Trading 1 - 5 grudnia 2014
- mosek
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 4
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Re: Trading 1 - 5 grudnia 2014
Dla mnie to ten wzrost taki nijaki i myślę że zostanie to szybko sprzedane. Draghi coś niby powiedział ale nic z tego nie wynika prócz odwleczenia w czasie. Zależy też jak jutro payrolle wypadną jak słabo to mogą ten 'wzrost' jeszcze podciągnąć. Takie moje zdanie.
Open mind for a different view
and nothing else matters...
https://www.youtube.com/watch?v=mk48xRzuNvA
and nothing else matters...
https://www.youtube.com/watch?v=mk48xRzuNvA
- alx
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 5
Znów headline ee nagłówek:
I edek w dół.ECB said to prepare broad-based QE package for January meeting – BBG
Od dwa, przez pięć do dziewięć...
- magura2004
- Maniak Forex
Pewnie Draghi zapomniał na konferencji powiedziećalx pisze:Znów headline ee nagłówek:I edek w dół.ECB said to prepare broad-based QE package for January meeting – BBG
- alx
- Maniak Forex
Raczej komuś się nagle przypomniało, że miał coś napisać dawno temu:
EDIT: na dodatek w nieco innym kontekście.ForexLive @ForexLive 4m4 minutes ago
The ECB story is more about staff preparing for a package, not the ECB preparing to deploy it.
Embedded image permalink
ForexLive @ForexLive 1m1 minute ago
BBG journo ---> RT @MxSba: There is ABSOLUTELY nothing new from what #Draghi said earlier in this #ECB QE breaking news. Calm down.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- alx
- Maniak Forex
Ja nie szukam tutaj jakiegoś wielkiego odbicia ale tak po prostu góry kolejnej konsoli.mosek pisze:Dla mnie to ten wzrost taki nijaki i myślę że zostanie to szybko sprzedane. Draghi coś niby powiedział ale nic z tego nie wynika prócz odwleczenia w czasie. Zależy też jak jutro payrolle wypadną jak słabo to mogą ten 'wzrost' jeszcze podciągnąć. Takie moje zdanie.
Do kolejnego posiedzenia ECB.
EDIT: które tym razem będzie później, 22 stycznia o ile dobrze czytam.
ECB wreszcie zmienia częstotliwość posiedzeń na co 6 tygodni, tak jak Fed.
- alx
- Maniak Forex
UJ maszeruje wyżej. Kasowanie zysków mu nie zaszkodziło aż tak bardzo jak się obawiałem.
A o 14:30 NFP.
Niektórzy mówią, że może wypaść blado
Jeżeli tak by się stało i UJ by zanurkował to może być to okazja do ponownych zakupów.
A o 14:30 NFP.
Niektórzy mówią, że może wypaść blado
Jeżeli tak by się stało i UJ by zanurkował to może być to okazja do ponownych zakupów.
- Tomasz-20021
- Główny Moderator
ktos wspominal o nudnym grudniu? :D
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.
- alx
- Maniak Forex
Może nie tyle o nudnym co raczej płytkim rynku co potrafi się różnie objawiać.
Np. tak jak wczoraj i dzisiaj
Np. tak jak wczoraj i dzisiaj
- alx
- Maniak Forex
Ależ ten UJ odleciał... ledwo się załapałem powyżej 120.80. A wyskoczyłem wcześniej 120.05
I miałem też ustawiony limit 121.36 ale rynek zawrócił zaledwie 2 pips wyżej w tym nagłym dołku NFP...
No trudno, tak czasem bywa.
Tak a'propoos - ktoś śledził co się działo jak wyszły te raporty? Bo z tego co widzę nagłówkowy numer jest duuużo wyższy niż najśmielsze oczekiwania. A jednak była jakaś króciutka aczkolwiek (relatywnie) głębsza przecena.
Może to ten płytszy rynek, może "gruby palec"...
I miałem też ustawiony limit 121.36 ale rynek zawrócił zaledwie 2 pips wyżej w tym nagłym dołku NFP...
No trudno, tak czasem bywa.
Tak a'propoos - ktoś śledził co się działo jak wyszły te raporty? Bo z tego co widzę nagłówkowy numer jest duuużo wyższy niż najśmielsze oczekiwania. A jednak była jakaś króciutka aczkolwiek (relatywnie) głębsza przecena.
Może to ten płytszy rynek, może "gruby palec"...
- magura2004
- Maniak Forex
To ja za wcześnie wyskoczyłem z tego pociągu :) a dzisiaj nic nie mogłem zrobić bo prądu nie było cały dzień
- alx
- Maniak Forex
taak... wiesz, że te problemy nie są niczym nowym?
Że zanim w ogóle zaczął płynąć jakikolwiek prąd już doskonale znano to zjawisko?
Stąd wzięło się powiedzenie dawnych myśliwych "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu" - nie patrz na to co uciekło ale na to co w zostało sakiewce mocium panie
Co też kieruję do tej cześć mojej świadomiości której również żal "straconego zysku"
Że zanim w ogóle zaczął płynąć jakikolwiek prąd już doskonale znano to zjawisko?
Stąd wzięło się powiedzenie dawnych myśliwych "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu" - nie patrz na to co uciekło ale na to co w zostało sakiewce mocium panie
Co też kieruję do tej cześć mojej świadomiości której również żal "straconego zysku"
Ostatnio zmieniony piątek 05 gru 2014, 22:17 przez alx, łącznie zmieniany 1 raz.
- magura2004
- Maniak Forex
Jestem bardzo zadowolony z tego co mam w garści i wolnego weekendu bez pozycji
- alx
- Maniak Forex
Ja mam podobnie choć zostawiłem sobie takie małe co nieco na wszelki wypadek EDIT w postaci tego rozpaczliwca próbującego gonić rynek
Tym niemniej a) skasowany porządny zysk na który pracowałem parę ładnych tygodni, b) nie ma o co się już martwić nawet jak to małe coś zaliczy równie małą stratę
Tym niemniej a) skasowany porządny zysk na który pracowałem parę ładnych tygodni, b) nie ma o co się już martwić nawet jak to małe coś zaliczy równie małą stratę
- alx
- Maniak Forex
W szczególności - to ceni się dopiero po tym jak zafunduje się samemu sobie nieprzespane noce i być może przedwcześnie siwe włosymagura2004 pisze:...wolnego weekendu bez pozycji
- Tomasz-20021
- Główny Moderator
Magura - nie ma co narzekac, trzeba sie cieszyc tym co zamknales bo jakby nie bylo zarobiles a nie straciles tak? :DD Jesli ktokolwiek bylby w stanie wyciagac 100% z ruchu bylby oplacany taka kasa, ze lotow na fx by braklo :D
Alx - a juz sie obawialem, ze tylko ja mam tak skrzywiona glowe, ze wstaje o 3 czy 4 i zerkam na wykresy hehe
milego weekendu chlopaki!
Alx - a juz sie obawialem, ze tylko ja mam tak skrzywiona glowe, ze wstaje o 3 czy 4 i zerkam na wykresy hehe
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.
- alx
- Maniak Forex
Tomasz-20021 pisze:Magura - nie ma co narzekac, trzeba sie cieszyc tym co zamknales bo jakby nie bylo zarobiles a nie straciles tak? :DD Jesli ktokolwiek bylby w stanie wyciagac 100% z ruchu bylby oplacany taka kasa, ze lotow na fx by braklo :D