----------------------------------------
nie wiem jakie kursy oferuje CME

Panowie,skupcie się trochę.zicmar58 pisze:zzz ja np jak mam potrzebę to ide do toalety, a tak na poważnie jak mam potrzebę walutową to ide do kantoru, banki raczej omijam, przeważnie mają złe kursy...
----------------------------------------
nie wiem jakie kursy oferuje CME
Co cie interesuja polscy inwestorzy? Mozesz zalozyc konto w dowolnym miejscu na swiecie, handlowac na takich samych warunkach jak ludzie z usa, uk czy burkina faso. Rynek dziala tak a nie inaczej wiec sie dostosuj i nie licz na to, ze broker, bank czy dobry ludź poniesie konsekwencje za twoje bledy i niekompetentnosc. Jak wykresy ci wolno chodza to zmien karte graficzna, ja mam nowa od nvidii i crisis hula na full detalach i zauwazylem ze na eur/usd mam przewage 1,5sec i wyprzedzam nieznacznie hft. W zeszlym tygodniu ktos mi ukradl klapki z balkonu, obawiam sie ze dowiedzieli sie o mojej przewadze..zzz pisze:Dobra Microbi,doprecyzuję temat.
O transparentności już chyba bardzo jasno napisałem?.// przecież jaśniej się nie da tego wytłumaczyć///
Jeżeli chodzi o realne odbudowywanie popytu na CME.
1-Nie jest istotne dla nas czy ten realny popyt odbudowuje się z bieżących zleceń czy ze zleceń ukrytych.
2-Nie jest istotne dla nas czy ten popyt odbudowuje się z fizycznych zleceń czy automatów HFT.
3-Nie jest istotne dla nas czy ten popyt odbudowuje przez to że nagle banki kupują ostro na interbanku ,a automaty z CME robią arbitraż i z tego wynika olbrzymi wzrost popytu na CME.
4-Nie jest istotne dla nas czy ten realny popyt odbudowuje z odwrotnej sytuacji ,że gwałtownie wzrasta popyt z CME i automaty arbitrażone z interbanku wyrównują popyt.
To jest wszystko nieistotne.
Dla tradera najważniejsze aby ten popyt w sekundy realnie się odbudowywał na grube miliardy $ czy dziesiątki miliardów $.
Reasumując,jeżeli sprawę transparentności,zabronienia instytucjom grać przeciwko swoim klientom,potencjalne reklamacje prawnie uwzględniają bodajże średnia w tym momencie z CME i interbanku // czyli broker nie może rozliczyć np. po 1.5 jak było po 1.3// i popytu mamy wyjaśnioną to proszę w tym wątku tylko pisać
1-gdzie Polscy inwestorzy mają się udać aby z tych usług korzystać,najlepiej jakie instytucje,telefony,suport po polsku itp. wiarygodność,bezpieczeństwo środków itp.
2- jakie są doświadczenia z tymi instytucjami.
3- wszelkie inne informacje // zważywszy że w Polsce inwestorzy nie mają nic w tym temacie///
Rozmawiamy w tym wątku o tych trzech punktach.
Pozdrawiam
PS,jeżeli się komuś znowu coś innego uwidz...i to niech sobie założy nowy wątek...
ccac0la pisze:zzz pisze: Mozesz zalozyc konto w dowolnym miejscu na swiecie, handlowac na takich samych warunkach jak ludzie z usa, uk czy burkina faso. ..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości