PFSOFT - Protrader / PTMC

ODPOWIEDZ
no avatar
slimakterium
Gaduła
Posty: 307
Rejestracja: niedziela 22 lip 2012, 08:08

Re: Platforma Protrader

sobota 22 wrz 2012, 11:32

ok, wiem, AlgoStudio
(słabo szukałem)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

sobota 22 wrz 2012, 11:33

Witam.
slimakterium pisze:czy Protrader posiada funkcjonalność w stylu Market Data Replay jak Multicharts (http://www.multicharts.com/market-data-replay-net/)?

szukałem, nie znalazłem, dlatego pytam
Niestety nie posiada takiej funkcjonalności ale zgłoszę to do PFSoftu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

sobota 22 wrz 2012, 11:48

Witam.
slimakterium pisze:ok, wiem, AlgoStudio
(słabo szukałem)
AlgoStudio nie do końca jest tym czego szukasz, bo np. zleceń składać nie można. Chyba, że wystarczy Ci tylko możliwość przesuwania wykresu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
slimakterium
Gaduła
Posty: 307
Rejestracja: niedziela 22 lip 2012, 08:08

Re: Platforma Protrader

sobota 22 wrz 2012, 12:17

MaRCHeW pisze:Witam.
slimakterium pisze:ok, wiem, AlgoStudio
(słabo szukałem)
AlgoStudio nie do końca jest tym czego szukasz, bo np. zleceń składać nie można. Chyba, że wystarczy Ci tylko możliwość przesuwania wykresu.
wprawdzie trzeba się trochę nagimnastykować ale już to jest super
a gdyby było jak w MC to byłoby bosko
MaRCHeW pisze:Niestety nie posiada takiej funkcjonalności ale zgłoszę to do PFSoftu.
świetnie, dzięki!

no avatar
slimakterium
Gaduła
Posty: 307
Rejestracja: niedziela 22 lip 2012, 08:08

Re: Platforma Protrader

niedziela 23 wrz 2012, 18:38

obserwacja dwóch (lub więcej) walorów na jednym wykresie to świetny sposób na obserwację korelacji i/lub dywergencji instrumentów względem siebie

byłoby świetnie gdyby Protrader zaimplementował sposób zarządzania skalą warstwy drugiego instrumentu w sposób w jaki działa ta funkcja np w dealbook'u 360 (gft)

mam na myśli coś takiego: na gold nakładamy e/u ale nie mamy jak zarządzać skalą=rozdzielczością dodanej warstwy (w tym wypadku eu); w dealbook'u jest to rozwiązane w ten sposób że skalę nałożonego wykresu drugiego instrumentu mamy np. po lewej stronie i manipulujemy oddzielnie skalą gold i oddzielnie skalą eu

rysunek poglądowy:

Obrazek

... chyba że taka funkcjonalność istnieje w PT a ja jestem gapa

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

niedziela 07 paź 2012, 10:34

Witam.

Wydana została nowa wersja platformy Protrader 2.

Nowości jakie pojawiły się w tej wersji to:
1. Dodana została opcja w menu kontekstowym dotycząca ładowania na wykres historii transakcji,
2. Sekundowy i tickowy interwał czasowy ma teraz możliwość pobrania historii z 5, 15, 30, 60, 120, 180, 240 i 300 ostatnich minut, w zależności od preferencji inwestora,
3. Dodana została możliwość przypisania narzędzi rysujących do hotkeys,
4. Jeżeli strategia używa indicatorów to będą one automatycznie ładowane na wykres.

Pełna lista zmian oraz poprawionych błędów dostępna jest na stronie: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... e-05102012
Pobrać platformę oraz założyć konto demo można na stronie: http://protrader.net/download/register
W razie pytań zapraszam na oficjalne forum Protrader i jego polskojęzyczną cześć: http://protrader.org/forumdisplay.php?f=51


Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

piątek 19 paź 2012, 10:01

Witam.

Jeden z najczęściej wykorzystywanych prime brokerów z oddziałami w ponad 70 krajach Citi – został zintegrowany poprzez protokół FIX z platformą Protrader 2.

Już niedługo PFSoft dokona także integracji, które dadzą klientom dostęp do międzynarodowych rynków akcji, a także dostęp do rynków terminowych !smail!

Więcej informacji na oficjalnej stronie PFSoft: http://protrader.net/news/pfsoft-streng ... n-activity

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

piątek 19 paź 2012, 23:35

MaRCHeW pisze:Witam.



Już niedługo PFSoft dokona także integracji, a także dostęp do rynków terminowych !smail!

activity

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Karol,czy ja Ciebie dobrze rozumiem że będzie można wtedy handlować przez PT 2 na CME i NYSE?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 08:23

Witam.
zzz pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.

Już niedługo PFSoft dokona także integracji, a także dostęp do rynków terminowych !smail!

activity

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Karol,czy ja Ciebie dobrze rozumiem że będzie można wtedy handlować przez PT 2 na CME i NYSE?
Pozdrawiam.
Między innymi :mrgreen:

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 08:29

MaRCHeW pisze:Witam.



Między innymi :mrgreen:

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Karol,to super sprawa.Teraz pozostaje się nam modlić aby GPW i Polskie banki za tym nadążyli.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Stały Bywalec
Posty: 149
Rejestracja: poniedziałek 14 maja 2012, 20:55
skype: Tommy_Boss
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 10:14

Witam,

Czy Pro Trader 2 to ta sama platforma co w Alior Banku ???

Pozdrawiam
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO .........

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

Gdy się trader śpieszy to się broker cieszy !!!

no avatar
zzz

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 10:33

Teoretycznie tak,praktycznie najlepiej będzie jak sam sobie porównasz PT z z Aliorem samodzielnie do tego dojdziesz.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 10:43

Witam.
Tommy_Boss pisze:Witam,

Czy Pro Trader 2 to ta sama platforma co w Alior Banku ???

Pozdrawiam
Platforma Alior Trader 2 jest specjalnie dostosowaną do potrzeb BM Alior Banku wersją platformy Protrader 2.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Stały Bywalec
Posty: 149
Rejestracja: poniedziałek 14 maja 2012, 20:55
skype: Tommy_Boss
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 10:56

BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO .........

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

Gdy się trader śpieszy to się broker cieszy !!!

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Stały Bywalec
Posty: 149
Rejestracja: poniedziałek 14 maja 2012, 20:55
skype: Tommy_Boss
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 10:59

BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO .........

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

Gdy się trader śpieszy to się broker cieszy !!!

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Stały Bywalec
Posty: 149
Rejestracja: poniedziałek 14 maja 2012, 20:55
skype: Tommy_Boss
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 11:01

BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO .........

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

Gdy się trader śpieszy to się broker cieszy !!!

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

sobota 20 paź 2012, 16:53

Witam.

Wczoraj ukazała się nowa wersja platformy Protrader 2.

Pełna lista zmian jakie niesie ze sobą wydana wersja znajduje się na: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... e-19102012

Konto demo do testów platformy można założyć pod adresem: http://protrader.net/download/register

Wszelkie pytania odnośnie platformy można kierować do mnie bezpośrednio na mail: karol.marchewka@pfsoft.com
lub też zapraszam do kontaktu na oficjalnym forum Protrader: http://protrader.org/forumdisplay.php?f=51

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

niedziela 04 lis 2012, 17:58

Witam.

Wydana została nowa wersja platformy Protrader 2.

Nowości jakie znalazły się w tej wersji to:
• dodany został menadżer wielu kont (MAM - Multi Account Manager),
• wszystkie domyślne okresy prezentacji wykresów zostały dodane do menu kontekstowego wykresu,
• dodano do okna wykresu przycisk ładowania historii zleceń,
• Market Depth Panel - dodano możliwość wykonania częściowego kroku w Quick trading toolbar.
• Pobieranie danych historycznych - dodano możliwość pominięcia błędnych kwotowań (od teraz nie trzeba kasować ich ręcznie i ładować dane historyczne od nowa),
• Narzędzie Fibonacci Retracement - możliwość ustawienia różnych wartości dla 11 poziomów.
• Trading System List został całkowicie przebudowany.

Pełna lista zmian jakie zaszły w najnowszej wersji, znajduje się: http://kb.protrader.net/index.php?/Know ... s-02112012

Założyć konto demo oraz pobrać platformę można na stronie: http://protrader.net/download/register
W razie pytań zapraszam na oficjalne forum Protrader i jego polskojęzyczną cześć: http://protrader.org/forumdisplay.php?f=51
Są tam obecni także przedstawiciele BM Alior Banku: http://protrader.org/forumdisplay.php?f=55

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

niedziela 11 lis 2012, 14:18

Witam.

Moduł Multi Account Manager (MAM) został udostępniony w Protrader 2.

MAM daje traderowi możliwość grupowania rachunków i wysyłania na nie zleceń jednym kliknięciem, dzięki czemu możemy monitorwać wszystkie rachunku za pomocą jednej aplikacji.
Moduł MAM (obok modułu Fund Management) jest kolejnym etapem rozwoju platformy Protrader 2 dla traderów oraz instytucji zarządzających funduszami własnymi lub swoich klientów.

Kluczowe funkcje modułu MAM:
• w pełni zintegrowana część platformy Protrader 2
• brak ograniczeń w dodawania kont do grup MAM.
• Stop Loss, Take Profit oraz modyfikacje zleceń z poziomu MAM.
• zbiorcze wykonanie zleceń.
• cztery metody przydziału kont w MAM.

Więcej informacji: http://protrader.net/news/protrader-2-e ... mam-module

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Platforma Protrader

wtorek 13 lis 2012, 12:58

Witam.

PFSoft razem ze LMAX Exchange wprowadza rozwiązanie White Label dla brokerów FX.

Z nieukrywaną przyjemnością chciałbym poinformować, że firma PFSoft zintegorwała wyjątkową płynność giełdy LMAX z platformą Protrader 2.

Wielokrotnie nagradzana giełda LMAX zapewnia bezpośredni dostęp do płynności na rynku FX oraz bardzo niskie spready, a także ultra szybką egzekucję zleceń, ze średnią prędkością 3ms na ponad 60 parach walutowych.

Platforma Protrader 2 zintegrowana z płynnością giełdy LMAX jest w pełni konfigurowalna dla marki White Label i może być gotowa do użycia w ciągu zaledwie 2 tygodni od podpisania umowy z klientem.

Platforma Protrader 2 umożliwia brokerom FX łatwe dostosowanie do każdego modelu biznesowego. Klienci mają do dyspozycji:
• Pakiet Front-end: Platformy Desktop, Web i Mobile,
• AlgoStudio - profesjonalne narzędzie tworzenia skryptów, automatów i indicatorów w językach MQL4 i C# wraz z backtesterem i programem do optymalizacji,
• Fund Management - zaawansowany moduł dla firm i traderów zarządzających funduszami swoich klientów,
• MAM - Multi Account Manager,
• Elastyczny model dochodów,
• Kompleksowe zarządzanie kontami,
• SOAP API do integracji strony z wewnętrzny systemem CRM.
• Kompleksowe raportowanie,

Wyżej przedstawione zalety platformy Protrader 2 pozwalają brokerom FX bez przeszkód rozpocząć i szybko rozwinąć swoją działalność.

Więcej informacji: http://protrader.net/news/pfsoft-launch ... fx-brokers

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości