PFSOFT - Protrader / PTMC

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

PFSOFT - Protrader / PTMC

sobota 07 lip 2012, 18:57

Witam.

Jako, że od kilku lat współpracuję z firmą PFSoft nad rozwojem platformy Protrader, będę tu publikował najnowsze informacje dotyczące tej platformy.

Poniżej przedstawię trochę informacji na jej temat:

Protrader został pierwotnie stworzony na rynek Forex, jednak z czasem platforma ewoluowała i w najnowszej wersji Protrader 2 obsługuje następujące rynki: Forex, Stocks, Futures, Forwards, Options, Commodities, CFD's.

Obsługiwani liguidity providers: http://protrader.net/liquidity-providers

Demo do testów można pobrać z: http://protrader.net/download/register

Baza wiedzy na temat platformy: http://kb.protrader.net/

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 06:21

Karol,super o to mi cały czas chodzi aby były futures i rynki regulowane.
Jest to świetne rozwiązanie dla poważnych banków,instytucji finansowych,funduszy,poważnych inwestorów itp.
Dobrze by było abyś dał wskazówki gdzie inwestorzy // których wymieniłem// mają pytać o takie usługi?,do kogo się zwrócić?.,support takich usług?,jak najwięcej informacji pod kątem polskim, itp.
Pytałem znajomych którzy pracują w bankach i mogę powiedzieć że na ten moment jest tragedia,nic nie wiedzą.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 06:35

Witam.
zzz pisze:Dobrze by było abyś dał wskazówki gdzie inwestorzy // których wymieniłem// mają pytać o takie usługi?,do kogo się zwrócić?.,support takich usług?,jak najwięcej informacji pod kątem polskim, itp.
Możesz sprecyzować? Chodzi Ci o kontakt do supportu PFSoftu?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 09:13

Nie.Chodzi mi o to gdzie inwestorzy mają się udać aby korzystać z tych usług co napisałem czyli protrader i dostęp do futures na rynki regulowane.
Gdzie banki,instytucje finansowe,fundusze,poważni inwestorzy mają się udać,do jakich banków,brokerów z pełnym suportem aby dostać kompleksową informację,kompleksową usługę dostać.?.
W bankach koledzy mówią mi że muszę na to jeszcze 20 lat czekać,a Ty piszesz że to już będzie.


Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 09:42

Nie rozumiem także ciebie ZZZ - może nie przeczytałeś pierwszego posta ???

Tu masz link - http://protrader.net/liquidity-providers czy o to chodzi ???
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 10:10

Panowie nie komplikujmy.
Nie jest tajemnicą że w naszych bankach ,a nawet w NBP niewiele wiedzą na ten temat i nie mają pojęcia o co chodzi.
Karol napisał cytuję Protrader został pierwotnie stworzony na rynek Forex, jednak z czasem platforma ewoluowała i w najnowszej wersji Protrader 2 obsługuje następujące rynki: Forex, Stocks, Futures, Forwards, Options,
Proszę Karola jak się coś dowie u żródła w PT jakim bankom i brokerom sprzedali licencję i ją czynnie obsługują odnośnie pro tradera i rynków regulowanych futures,proszę aby dał namiary które to są banki i instytucje finansowe,jak z nimi łapnąć kontakt,czy mają suport po Polsku?, czy może mają przedstawiciela w Polsce?,lub będą mieć?. itp.
Wtedy łatwiej naszym bankom ,inwestorom będzie się z nimi skontaktować.// po najmniejszej linii oporu..//
Przykład innego przedstawiciela CME w Polsce pokazuje że popyt jest na to olbrzymi ponieważ musiał po miesiącu wstrzymać przyjmowanie nowych klientów i podniósł depozyt na 75 000 zielonych.
Reasumując PT zrobił strzał w dziesiątkę ,chodzi o to jak banki i instytucje finansowe,inwestorzy w Polsce mogą w najprostszy sposób skorzysta z tych usług mając bezpośredni dostęp to instytucji tam już działających przez PT // najlepiej z polskim suportem..//

Pozdrawiam.

PS. oczywiste jest że teraz to się będzie rozwijać i dobrze by było aby była aktualna lista firm,banków już działających na rynkach regulowanych futures ,ich doświadczenia,pomysły i wszystko co się z tym wiąże aby było można o tym poczytać.
Karol dobrze by było aby PFSof coś takiego zrobił.
Np. chcę z tego skorzystać,wchodzę na stronę PFSof dzwonię do najbliższego banku który obsługuje transakcje futures przez PT,jakąś listę z telefonami,nazwami ,minimalnymi depozytami ,wymaganiami dodatkowymi itp.

PS. może doprecyzuję,nie wierzę że nasze banki lub brokerzy to zaproponują,natomiast widzę szansę że przez nasze banki czy brokerów // za ich pośrednictwem może być nawet WL//.A mnie to w zupełności WYSTARCZY...!/// będzie to można robić przez np. Banki Prime Brokers.// nasze banki w ich własnym interesie muszą to zrobić prędzej czy póżniej..,oczywiste jest że lepiej aby to było wcześniej.. niż póżniej...///
Jaka jest inna alternatywa dla naszych banków ?.Robić to przez MT-4 w WBK?>?.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 lip 2012, 16:57 przez zzz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 10:32

Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 10:49

Dobra Wojtek,od jutra biorę się ostro za to.
dam znać.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 12:04

Witam.

Integracja z LP nie oznacza jednocześnie posiadania platformy Protrader.

Co do CME to narazie nie mogę nic zdradzić na ten temat ZZZ. Trwają rozmowy.

W każdym razie będę podawał tutaj najnowsze wiadomości nt. tej platformy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

niedziela 08 lip 2012, 13:05

MaRCHeW pisze:Witam.



Co do CME to narazie nie mogę nic zdradzić na ten temat ZZZ. Trwają rozmowy.



Pozdrawiam
Karol Marchewka
Karol mój Drogi wybawco...,dzięki Tobie nie muszę myśleć na stare lata o emigracji...
Ja już wysłałem zapytania do tych banków gdzie jest jakiś Polski kontakt, ale rozumiem niepotrzebnie ponieważ jest na to za wcześnie?.Tak zrozumiałem Twoją wypowiedż?.
Nic,czekam dalej cierpliwie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

czwartek 12 lip 2012, 13:27

Witam.

Nowe funkcje i możliwości kont PAMM w Protrader 2: http://protrader.net/news/new-benefits- ... rotrader-2

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

piątek 13 lip 2012, 15:20

Jest tak jak Karol napisał,dostałem informację z dwóch banków,to że są wymienieni że wspierają PT nie oznacza że z tej platformy można u nich korzystać.
Trochę mnie męczy że wszędzie walę głową w mur.....
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

piątek 13 lip 2012, 19:22

Witam.

Nowa wersja Protrader 2 jest już dostępna. Changelog: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... e-20121307

Pozdrawiam
Karol Marchewka

BTW, jeżeli ktoś robi update do nowej wersji to na chwilę obecną trwają prace na serwerze demo Protrader 2 i może być on niedostępny jeszcze przez kilka godzin.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

wtorek 17 lip 2012, 19:55

Witam.

Deutsche Bank, jeden z największych LP na rynku został teraz zintegrowany z Protrader 2: http://protrader.net/news/deutsche-bank ... ders’-list

ZZ co Ty na to :mrgreen:

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

czwartek 19 lip 2012, 14:23

Super.Moje marzenie aby pod to powiesił się przynajmniej jeden bank w Polsce ..// bez przeróbek....////

Pozdrawiam.

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

niedziela 22 lip 2012, 17:22

Karol najlepsze jest to....///firma potwierdziła swoją ośmioletnią tytuł jak najbardziej znaczącym dostawcą płynności dla azjatyckiego rynku walutowym// największy bank w Europie jest największym dostawcą płynności dla rynku azjatyckiego....
Karol popytaj w PT może dobrze by było aby polityka PT była oparta też na tym aby te banki nie tylko były LP lecz również proponowały klientom Pro Tradera...?.
To byłoby świetne rozwiązanie dla PT,Banków,a dla klientów marzenie...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

piątek 27 lip 2012, 18:58

Witam.

Dostępna jest nowa wersja Protrader 2.
Lista zmian jakie zaszły w nowej wersji dostępna jest pod adresem: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... e-20122707

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Posty: 1119
Rejestracja: sobota 10 mar 2012, 17:45
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: PL/UK
Kontakt:

Re: Platforma Protrader

niedziela 29 lip 2012, 11:10

Witam

Przyznaje nie zajrzałem do dokumentacji tylko pytam na forum. Pobrałem demo ProTrader i próbuje ustawić świeczkę o nietypowym czasie np 5 10 czy 15 sekund.

Pokazuje mi się komunikat "Brak dostępnych danych dla ....."

Jak ustawić świeczki o nie typowym czasie ??

Drugie pytanie: skąd demo bierze dane z rynku ?

Pozdrawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

niedziela 29 lip 2012, 18:21

Witam.
wojtek_ea pisze:Witam

Przyznaje nie zajrzałem do dokumentacji tylko pytam na forum. Pobrałem demo ProTrader i próbuje ustawić świeczkę o nietypowym czasie np 5 10 czy 15 sekund.

Pokazuje mi się komunikat "Brak dostępnych danych dla ....."

Jak ustawić świeczki o nie typowym czasie ??

Drugie pytanie: skąd demo bierze dane z rynku ?

Pozdrawiam
Wojtek
Looknij na http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... 0362e25af0

PFSoft ma swoje serwery demo i swoje dane.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

środa 01 sie 2012, 14:29

Witam.

Protrader 2 został zintegrowany z Dow Jones: http://protrader.net/news/protrader-2-i ... -dow-jones

Traderzy będą mogli teraz przeglądać informacje z Dow Jones bezpośrednio na platformie Protrader 2.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość