyjne są już w pełni sprawne.
Zachęcony zamontowałem. Serwer melduje się
Armada-DemoUK - Armada Markets Pty Ltd
już nie pośrednik PrimeXM, więc nie ma już sufiksu .arm
ustawiam, ściągam dane i co?
Bardzo krótka historia TF1 od 6 listopada. Dane dzienne (te przejrzałem) cała masa dziur.
Jak by ktoś chciał próbować z At, to ostrożnie. Dane wskaźników, kanałów itp będą przekłamane.
np.
-> 31 V; 10 VI; 4 VII
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4444
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

piątek 15 lis 2013, 14:05

Przeszli na swoje to mogą być kłopoty.

Powiem szczerze, że mam złe doświadczenia jak broker coś poprawia, polepsza etc. Może Armada będzie pierwszym brokerem, któremu wyjdzie to na plus.

Natomiast nie dziwię im się, bo dostawali przez błędy PrimeXM.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Posty: 449
Rejestracja: niedziela 11 sie 2013, 09:58
Lat na Forex: 7
Lokalizacja: exPRL
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

piątek 15 lis 2013, 15:19

A zestaw instrumentów dema też ubogi. FX only.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

piątek 15 lis 2013, 21:48

Trzeba czekać. Raposo na nawi pisze, że cały weekend będą prace trwały/..
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

sobota 16 lis 2013, 08:12

Chlopaki widze w formie jestescie :D. Brok uwalnia sie od firmy trzeciej dajacej ostatnio ciala regularnie -> bedzie jeszcze gorzej! Dobre myslenie, typowo polskie. Lepiej polecmy niezawodne opcje binarne!
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Posty: 449
Rejestracja: niedziela 11 sie 2013, 09:58
Lat na Forex: 7
Lokalizacja: exPRL
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

sobota 16 lis 2013, 11:47

Zbędna zgryźliwość. Skoro rozsyłają maile z zaproszeniami, a oferują coś, co nie jest gotowe i dziurawe, to trzeba milczeć? Bo to "typowo polskie"?
Instalowałeś i sprawdzałeś? Chyba nie, bo byś nie bronił złej sprawy.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4444
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

sobota 16 lis 2013, 11:49

macierewicz pisze:Chlopaki widze w formie jestescie :D. Brok uwalnia sie od firmy trzeciej dajacej ostatnio ciala regularnie -> bedzie jeszcze gorzej! Dobre myslenie, typowo polskie. Lepiej polecmy niezawodne opcje binarne!

To nie jest żadne polskie myślenie. Ja mam nadzieję, że będzie lepiej, ale przechodziłem kilka razy przez poprawianie LP, mostków etc. przez brokerów. Za każdym, ale to za każdym razem było gorzej (przynajmniej na początku przez kilka tygodni).

To nie jest jakieś tam widzi mi się, tylko coś co odczułem na własnej skórze kilkanaście razy.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Posty: 602
Rejestracja: niedziela 11 mar 2012, 19:39
skype: pawel.mosionek
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

piątek 28 lut 2014, 17:46

Widzę, że przedstawiciel Armada Markets ostatni raz na forum był obecny równo rok temu więc pozwólcie, że przejmę jego funkcje w tym wątku.

Z nowości/spraw bieżących...
Był wysyłany newsletter ale przypomnę - w ten weekend na serwerach kont rzeczywistych wchodzą w życie zmiany dotyczące czasu serwera. Z GMT+0 przechodzimy na GMT+2. Godziny handlu się nie zmienią, chodzi tylko o zlikwidowanie niedzielnej świecy dziennej.

Z dniem dzisiejszym kończy się promocja walentynkowa ale myślę, że w najbliższym czasie Armada wprowadzi coś nowego, o czym oczywiście Was poinformuję.

Przypominam też, że otwierając rachunek przez Forex Club można otrzymać 10% rabatu prowizji ;).
Szczegóły:
http://forexclub.pl/brokerzy/armada-markets/

Pozdrawiam,
P.M.
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość