Metaquotes - MetaTrader 4

no avatar
JAREK67
Pasjonat Forex
Posty: 621
Rejestracja: poniedziałek 27 sie 2012, 21:25
skype: jarekpa67
Lat na Forex: 11

Re: Metaquotes - MetaTrader 4

piątek 18 kwie 2014, 06:58

cycu20021 pisze:male pytanko - pojawila sie nowa wersja build 625. Czy dziala Wam np skrypt do drabinek Jarka?
działa !Tak!
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator
Posty: 1707
Rejestracja: czwartek 09 sty 2014, 10:42

Re: Metaquotes - MetaTrader 4

piątek 18 kwie 2014, 08:09

Dzizas co ja znow namieszalem? Alpari nie dziala ale fxcm bez problemu. Juz instalowalem od nowa tez bez poprawy
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

no avatar
temini
Posty: 23
Rejestracja: niedziela 06 kwie 2014, 09:59

Re: Metaquotes - MetaTrader 4

piątek 18 kwie 2014, 08:43

a jak myślisz, co u mnie mogło być nie tak, jak nie mogłem otworzyć MT4 po aktualizacji do 625 i ponownie go zainstalować, ale metaediter był dobry. dlaczego? Już sobie poradziłem z problemem, ale do dziś dnia nie wiem czemu miałem jakąś zawieszkę.

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7205
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Metaquotes - MetaTrader 4

sobota 26 kwie 2014, 09:40

Czy ktoś wie jak wyłączyć to coś zaśmiecające logu terminala?
Signal - failed connect to server login.mql5.com
Nie używam tych ich zakichanych sygnałów, nie mam i nie zamierzam mieć konta w tej ich "społeczności".
Może bym to nawet olał ale to pojawia się tak często, że przeszkadza w analizie logów jak coś pójdzie nie tak.
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

Awatar użytkownika
Adam_R
Stały Bywalec
Posty: 111
Rejestracja: wtorek 14 lip 2015, 19:36
Lat na Forex: 2
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: Metaquotes - MetaTrader 4

wtorek 06 cze 2017, 13:05

Zasługuję na nagrodę złotego szpadla, ale info ważne :tongue:

Jeżeli korzystacie z starszych wersji Windowsa (XP, 2003, czy Vista) to od października tego roku Wasze platformy przestaną być wspierane przez MetaQuotes. Co to znaczy? Nie zainstalujecie już nowej wersji programu (brak aktualizacji), ale co ważniejsze - nie zainstalujecie również starszych wersji po raz drugi (instalator przestanie działać).

https://comparic.pl/starsza-wersje-wind ... em-forex/
Czas pomyśleć o nowszym systemie jeśli korzystacie jeszcze z wysłużonego XP :)

Awatar użytkownika
alx
Maniak Forex
Posty: 7205
Rejestracja: czwartek 15 sie 2013, 09:56
Lat na Forex: 5
Lokalizacja: Itokawa

Re: Metaquotes - MetaTrader 4

niedziela 11 cze 2017, 01:18

Dzięki :cheers:
Prawdę mówiąc czekałem na to od dawna - MT4 strasznie się dusi w 32-u bitowym gorsecie.

Szkoda mi co prawda starych, sprawdzonych WinXP - świetnie się sprawdzał jako równoległy OS na VM na mojej makówce.
Win7 czy Win10 to już nie to samo - żrą dwa, trzy razy więcej pamięci i robią rozmaite dziwne rzeczy nad którymi ciężko zapanować.
Ale trudno - Windows zawsze było kanciaste i trzeba się z tym pogodzić,
Może korzyści przeważą nad niewygodami.

O ile tylko 64-o bitowe wersie będą dobrej jakości.
O którą ostatnimi czasy nie jest tak łatwo.
Od dwa, przez pięć do dziewięć...

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości