Zamykanie multi strategii

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 177
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Zamykanie multi strategii

czwartek 14 lis 2013, 14:30

Jak zamknąć multi strategię?
OrderProfit() odpada, ponieważ część zleceń będzie stratna, chyba żeby zdefiniować jakoś że OrderProfit() całości jest większy od 0.
Zastanawiałem się też nad AccountProfit().

Awatar użytkownika
esco
Gaduła
Posty: 294
Rejestracja: czwartek 08 mar 2012, 21:29

Re: Zamykanie multi strategii

czwartek 14 lis 2013, 15:00

Multi strategie?

masz na myśli pozycje z wielu rynków?

Możesz w pętli sprawdzać warunki dla kolejnych pozycji i zamykać tylko te które ci pasują.
"Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding

Awatar użytkownika
m_c
Stały Bywalec
Posty: 177
Rejestracja: czwartek 17 paź 2013, 12:51
Lat na Forex: 14
Kontakt:

Re: Zamykanie multi strategii

czwartek 14 lis 2013, 15:06

Tak z kilku rynków.Ja chce zamknąć wszystkie otwarte pozycje, zakładając że ich portfel jest na plus. Np. mam otwartych 5 pozycji, część jest na plus część na minus, jednak po zsumowaniu wszystkich jestem na plusie i wtedy domykam wszystkie.

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Posty: 449
Rejestracja: niedziela 11 sie 2013, 09:58
Lat na Forex: 7
Lokalizacja: exPRL
Kontakt:

Re: Zamykanie multi strategii

czwartek 14 lis 2013, 17:52

coś takiego

Kod: Zaznacz cały

extern double WARTOŚĆ_ZADANA = 1000.00;
//---------------------------------//
if( AccountEquity()-AccountBalance()=>WARTOŚĆ_ZADANA) CloseAll;

Tu_Funkcja_CloseAll
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Zamykanie multi strategii

piątek 06 sty 2017, 21:49

pytanie za 100 pipsow, dlaczego to:

Kod: Zaznacz cały

  for(int ta=0;ta<OrdersTotal();ta++) {
                                           if(OrderSelect(ta,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES)){
                                              if (OrderSymbol()==Symbol() && MagicNumber==OrderMagicNumber()) {
                                               
                                                                        int TicketSL = OrderClose(OrderTicket(), OrderLots(), OrderClosePrice(), Slippage, MediumSeaGreen);
                                                                                                       }
                                                                                                                                    
                                                                                                                                   }
                                                                                                                                  }
to nie zamyka wszystkich zlecen, ktore powinno, tylko zostawia np kilka zlecen a niektore zamyka a znow to:

Kod: Zaznacz cały

 for (int ta=OrdersTotal()-1; ta>=0; ta--) {
                                           if(OrderSelect(ta,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES)){
                                              if (OrderSymbol()==Symbol() && MagicNumber==OrderMagicNumber()){
                                               
                                                                        int TicketSL = OrderClose(OrderTicket(), OrderLots(), OrderClosePrice(), Slippage, MediumSeaGreen);
                                                                                                       
                                                                                                                                    }
                                                                                                                                   }
                                                                                                                                  }
zamyka wszystko jak nalezy?

Awatar użytkownika
wdfx
Gaduła
Posty: 265
Rejestracja: czwartek 08 lis 2012, 12:01

Re: Zamykanie multi strategii

poniedziałek 09 sty 2017, 08:26

Podobna sytuacja jest kiedy usuwasz obiekty z wykresu. Pie...li się to dlatego, ponieważ to jest dynamiczna tabela zleceń/obiektów i kiedy usuwasz od początku to w wolne miejsca wskakują zlecenia/obiekty, które były wyżej a w pętli jesteś już dalej i nie wszystkie usuniesz, bo potrzebny jest czas na usuniecie i odpowiedź a w tym czasie maszyna zmienia tabele. Natomiast kiedy idziesz od końca tabeli tego problemu nie będzie.
The Winner Takes It All

no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

Re: Zamykanie multi strategii

poniedziałek 09 sty 2017, 09:41

@wdfx - wielkie dzieki za wyjasnienie.
co ciekawe, wersja pierwsza (zamykajaca niewszystko) lepiej sobie radzi na rynku poniewaz zostawia czesc zlecen na lepsze czasy a nie likwiduje od razu wszystkiego. pozostaje tylko ta losowosc - to co w testach wychodzi niekonienie musi byc w rzeczywistosci ale w piatek na wlasne oczy widzialem jak robot czesc zlecen zamknal a czesc zostawil i stad wziely sie moje poszukiwania.

Awatar użytkownika
wdfx
Gaduła
Posty: 265
Rejestracja: czwartek 08 lis 2012, 12:01

Re: Zamykanie multi strategii

poniedziałek 09 sty 2017, 10:07

Albo zamykasz wszystko, albo jakiś schemat co do zamknięcia a co zostaje, bo będziesz miał totolotka na chybił trafił - a tu powtarzalność nie funkcjonuje.
The Winner Takes It All

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości