NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

Zablokowany
no avatar
zzz

NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 16:37

Temat jest ciekawy.
Mam olbrzymią szybkość internetu,zachwyceni są tą szybkością nawet informatycy.
Niestety,teraz mam chwilę i testuje brokera ECN- STP, mimo że działa internet idealnie,czasami zdarzają się przerwy na parę sekund.,a nawet kilkanaście sekund przerwy w internecie,aby to sprawdzić trzeba to przypilnować.//automatycznie przekłada się to na platformy//
Myślę że część narzekać na brokerów wynika włąśnie z winy naszego internetu,co ciekawe,poprosiłem Kolegę z innej części Polski składał razem ze mną zlecenie // mamy tego dostawcy internetu..//i o dziwo u niego działa idealnie.
To świadczy o tym że problem jest ,i jeden w danym momencie z danego dostawcy będzie zadowolony ,a drugi nie.
Proponuję abyśmy w tym wątku wymieniali najlepszych dostawców internetu pod platformy transakcyjne.
Oczywiście najlepiej wykupić u operatorów sieci szkieletowych np. http://www.gts.pl/ , http://www.cdpnetia.pl/static/glowna.html ,
DSL?
czy może nam dostawca zagwarantować jakość połączenia?,jak to sprawdzić?.
Najlepiej mieć w tym samym czasie podłączonych z 2-3 dostawców internetu.
Jednak proponuję abyśmy wymieniali najlepszych dostępnych na rynku.To ułatwi sprawę nam wszystkim.



Pozdrawiam

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 16:48

Pochwal się koniecznie, co to za łącze!
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zyzyzy
Posty: 22
Rejestracja: piątek 22 mar 2013, 12:34

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 16:51

Mozesz zdradzic jaka to szybkosc i jaki dostawca lacza ?

no avatar
zzz

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 17:00

Może doprecyzuję.
Temat tego wątku dotyczy co ma zrobić potencjalny inwestor aby GDY ON POTRZEBUJĘ !!! w danym momencie, w danej sekundzie zawierać transakcję ,oczywiście odrzucamy w tym temacie wszelkie numery brokerów,temat dotyczy TYLKO !!! najlepszych rozwiązań internetowych do platform transakcyjnych.
Wszelkie doświadczenia z połączenia różnych dostawców internetu ,będą również mile widziane.
Może ktoś ma inne doświadczenia i propozycję?.

Pozdrawiam.

no avatar
zzz

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 17:13

PS,oczywiście to że że trzeba mieć wielu dostawców internetu podłączonych jest oczywiste mimo że mamy wykupiony najlepsze pakiety u danego dostawcy internetu...
Prosiłbym abyśmy się skoncentrowali na konkretnych rozwiązaniach dla forumowiczów czyli jacy są najlepsi dostawcy ,ja to teraz stosuję z łączem radiowym,to poprawia.
Może są jakieś złączki które to ułatwiają?.
Zapraszam do dzielenia się swoim doświadczeniem.

no avatar
macierewicz
Gaduła
Posty: 330
Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 12:59

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 17:23

Dlaczego nie odpowiedziales na moje pytanie? Nosilem sie wlasnie z zamiarem zmiany dostawcy internetu i szukam najlepszego, a opinia Tradera (przez wielkie T) z takim doswiadczeniem jak Ty jest bardzo mile widziana! Chce rowniez zachwycac moim internetem...
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 17:33

PS, albo jeszcze inaczej,może można wykupić u dostawców internetu ,że jeżeli w danych sekundach czy minutach u nich nie działa internet// np. w najdroższych pakietach lub średnio najdroższych pakietach// to w tej luce mogą zapewnić inne rozwiązania?.
Uważam że jeżeli chodzi o bankowość czy pieniądze to dostawcy internetu powinni wychodzić na przeciw klientom.// sprzedawcy samochodów wychodzą na przeciw oczekiwaniom klientów i takie rozwiązania zapewniają//
Dlaczego dostawcy internetu dla usług bankowych czy inwestycyjnych nie ?.
Może można coś takiego wykupić?,lub takie rozwiązania zapewnić?.
Generalnie chodzi mi o to że skoro wykupują inwestorzy najdroższe pakiety internetowe to przerwy nawet na kilka czy kilkanaście sekund powinny mieć jakoś rekompensowane lub za dodatkową opłatą powinny być możliwości rekompensowania tego.
Dostawcy internetu zatrudniają fachowców którzy to powinni to wiedzieć i rozwiązać,trudno na stawiać przeciw ległej dżwigni zwykłych inwestorów // np. lekarzy,nauczycieli czy hydraulików którzy będą na tym samym poziomie informatycznym///
Każde konkretne rozwiązania będą mile widziane.

Pozdrawiam

no avatar
zyzyzy
Posty: 22
Rejestracja: piątek 22 mar 2013, 12:34

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 17:40

Sprawa jest prosta
Ja u siebie rozwiazalem to przez modul netbalancer + zeroshell. Kilka routerow identyfikowanych jest przez NetBalancer. Oczywiscie nalezy pamietac aby przed rejestracja bramki w netbalancer, polaczyc ja ze skrzynka zeroshell. Przypisujemy odpowiednie Point-to-Point kazdemu interfejsowi.
I teraz kwestia konfiguracji. Mozna ustawic netbalancer na rownowazne obciazenie, albo na prace awaryjna. Jak komu wygodnie. Mozna tez zrobic balncing recznie.
Wtedy nie ma mowy aby cos dzialalo zle.
Dodatkowo ekranowane kable, koniecznie separacja calego pokoju od czynnikow zewnetrznych. Blokada sygnalow zew + amplifier na sygnal wewnetrzny. Koncowki eth najwyzszej klasy. Wszystko to stoi na konkretnych upsach aby zniwelowac wplyw przepiec.
Jak temat bedzie kogos interesowal moge kontynuowac.

no avatar
Terminator
Maniak Forex
Posty: 1166
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:33
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 17:54

zyzyzy pisze:zeroshell
P o l e c a m. Od dwóch lat mam łącze od providera z Estonii i wszystko śmiga jak ta lala. Aha, jeszcze muszę dodać koniecznie że to wdzwaniane połączenie.

Ogólnie to. Ciekawy artykuł o https i tor, jak by co.
http://www.wykop.pl/ramka/1456951/kiedy ... 5656546b3d

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 18:16

zyzyzy pisze:Sprawa jest prosta
Ja u siebie rozwiazalem to przez modul netbalancer + zeroshell. Kilka routerow identyfikowanych jest przez NetBalancer. Oczywiscie nalezy pamietac aby przed rejestracja bramki w netbalancer, polaczyc ja ze skrzynka zeroshell. Przypisujemy odpowiednie Point-to-Point kazdemu interfejsowi.
I teraz kwestia konfiguracji. Mozna ustawic netbalancer na rownowazne obciazenie, albo na prace awaryjna. Jak komu wygodnie. Mozna tez zrobic balncing recznie.
Wtedy nie ma mowy aby cos dzialalo zle.
Dodatkowo ekranowane kable, koniecznie separacja calego pokoju od czynnikow zewnetrznych. Blokada sygnalow zew + amplifier na sygnal wewnetrzny. Koncowki eth najwyzszej klasy. Wszystko to stoi na konkretnych upsach aby zniwelowac wplyw przepiec.
Jak temat bedzie kogos interesowal moge kontynuowac.
!Dobrypost! A masz światłowody czy radiolinie ? na wejściu optymalnie jeden światłowód i druga radiolinia (tylko trzeba sprawdzić czy potem nie lądują i tak w jednym wyjściu zagranicznym jeśli broker poza PL) i przydało by się jeszcze łączę zapasowe satelitarne - a jaki masz agregat i ile zapasu paliwa ? - jeden czy dwa ? No i jak z pepoż - ciekawe który gaz masz w instalacji ?
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

no avatar
Terminator
Maniak Forex
Posty: 1166
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:33
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 19:26

A ja się pochwale że jestem po 3 miesięcznym wojskowym szkoleniu na agregaty prądotwórcze. !offtop! ?

okay, szkolenie faktyczne to tylko przez 2 tygodnie.

no avatar
zyzyzy
Posty: 22
Rejestracja: piątek 22 mar 2013, 12:34

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 19:52

wojtek_ea pisze:A masz światłowody czy radiolinie ? na wejściu optymalnie jeden światłowód i druga radiolinia (tylko trzeba sprawdzić czy potem nie lądują i tak w jednym wyjściu zagranicznym jeśli broker poza PL) i przydało by się jeszcze łączę zapasowe satelitarne - a jaki masz agregat i ile zapasu paliwa ? - jeden czy dwa ? No i jak z pepoż - ciekawe który gaz masz w instalacji ?
Wiadomo ze lacza NALEZY dobierac pod brokera. Trzeba dostawce spytac o dokladny routing pakietow i z jakiej sieci szkieletowej kozysta //// to jest podstawa , traktujmy ten temat powaznie/// Kazdy operator ma obowiazek udostepnic takie dane , wystarczy mail do glownego informatyka serwera.

Co do lacza, to na wejsciu na eth0 jest swiatlowod, mam tez 2x LTE , potem na switchu backup radiowy z lokalnego isp. Dodatkowo 433 Mbit + 25 Mbit symetryk.
Nie mam agregatu, jest glowny ups duzej mocy, a potem mniejsze na kazda jednostke.

Dzieki temu pingi do brokera mam w granicach 0,000045 ms co jest przyzwoitym wynikiem. /// przedewszystkim stabilnie - zero przerw /// Caly czas rownolegle mam backup w chmurze, w beyond /// Hetzner ma gorsza jakosc ///

Panowie // traktujmy ten temat powaznie.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4448
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 19:54

Aż mi się forum parkietu przypomniało za starych dobrych czasów. Dobry wątek!
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
Terminator
Maniak Forex
Posty: 1166
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:33
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 20:04

No tak, pamiętam początek 2007 roku i jak zapakowałem się dosłownie za wszystko w fon,elektromontaż waw i hygienike i sprzedałem w maju. Trzy miechy i min 300% na walorze. Piłem za tą kasę przez następne 2 lata. No i trochę pracowałem, czasem.

no avatar
Terminator
Maniak Forex
Posty: 1166
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:33
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 22:31

Terminator pisze:No tak, pamiętam początek 2007 roku i jak zapakowałem się dosłownie za wszystko w fon,elektromontaż waw i hygienike i sprzedałem w maju. Trzy miechy i min 300% na walorze. Piłem za tą kasę przez następne 2 lata. No i trochę pracowałem, czasem.
!pukpuk! Żartowałem, piłem tylko czasem.

no avatar
zzz

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

czwartek 28 mar 2013, 23:57

Panowie ,czy to jest rozwiązanie?
http://www.atman.pl/oferta_dla_biznesu/ ... 3god9BsAdg
Może macie lepsze i tańsze rozwiązania?

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: NAJLEPSZY DOSTAWCA INTERNETU pod PLATFORMY TRANSAKCYJNE

piątek 29 mar 2013, 08:20

Witam

Tak na poważnie - chyba nie rozumiesz ZZZ jak zbudowany jest fizycznie Internet. Z ilu kabli węzłów się składa, jaka jest jego konfiguracja ile łączy pracuje , jak one się łączą, co to jest trasa i z czego wynika, co to routing, co to BGP, jak działa i skąd bierze się adresacja IP, skąd się biorą opóźnienia, jakimi rodzajami kabli i łączy przesyła się sygnały i tak wielu innych spraw, że nie pomnę.

Gdybyś choć trochę wiedział na ten temat to wiedział byś, że temat jaki założyłeś jest bez sensu - ma źle sformułowane założenie.

Mianowicie dostawca nie ma tu nic do rzeczy. Ten sam ogólnopolski dostawca kupabitow.pl w Warszawie ma super jakość, a już w Rzeszowie będzie badziewny, a o Białymstoku nie wspomnę.

Jakość łącza trzeba rozpatrywać w stosunku do lokalizacji i to z dokładnością do kilku metrów !!!! - bo może się przykładowo okazać, że kupabitów.pl po jednej stronie ulicy może dać Tobie światłowód i cała droga dalej pójdzie po światłowodzie, a 10 metrów dalej czyli po drugiej stronie ulicy już nie - bo nie ma przekopu pod ulicą i tam 10 metrów dalej już jego zasięgu nie sięga. Więc trzeba szukać innego dostawcy.

Reasumując - ewentualne poprawne pytanie brzmi - jakie powinny być parametry łącza by trading był bez problemowy. (jego rodzaj).
Potem trzeba szukać dostawcy, który do Twojej lokalizacji dostarczy łącze o wymaganych parametrach, co jest już sprawą ściśle lokalną.
Zamykam temat jako bez sensowny - możesz założyć nowy poprawny.
Jakie parametry łącza potrzebne są do pracy na Forex ?

Potem każdy musi znaleźć sam dostawcę, który dostarczy mu łączę o jak najlepszych parametrach do jego lokalizacji.

Pozdrawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

Zablokowany

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości