Kiwi przebija się nad opór. Wygląda na to, że zapowiada się większa wycieczka w górę.
Tutaj przewidywania Bank of New Zealand z zeszłego tygodnia:
http://comparic.pl/listings/nzdusd-komp ... w-zealand/
Marc To Markets? Nie. Po prostu czytam od czasu do czasu, szczególnie tygodniowe bo jest to jedno z niewielu źródeł naprawdę wyważonych opinii.Akhh pisze:Alx powiedz mi czy masz z nimi jakiś kontakt? Może co ciekawsze rzeczy dałoby się tłumaczyć i pozwoliliby na to? Co uważasz?
Mam osobę, która mogłaby to robić. Są tego warte, więc czasami można coś wrzucić.
Fundamentalnie patrząc, ciężko porównywać te dwa indeksy. Bardziej patrzyłbym na DJIA i STOXX50, lub DJIA i DAX30. Fundamentalnie bardziej przystają. Poza tym ten rozjazd w indeksach, to chyba po jednej stronie QE, a po drugiej stronie ciągle kulejąca kondycja EZ.Az kusi mały "arbitraż" na tym zrobić.
http://www.forexlive.com/blog/2013/08/1 ... at-straws/The market has reacted on the Bundesbank talking about the ECB forward guidance on rates.
Nie, to pozostałość z wykresu, który wklejałem jakiś czas temu w nawigatorze http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p593003esco pisze:cześć Sildra
Te prostokąty po lewej to jakiś rodzaj projekcji zmienności?
Nie warto nawet wspominać o tym co się tam dzieje. Róbmy swoje.Marcin_N pisze:Hehe witamy Sildra. Po Twoim poście na navi Ink sam(owolnie) zamknął temat. Ot taka ciekawostka, a jednak precedens wśród journali.
Pięknie ująłeś te swingi na wykresie. Czy ja tam widzę AB=CD w tej ostatniej korekcie? Mnie się drugi dołek na złocie widzi. Niżej to już raczej nie...Chyba czas na trochę spadków na Gold.
Jaki poważnyNie warto nawet wspominać o tym co się tam dzieje. Róbmy swoje.
Tutaj jeszcze małe wyjaśnienie co do tego "wielkiego, długoterminowego rajdu dolara" i Jackson Hole:Czego wypatrywać w tym tygodniu (19 - 23 Sierpnia):
Mamy szczyt wakacji i podejrzewam, że ponieważ "wszystko" jest w jakiś sposób "zawieszone" oczekując na początek zwijania QE i początek wielkiego, długoterminowego rajdu dolara, bardzo mało się wydarzy przynajmniej jeżeli chodzi o spodziewane ruchy faworyzujące dolara.
Warto trzymać oko na Jackson Hole żeby posłuchać jakie są nastroje dotyczące stabilizacji poprawy globalnej gospodarki.
Nie trać czasu próbując analizować szum akcji cen i szumiący szum.
Obserwuj złoto i srebro w poszukiwaniu oznak wskazujących na dalsze wzrosty lub stabilizację obecnych cen z nastawieniem na dalsze zwyżki w reakcji na kolejne dobre wieści z Chin, EM i Europy.
Dlaczego sądzę, że chodzi tylko o wymiar medialny? Trochę niżej pisze on tak:Dużą sprawą będzie Jackson Hole (przez "dużą" ma on raczej na myśli wymiar medialny - zob. niżej) nawet jeżeli Bernanke tam nie będzie. Spowoduje to mnóstwo szumu i możliwe krótkoterminowe większe ruchy, ale gdybym miał zgadywać kierunek to sądzę że będą one odwrotne do konsensusu nadziei "blondynek" - scenariusza US (akcje w górę, tsys stabilne, dolar w górę)
Chyba teraz ja muszę coś wyjaśnić: chodzi o to, że wśród szybkich, lewarowanych pieniędzy i gorących głów zarządzającymi nieszczególnie dużymi funduszami (to sa te "blondynki") jest oczekiwanie na wielki rajd dolara spowodowany rozpoczęciem zwijania QE. Te nadzieje są nadal żywe i czekają z niecierpliwością na ten "wielki" początek już we Wrześniu. Te właśnie osoby są między innymi odpowiedzialne za wszelkie ostatnio widziane zamieszania przy okazji raportów "wspierających taper on" (wspomaganych przez bardzo, bardzo krótkoterminowych dealerów bankowych wykorzystujących takie zawirowania do zrobienia szybkiej kasy na samej tylko zmienności). Lecz te osoby nie są tymi które tak naprawdę ruszają rynkiem i mogłyby spowodować taki rajd. Do tego są potrzebne duże pieniądze o znacznie, znacznie dłuższym horyzoncie czasowym, a one mają swój pogląd na tę sprawę, zdecydowanie bardziej stonowany i nie będą skakać w ogień tylko i wyłącznie dlatego, że chwilowo wydaje się to być dobrym pomysłem.Czwartek - rozpoczyna się spotkanie w Jackson Hole
Lecz prawdopodobnie będzie to również nie-wydarzenie:
http://www.ibtimes.com/kansas-city-fed- ... ot-1383727
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości