Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

no avatar
kapo555
Posty: 5
Rejestracja: środa 04 lip 2012, 09:51

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

środa 04 lip 2012, 09:54

Alior Trader 2 dziala mi duzo wolniej niz poprzednia wersja. Mowie o koncie rzeczywistym. Macie moze jakis pomysl jak przyspieszyc jego funkcjonowanie? Dzieki. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

środa 04 lip 2012, 09:56

Witam.
kapo555 pisze:Alior Trader 2 dziala mi duzo wolniej niz poprzednia wersja. Mowie o koncie rzeczywistym. Macie moze jakis pomysl jak przyspieszyc jego funkcjonowanie? Dzieki. Pozdrawiam
Napisz jakią masz konfiguracje sprzętową. Poza tym czy sam program Ci działa wolniej czy też zlecenia wolno wchodzą?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
kapo555
Posty: 5
Rejestracja: środa 04 lip 2012, 09:51

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

środa 04 lip 2012, 16:10

Komputer jest dosc wiekowy :) Pentium 2.8 GHz 3 GB RAM. Zmiana wykresu np z 4H (zakres 180 dni) na 1H (zakres 60 dni) trwa jakies 10 sekund, gdzie na poprzedniej platformie przy tej samej konfiguracji sprzetowej trwalo to max 2 sekundy. Nowa platforma uruchamia sie rowniez odpowiednio dluzej. Nie wykonywalem jeszcze zadnych zlecen. Probujac ustawic ok 20 par walutowych w konfiguracji 4h (zakres 180 dni) platforma po 10 minutach zglasza blad i konczy dzialanie

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

środa 04 lip 2012, 18:53

Karol odpowie lepiej.
Generalnie uważam że transakcje // Alior ,Duka,// lepiej składać na gołej platformie,żadnych wskażników i innych spraw.
Myślę że na to o co Tobie chodzi...,jest jeszcze za wcześnie...
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

środa 04 lip 2012, 19:20

Witam.
kapo555 pisze:Komputer jest dosc wiekowy :) Pentium 2.8 GHz 3 GB RAM. Zmiana wykresu np z 4H (zakres 180 dni) na 1H (zakres 60 dni) trwa jakies 10 sekund, gdzie na poprzedniej platformie przy tej samej konfiguracji sprzetowej trwalo to max 2 sekundy. Nowa platforma uruchamia sie rowniez odpowiednio dluzej. Nie wykonywalem jeszcze zadnych zlecen. Probujac ustawic ok 20 par walutowych w konfiguracji 4h (zakres 180 dni) platforma po 10 minutach zglasza blad i konczy dzialanie
W pierwszej kolejności wykonaj następujące czynności:

Jest taki program Revo Uninstaller. Zainstaluj go. Następnie odinstaluj tym programem wszystko co masz na kompie związane z Alior Traderem lub też ewentualnie ProTraderem, jeżeli takowy instalowałeś). WAŻNE usuń tym programem także ukryte katalogi Alior Tradera
Następnie zainstaluj od nowa Alior Trader 2.
Jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj także .NET framework tym programem i zainstaluj od nowa .NET Framework 3.5 i .NET Framework 4.

To jest taka moja ogólna rada przy przejściu z AT1 na AT2.

Co do ładowania wykresów, to nie do końca jest to wina platformy tylko serwerów Aliora. Np. Protrader 2 łąduje wykresy bardzo szybko, a serwery demo mają w Niemczech. W przypadku Aliora jest to trochę bardziej skomplikowana sprawa i niestety nie mogę o tym rozmawiać.

Jeżeli AliorTrader po tych czynnościach opisanych powyżej będzie Ci się dalej "wywalał" to podeślij mi swoje pliki dot. pulpitu razem z indicatorami jakie masz na wykresie (jeśli oczywiście takowe masz). Mój adres email: karol.marchewka@hoga.pl

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

środa 04 lip 2012, 20:14

Może Karol nie do końca może powiedzieć...
Ja powiem,jeżeli ktoś ma problemy..,jest możliwość założenia konta w ..np.
http://corp.bankofamerica.com/business/ci/fx/

http://www.barclayswealth.com/instituti ... change.htm

oraz wielu innych...

Pozdrawiam.

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

poniedziałek 09 lip 2012, 19:23

Ja testowałem real na
1-2 GHz or higher processor
1024 MB RAM
50 MB available disk space for installation and additionally 500 MB for history cache.
Windows 2000 / XP / 2003 Server / Vista / 2008 Server R1 / 2008 Server R2 / Win 7
Microsoft .NET Framework 3.5 or 4.0
2- najsilniesze STAŁE łącze dostępne w Vectrze.
3- Platforma bez żadnych wskażników.
Moim subiektywnym zdaniem przez ten krótki czas testowania jest lepiej....
Zapraszam do dyskusji,tym bardziej.. że jest szansa że PT docelowo zaproponuje CME /// toczą się poufne rozmowy z bankami światowymi..na ten temat...,co mnie niezmiernie cieszy...//

Pozdrawiam.

no avatar
kapo555
Posty: 5
Rejestracja: środa 04 lip 2012, 09:51

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

wtorek 10 lip 2012, 07:52

Odinstalowalem calkowicie Alior tradera 2. Usunalem wszystkie katalogi z nim zwiazane. Balem sie kombinowac z .NET framework bo czytalem w necie, ze pozniej sa problemy bo trzeba poszczegolne wersje instalowac w odpowiedniej kolejnosci i nie zawsze dobrze to wychodzi.
Zainstalowalem AT 2 ponownie. Nadal sie slimaczy. Co dziwne wykresy 1D laduja sie doslownie w mgnieniu oka, pozniej wykresy 1H, a najdluzej niestety wykresy 4H, ktorych mam najwiecej. Lacznie mam 17 wykresow. Niestety gdy zaladuje 18 to przy nastepnym uruchomieniu program sie zawiesza

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

wtorek 10 lip 2012, 08:15

Witam.
kapo555 pisze:Odinstalowalem calkowicie Alior tradera 2. Usunalem wszystkie katalogi z nim zwiazane. Balem sie kombinowac z .NET framework bo czytalem w necie, ze pozniej sa problemy bo trzeba poszczegolne wersje instalowac w odpowiedniej kolejnosci i nie zawsze dobrze to wychodzi.
Zainstalowalem AT 2 ponownie. Nadal sie slimaczy. Co dziwne wykresy 1D laduja sie doslownie w mgnieniu oka, pozniej wykresy 1H, a najdluzej niestety wykresy 4H, ktorych mam najwiecej. Lacznie mam 17 wykresow. Niestety gdy zaladuje 18 to przy nastepnym uruchomieniu program sie zawiesza
Co do szybkości ładowania wykresów to nie jest to sprawa oprogramowania tylko serwerów Aliora i łączy internetowych.
Co do 18 wykresu, to podeślij mi swój plik pulpitu na adres karol.marchewka@hoga.pl to sprawdzę u siebie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
kapo555
Posty: 5
Rejestracja: środa 04 lip 2012, 09:51

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

wtorek 10 lip 2012, 09:29

Wyslalem plik. Zauwazylem jeszcze jedno. Otoz nie zmieniaja sie w ogole ceny kupna/sprzedazy na wykresach. Tak jakby byly spauzowane. Wszystko co tu opisuje dotyczy oczywiscie konta rzeczywistego

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

wtorek 10 lip 2012, 10:21

Witam.
kapo555 pisze:Wyslalem plik. Zauwazylem jeszcze jedno. Otoz nie zmieniaja sie w ogole ceny kupna/sprzedazy na wykresach. Tak jakby byly spauzowane. Wszystko co tu opisuje dotyczy oczywiscie konta rzeczywistego
Dzisiaj Alior ma problemy z Integralem, stąd problemy z wykresami.
Plik sprawdzę i dam Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

wtorek 10 lip 2012, 17:40

Do usunięcia,

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wtorek 10 lip 2012, 19:04 przez zzz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

wtorek 10 lip 2012, 17:57

Witam.
zzz pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.

Co do szybkości ładowania wykresów to nie jest to sprawa oprogramowania tylko serwerów Aliora i łączy internetowych.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Karol podejrzewam że parę innych problemów też z tego wynika.
Mam pytanie ,czy ja dobrze rozumiem że jeżeli Alior dopracuje te serwery i łącza internetowe,lub jakiś inny bank światowy zaproponuje PT na CME// bez Aliorowskich przeróbek/// to Twoim zdaniem te problemy będą rozwiązane?.
Nie jestem wróżką Zzz i nie mam szklanej kuli :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

wtorek 10 lip 2012, 18:03

Do usunięcia.

Pozdrawiam.

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

środa 11 lip 2012, 10:37

Niestety frezy deflatu dalej się zdarzają.
Panowie z Aliora muszą się wziąć ostro do roboty ponieważ w innych bankach to nie występuje.

Pozdrawiam.

Cuda dzisiaj się dzieją,można składać zlecenia z klawiatury lecz, okienko złóż zlecenie zablokowane,tak było kilka razy po parę minut.Najgorsze jest to że chyba naciskając na zablokowane okienko zlecenia po ok. 5 minutach te zlecenia się pootwierały.
Pozostałe platformy MT-4,Dukas Saxo chodziły OK

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

piątek 07 wrz 2012, 19:11

Doszły mnie nieformalne słuchy... że PKO BP /chce przejąć Alior Bank // ECN./
To dobrze,jeżeli PKO BP z taką samą determinację wykaże się w dążeniu do wprowadzeniu w Polsce NYSE Eurex Exchange
To z bardzo nielubianego prze ze mnie banku .,....,bardzo,bardzo polubię PKO BP...
Mało tego...,polecę tam rachunek założyć....
Pozdrawiam.

no avatar
zzz

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

sobota 08 wrz 2012, 19:19

Może trochę inaczej...// jeżeli te poufne informacje się sprawdzą...//
Jeżeli PKO BP traktuje przejęcie Alior Banku // ECN// pod kątem wprowadzenie normalnej bankowości w Polsce, to będę miał OLBRZYMI SZACUNEK dla tego banku.
Może któryś zorientowany pracownik się wypowie i przybliży nam temat?.// o co chodzi...?///
Pozdrawiam.
PS może po 22 latach transformacji w Polsce ,powstanie JEDEN..normalny bank w Polsce....?
Daj Boże...

no avatar
kapo555
Posty: 5
Rejestracja: środa 04 lip 2012, 09:51

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

piątek 02 lis 2012, 13:24

Witam. Czy ktos z Was moze wie czy Alior Trader bedzie w najblizszej przyszlosci dostepny na smartphony? Dzieki. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

niedziela 04 lis 2012, 14:48

Witam.
kapo555 pisze:Witam. Czy ktos z Was moze wie czy Alior Trader bedzie w najblizszej przyszlosci dostepny na smartphony? Dzieki. Pozdrawiam
Ja mam szczerą nadzieję, że tak :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Posty: 827
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 15:15
skype: karol_marchewka
Lat na Forex: 8
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Poznań

Re: Alior Bank - Pierwszy Bank ECN, www.aliorbank.pl

niedziela 10 mar 2013, 20:16

Witam.

Chciałbym poinformować, że BM Alior Banku jest sponsorem zawodów CROSS TRADE - Mistrzostwa inwestycyjne organizowane przez PFSOFT. Polska. Kwiecień 2013.

Laureaci mistrzostw, którzy posiadają lub otworzą nowy rachunek Alior Trader, otrzymają do końca roku obniżoną prowizję od wykonanych transakcji, w wysokości:
Laureat 1 miejsca – prowizja 0,0030%,
Laureaci 2 do 10 miejsca – prowizja 0,0035%.

Zapraszam do rejestracji i wzięcia udziału w zawodach CROSS TRADE: https://crosstradechamp.com/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości