Dzisiaj w rozmowie z pewną osobą została poruszana kwestia pisania bloga. Oczywiście nie tylko w celach czysto hobbystycznych, ale też żeby "dorobić sobie do pensji". Mam zasadniczo mieszane uczucia, ale pomyślałem sobie "czemu nie". Jak się zastanowiłem, mam materiał na co najmniej 30 dobrych wpisów, choćby seria "początki gry na giełdzie" publikowana na tym forum, parę recenzji książek, parę przemyśleń na temat najnowszego systemu Czarodziejka 2.0, nad którym pracowałem ponad dwa lata i w zasadzie jest ukończony. Parę analiz bieżących, może coś o pogodzie

, no i jeszcze jako wisienka na torcie, kilka moich błyskotliwych artykułów (oczywiście wszystkie moje wpisy są błyskotliwe i wyjątkowe), które pisałem komercyjnie i które NIGDZIE nie były publikowane.
Zasadniczo mam od ręki materiał na pół roku bez większego wysiłku, zakładając 2-3 wpisy na tydzień.
Założyłem ten wątek z zapytaniem czy jest zapotrzebowanie na taki blog w moim wykonaniu oraz ewentualne opinie/doświadczenia innych osób. Na blogu nie będzie poruszana tematyka kobiet, randek, seksu, agencji towarzyskich, co najwyżej jako metafora do przedstawienia tej czy innej koncepcji giełdowej.
Jestem osobą obecnie bardzo zajętą zawodowo, więc pomysł ruszy najwcześniej we wrześniu, a być może dopiero w październiku.