wtorek 12 sie 2014, 16:35
Drogi Kolego m_c, zaczynasz jako nieliczny w Polsce czuć blusa..., to miłe.bardzo miłe..
Mylisz się jedna w fundamentalnych sprawach...
1- Zapamiętaj sobie na całe życie, co teraz Tobie powiem,postaraj się rozróżnić rynek FX kierowany ofertami czyli rynek międzybankowy ECN, od rynku regulowanym kierowanego REALNYMI !!! zleceniami ,czyli rynek regulowany.
2- obrót to jedno, A,PERSPEKTYWA ODBUDOWY POPYTU !!!,!!!, to drugie,tutaj jest właśnie klucz do rozwiązania Twoich wątpliwości.
// czyli ,nie ma jak piszesz że jest całkiem dobry obrót na GPE, w perspektywie odbudowy popyty na rynky regulowanym np. na E/$ w ciągu ok. 5-7 sekund do ok. 500- 1 biliona $.
Myślę że teraz zrozumiałeś problem...
Pozdrawiam,
Postaraj się dotrzeć do arkusza i zleceń i płynności na GPW i tego samego do np. CME Grup gdzie tylko na rynku E/$ popyt odbudował się // POWTARZAM POPYT ODBUDOWAŁ się !!// na setki miliardów $..,
w sumie do tego sprowadza się sens mojego pisania na Navigatorze i tutaj.
PS, albo jeszcze inaczej tobie wytłumaczę,osobiście wyłapałem sytuacje że na ECN były poślizgi na E/$ 12 pips, a w tym samym czasie na rynku regulowanym było to 7 tick,rozwijając ten temat,gdy była interwencja BC Szwajcarii były poślizgi 160-200 pip,w tm samym czasie na rynku regulowanym było według arkusza i odbudowie popytu przez np. HFT było to tylko 35 Tick.
Myślę że zakumałeś temat.