gdzie jest błąd?

ODPOWIEDZ
no avatar
irmentruda
Maniak Forex
Posty: 1103
Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 11:30
Lat na Forex: 3
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Lokalizacja: Silesia

gdzie jest błąd?

czwartek 01 wrz 2016, 10:08

koderski problem, pierwsze dziala (warunek jest spelniony tyllko wtedy kiedy ma byc), drugie dziala zawsze i zeruje rachunek (warunek jest zawsze spelniony), zmienna PercentAccountSL za kazdym razem podawana jako int np. 50:

Kod: Zaznacz cały

void PercentSLModule() {

 
double percentsl = PercentAccountSL/100; 
                                                                                                                              
if(AccountProfit() < -1*percentsl*AccountBalance() ) {

                                               ciach ciach
                                                                                                                                   
                                                                                                                                  }
                                      
  } 

oraz ten drugi przypadek:

Kod: Zaznacz cały

void PercentSLModule() {
                                                                                                                          
if(AccountProfit() < -1*(PercentAccountSL/100)*AccountBalance() ) {
                                             
ciach ciach                                      
  }
 
k....a dwa miesiace zajęło mi szukanie tego błędu :P
wychodzi brak podstaw programowania

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości