PFSOFT Protrader 3

no avatar
zzz

Re: PFSOFT Protrader 3

czwartek 28 lis 2013, 18:25

Karol,kiedyś czytałem wypowiedż PFSOFT ,że będą budować platformę pod zalecenia Państw G-20
czy , PFSOFT Protrader 3 jest tą odpowiedzią?.// postaraj się dowiedzieć coś więcej//
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: PFSOFT Protrader 3

czwartek 28 lis 2013, 18:33

Witam :)
zzz pisze:Karol,kiedyś czytałem wypowiedż PFSOFT ,że będą budować platformę pod zalecenia Państw G-20
czy , PFSOFT Protrader 3 jest tą odpowiedzią?.// postaraj się dowiedzieć coś więcej//
Pozdrawiam
Zz, powiem szczerze, że nie wiem jakie są zalecenia państw G-20, jednak Protrader 3 jest platformą multi-asset obsługującą wszystkie możliwe rynki.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: PFSOFT Protrader 3

piątek 29 lis 2013, 15:57

Witam Serdecznie :)

PFSOFT – 10 rocznica powstania firmy : http://comparic.pl/listings/pfsoft-10-r ... nia-firmy/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: PFSOFT Protrader 3

poniedziałek 02 gru 2013, 12:27

Witam :)

Udostępniona została kolejna wersja platformy Protrader 3 Beta o numerze wersji 3.0.6: http://comparic.pl/listings/platforma-p ... do-testow/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: PFSOFT Protrader 3

poniedziałek 16 gru 2013, 15:23

Witam :)

Wersja 3.0.7 platformy Protrader 3 Beta dostępna: http://comparic.pl/listings/platforma-p ... do-testow/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: PFSOFT Protrader 3

piątek 27 gru 2013, 21:42

Witam serdecznie :)

Chciałbym poinformować, że firma PFSOFT istotnie przebudowała portal http://protrader.com/. Chętnie poznamy Wasze opinie i sugestie.

Ponadto, pracujemy nad nowym wyglądem oraz zawartością bloga. Czy moglibyście zasugerować, jakie tematy chcielibyście zobaczyć w naszym blogu?

Z góry dziękujemy!

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: PFSOFT Protrader 3

poniedziałek 30 gru 2013, 13:07

Witam Serdecznie :)

Platforma PFSOFT Protrader 3 Beta (wersja 3.0.8) udostępniona do testów: http://comparic.pl/listings/platforma-p ... do-testow/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: PFSOFT Protrader 3

środa 23 kwie 2014, 12:17

Witam serdecznie.

Broker FinFX ogłosił ostatnio ankietę, w której traderzy mogą głosować na platformę, którą broker miałby wprowadzić obok dotychczas udostępnianej Meta Trader 4. Jedną z opcji jest Protrader 3, jako że pojawiała się ona między innymi w sugestiach traderów. Ponieważ sugestie dotyczące innych platform pojawiały się równie często, FinFX postanowił zapytać traderów o zdanie, aby to oni pomogli zdecydować. Zachęcamy do głosowania i wyrażenia swojej opinii.

http://bit.ly/1lzOdSb

Pobrać platformę Protrader 3, jak również otworzyć konto demo, można tutaj: http://protrader.com/en/forum
W portalu tym znajduje się również forum polskojęzyczne. Zapraszamy!
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
DigitalSmoke
Stały Bywalec
Posty: 121
Rejestracja: niedziela 29 lip 2012, 20:10

Re: PFSOFT Protrader 3

środa 23 kwie 2014, 14:50


Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: PFSOFT Protrader 3

środa 23 kwie 2014, 14:52

Hehe, no w sumie masz rację, trzeba było się d tego odnieść wcześniej. Firma Protrader przejęta przez TMS nie ma nic wspólnego z PFSOFT LLC i platformą Protrader :wink:
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Posty: 4444
Rejestracja: czwartek 07 cze 2012, 08:46
skype: ComparicFX
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: PFSOFT Protrader 3

środa 23 kwie 2014, 14:53

To nie chodzi o Protradera programu, ale o firmę prop tradingową.

Swoją drogą pisaliśmy: http://comparic.pl/listings/tms-brokers ... protrader/

Mam nadzieję, też wkrótce więcej informacji podać.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
DigitalSmoke
Stały Bywalec
Posty: 121
Rejestracja: niedziela 29 lip 2012, 20:10

Re: PFSOFT Protrader 3

środa 23 kwie 2014, 18:07

He, he. Dobre, dziwię się, że nie walczą o prawa autorskie do nazwy. Swoją drogą platforma Protrader to chyba nie jedyna platforma o tej nazwie na rynku.

no avatar
zzz

Platforma PFSOFT - Protrader 3

wtorek 01 lip 2014, 08:09

http://comparic.pl/listings/platforma-p ... ez-pfsoft/
Umożliwia ustawianie stref czasowych
http://forum.comparic.pl/viewtopic.php? ... 901#p33901
Mam pytanie,czy można na niej,na wskażnikach ustawiać alerty dżwiękowe ,wzorem np. metastocka?,
a jeżeli nie,to może Karol lub ktoś z suuportu zasugeruje im,aby napisali w następnych nakładkach takie rozwiązanie,które umożliwi nam stawianie takich alertów dżwiękowych.
Pozdrawiam

PS, założyłem ten temat ponieważ nic nie znalazłem na temat tej platformy,proponuję ten temat wykorzystać do zadawania pytań związanych z tą platformą.

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum
Posty: 2526
Rejestracja: wtorek 28 maja 2013, 14:16

Re: PFSOFT Protrader 3

wtorek 01 lip 2014, 12:55

PS, założyłem ten temat ponieważ nic nie znalazłem na temat tej platformy,proponuję ten temat wykorzystać do zadawania pytań związanych z tą platformą.
Być może nie znalazłeś, bo nie szukałeś. Temat był na 1 stronie :wink:

PS. Alerty w PT3 zostaną wprowadzone po zakończeniu pewnych obecnie prowadzonych prac. Trudno w tym momencie stwierdzić kiedy to będzie.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

no avatar
zzz

Re: PFSOFT Protrader 3

środa 02 lip 2014, 17:15

Marcin_N pisze:
PS, założyłem ten temat ponieważ nic nie znalazłem na temat tej platformy,proponuję ten temat wykorzystać do zadawania pytań związanych z tą platformą.
Być może nie znalazłeś, bo nie szukałeś. Temat był na 1 stronie :wink:

PS. Alerty w PT3 zostaną wprowadzone po zakończeniu pewnych obecnie prowadzonych prac. Trudno w tym momencie stwierdzić kiedy to będzie.
Jeżeli to prawda,to z czystym sumieniem napiszę że PFSOFT Protrader 3 jest jedną z nalepszych platform,narzędzi AT na świecie.Pozdrawiam

no avatar
zzz

Re: PFSOFT Protrader 3

piątek 04 lip 2014, 18:54

PS, fajnie że są bardzo otwarci na problemy traderów ,// bardzo duży Szacun dla nich//
jeszcze dwie sprawy,zasugerujcie im,aby zrobili nakłądki ,aby można podłączyć do PT metastocka,i druga sprawa,aby można było podłączyć nakładkę Button Trader // jest to ważne dla elitarnych usług finansowych na świecie,na pewno zwiększy to zainteresowanie PT-3 chodzi mi szczególnie o zlecenia ,wejście MARKET OCZEKUJĄCY ,OCZEKUJĄCE Z USTALONYM SPREDEM,składać ukryte zlecenia,ButtonTrader do tego się nadaje idealnie,moim zdaniem jest najlepszy do tego na świecie// dlatego dobrze by było ,aby zrobili naklądkę do PT-3 aby można ButtonTrader podłączyć,a,może to już jest?. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Everest
Posty: 1
Rejestracja: sobota 25 sty 2014, 19:31
Lat na Forex: 9
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: PFSOFT Protrader 3

poniedziałek 07 lip 2014, 17:34

Czy ktoś posiada aktualną listę zagranicznych brokerów oferujących ProTrader i ich dostawców płynności?

Dla przykładu:

Broker : Dostawca płynności
Alior : FX - Integral| CFD- GFT
ING : FX- Reuters
Skyonfx : ???
TradeAll : ???
EasyCapital: ???
Capital4C: ???
VelocityCapital:???
FXFINPRO:???

no avatar
saek1985
Posty: 13
Rejestracja: niedziela 22 cze 2014, 21:02

Re: PFSOFT Protrader 3

niedziela 24 sie 2014, 08:10

Witam. Wydaje mi się że w Protrader 2 był kalkulator ryzyka, wybierało się jaki procent depozytu chcemy przeznaczyć na zlecenie i wielkość sl, w pipsach. Wtedy automatycznie została policzona wielkość pozycji. Nie widzę tego w Protrader 3. W zakładkach otwarte pozycje przydało by się "zamknij wszystkie krótkie/długie" no i przydało by się coś do zarządzania BreakEven, dla jednej pozycji i dla wielu pozycji. Całkiem fajnie to wygląda ale brakuje mi tych rzeczy...
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości