To były dane dotyczące tylko cen w całym spektrum od zakupów producentów do cen w sklepach.Neo pisze: Produkcja słabo wypadła.
Prawie wszystkie składniki inflacji. Brakuje tylko zarobków.
To były dane dotyczące tylko cen w całym spektrum od zakupów producentów do cen w sklepach.Neo pisze: Produkcja słabo wypadła.
3 minutes ago | October 15th, 2013 09:06:58 GMT
Euro and pound tumble on dollar buying
by Ryan Littlestone
EUR/USD was on its way before the Zew number and the selling is intensifying EUR/USD down to 1.3526 from 1.3550
Nothing on the wires but the dollar is bid all round so could be some debt deal news about to hit.
USD/JPY is moving back up towards the highs at 98.70.
Swiss pairs have jumped 30 odd pips.
Tak to wygląda, jakby hamerykańce mieli się dogadać.alx pisze:Dolar odbija bez specjalnych powodów:3 minutes ago | October 15th, 2013 09:06:58 GMT
Euro and pound tumble on dollar buying
by Ryan Littlestone
EUR/USD was on its way before the Zew number and the selling is intensifying EUR/USD down to 1.3526 from 1.3550
Nothing on the wires but the dollar is bid all round so could be some debt deal news about to hit.
USD/JPY is moving back up towards the highs at 98.70.
Swiss pairs have jumped 30 odd pips.
Mighty Baz pisze:edzio
a te dane to nie tycza się aby kiwi? czy mamy różne kalendarze?Mighty Baz pisze:338%, nie ma jak granie w szortachcały czas gram na spadki, byloby wiecej ale wywalilo mnie na kangurze, liczylem na ostry zjazd AUD , ale to raczej wyglądało na delikatna wyprzedaż. Nie mam bladego pojęcia dlaczego kangur pnie sie do góry, mam tylko podejrzenie, ze po danych zobaczymy zwałkę (godz. 23.45 PL), stąd podbijanie ceny, na tyle na ile rynek pozwoli. Jak widać mamy restest szczytów i ...? Jakos nie daje sie nabrac na 0.973, za wysokie progi na kangura, ale pewności nie ma nikt na forexie, wiec zobaczymy, co nam Azjaci zapodadzą po danych.
Zdaje się że to jakiś czas temu wyjaśniałemMighty Baz pisze:Nie mam bladego pojęcia dlaczego kangur pnie sie do góry
Jakaś korekta by się przydała to fakt.Mighty Baz pisze:mam tylko podejrzenie, ze po danych zobaczymy zwałkę (godz. 23.45 PL), stąd podbijanie ceny, na tyle na ile rynek pozwoli. Jak widać mamy restest szczytów i ...? Jakos nie daje sie nabrac na 0.973, za wysokie progi na kangura, ale pewności nie ma nikt na forexie, wiec zobaczymy, co nam Azjaci zapodadzą po danych.
Bardzo ciekawy mix w tej historii: antypody biorą na siebie cały risk on/off podczas gdy Euro, Funt i Dolar są po drugiej stronie. Owszem raz jedno, raz drugie mocniej macha ogonem tym niemniej tak się rozwarstwiły.Dollar drops as Senate suspends negotiations
13 minutes ago | October 15th, 2013 18:27:52 GMT by Adam Button | 1 Comment
The Senate has decided it’s wasting its time until House Republicans get on board.
US Senate fiscal negotiations suspended until House Republicans work out plan to proceed on debt limit, gov’t funding -Democratic Senator Durbin
USD/USD is testing the lows of the day, EUR/USD jumped on the headline and close has rallied above $1281.
ewidentnie rośnie apetyt na ryzyko, bo USD cały czas się umacnia, a decyzja kongresu spodziewana jest dopiero 17.10, stad wniosek, ze po debacie, inwestorzy licza na ostra jazde w dolara w dol. Dlatego teraz pary dolarowe, zaliczaja kolejne dolki.alx pisze: Bardzo ciekawy mix w tej historii: antypody biorą na siebie cały risk on/off podczas gdy Euro, Funt i Dolar są po drugiej stronie.
zazwyczaj kongres nie robil problemowalx pisze:Zazwyczaj jak jest risk on to dolar idzie w dół -
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości