Walka o prawdziwą bankowość w Polsce - dziennik Zzz

Zablokowany
no avatar
zicmar58
Stały Bywalec
Lat na Forex: 4
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

Re: CME Direct provides access to CME futures and OTC market

piątek 19 kwie 2013, 22:07

zzz ja np jak mam potrzebę to ide do toalety, a tak na poważnie jak mam potrzebę walutową to ide do kantoru, banki raczej omijam, przeważnie mają złe kursy...
----------------------------------------

nie wiem jakie kursy oferuje CME !smail!
Poznaj interpretacje średnich a zrozumiesz zachowanie ceny

no avatar
zzz

sobota 20 kwie 2013, 09:17

zicmar58 pisze:zzz ja np jak mam potrzebę to ide do toalety, a tak na poważnie jak mam potrzebę walutową to ide do kantoru, banki raczej omijam, przeważnie mają złe kursy...
----------------------------------------

nie wiem jakie kursy oferuje CME !smail!
Panowie,skupcie się trochę.
Ten temat nie jest o grze w trzy kubki na targu że broker pokazuje Tobie np. cenę cenę 1.3 Ty klikasz kupując,niestety okazało się że sprzedał Tobie po 1.5 mimo że kursy w tym samym czasie były na międzybanku,interbanku czy CME były 1.3
zapytajcie brokera na papierze,czy zagwarantuje Wam że jeżeli cena jest na rynku czy interbanku czy na CME 1.3 a broker rozliczy Wam ze stratą po cenie 1.5 to czy uzna Wam tą reklamację i się podpisze pod tym?.
Na 100% się nie podpisze ,ponieważ ja tak zrobiłem i w gadaniu było OK,a jak przyszło co co czego ik przedstawiłem to na piśmie nikt mi nie podpisał...
Czego chcecie więcej?,mądremu dość....!!! !!! !!!...
Powtarzam..!!!
ten temat dotyczy tego .,składamy zlecenie na rynku regulowanym walutowym CME ,tam jest ono sparowane w arkuszu zleceń z innymi zleceniami,a dodatkowo rozlicza to wszystko niezależna izba obrachunkowa coś jak nasza KDPW lub jak CME powstanie w Europie to rozliczać to będzie Brytyjska komisja nadzoru finansowego FSA
Generalnie chodziło by mi tutaj o to aby nasi inwestorzy znależli tutaj najlepsze wskazówki jak się po tym temacie poruszać i jak znaleść najprostszą drogę do tego czy poprzez brokerów czy przez banki itp.
Ten temat dotyczy ,zicmar58,tego abyś miał gwarancję że jeżeli cena jest na rynku 1.3 i klikasz to masz po 1.3 ,a nie po 1.5 bez GWARANCJI UZNANIA REKLAMACJI !!! i aby Polscy inwestorzy wiedzieli do którego banku mają się udać aby zrealizować ich potrzeby ...odnośnie PRAWDZIWEGO !!! rynku.
Tyle w temacie...!!!

Pozdrawiam

no avatar
zzz

sobota 20 kwie 2013, 09:27

PS,Doprecyzuję,Jeżeli zawarłeś transakcję w arkuszu zleceń na CME i rozliczyła to FSA lub KDPW po 1.3 to broker nie może Tobie powiedzieć że rozliczy to nie po 1.3 a po 1.5 bo akurat tak mu się uwidziało...

no avatar
macierewicz
Gaduła

sobota 20 kwie 2013, 10:27

POWTARZAM:

Pokaz podpisane przez przedstawiciela CME pismo, ze zrealizuja ci transakcje bez poslizgow!!!
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

sobota 20 kwie 2013, 14:40

macierewicz,proszę Ciebie abyś do momentu gdy będziesz miał jakikolwiek mózg się nie wypowiadał...,
to jest tak,jakbyś złożył zlecenie na GPW i widzisz cenę np. 20 zł , kupił np. PKN Orlen,po 20 zł,rozliczyła by to KDPW po 20 zł ,a potem żądał byś od KDPW pisma że te 20 zł są na pewno 20 zł,a nie po 50 zł....i jakie masz gwarancję że KDPW nie zmieni tego na 50 zł...

no avatar
macierewicz
Gaduła

sobota 20 kwie 2013, 15:24

OK, czyli nie masz takiego papierka.

Drugie pytanie - miales pokazac te 2000 pipsowe poslizgi o ktorych ciagle piszesz. Czekam i czekam, doprosic sie nie mozna
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
macierewicz
Gaduła

sobota 20 kwie 2013, 19:30

Upraszam moderatorow o utemperowanie tego pana wyzej. Po raz kolejny obraza mnie, czesto obraza innych uzytkownikow tego forum. Bedziecie na cos takiego pozwalac?

edit: ja prosze tylko o dowody w sprawie tez, o ktorych czytam w co drugim poscie zz (defacto co trzecim poscie na tym forum). Nie zgadzam sie z nimi, mam prawo do dyskusji, w zamian jestem obrazany i wyzywany od debili.

Bez jakichkolwiek dowodow mozna smialo przyjac, ze tezy gloszone przez pana zzz to czysta herezja. Sugerowalbym zatem zamkniecie i usuniecie kazdego tematu gdzie osobnik ten sie wypowiada. Byc moze ktos "swiezy" zaloguje sie tutaj, zacznie czytac te brednie i jeszcze w to uwierzy.

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

sobota 20 kwie 2013, 19:46

ZZZ - albo zbastujesz z pieniactwem, albo osobiście dam Ci bana. Zrozum człowieku, piszesz jak katarynka , powielasz , powielasz itd. Zero konkretów , nic. Z tym Twoim wałkowaniem, bo 1.3 a 1.5, koledzy prosili Cie o trochę faktów i z Twojej strony nic, nie ma tematu. Temat z internetem, jak mam zły humor, czytam i od razu mi lepiej, serio. Nie masz pojęcia o działaniu komputera, MT4 a co dopiero dalej. Z tego co pamiętam, ponoć jak grasz, to nie skalpujesz, używasz super 20 wskaźników do trendu , więc jeśli jak ja gram na H4 , to mi 5 pipsów lata w te czy tamtą stronę. nie mówiąc że nie ma możliwości żeby strategia się wywaliła przez chwilowy zanik netu, a Tobie dwa pipsy decydują czy zyskasz czy nie. Co do ekstremalnej sytuacji , mam platformę mobilną w kom i wystarcza, nie potrzebuje kilku providerów, super światłowodów itd.

Więc ZZZ - przykład , gdzie ktoś miał 200 pipsów źle zamknięte zlecenie , dwa, poproszę od Ciebie jakieś konkrety, zrzuty zleceń jakie zawierasz i na jakiej platformie, to chyba nie problem by scrina wrzucić i bronić swoich racji ? Jeśli tego nie uczynisz, jest to dla mnie dowód że jesteś zwykłym trolem , gimnazjalistą, lub sfrustrowanym starszym człowiekiem.

ZZZ - dałem Ci ostrzeżenie za obrazę użytkowników, albo od teraz piszesz konkrety, albo powielane posty będę Ci złośliwie zmieniał i wpisywał - Tu był Troll.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
zzz

poniedziałek 22 kwie 2013, 09:00

Dobra Microbi,doprecyzuję temat.
O transparentności już chyba bardzo jasno napisałem?.// przecież jaśniej się nie da tego wytłumaczyć///
Jeżeli chodzi o realne odbudowywanie popytu na CME.
1-Nie jest istotne dla nas czy ten realny popyt odbudowuje się z bieżących zleceń czy ze zleceń ukrytych.
2-Nie jest istotne dla nas czy ten popyt odbudowuje się z fizycznych zleceń czy automatów HFT.
3-Nie jest istotne dla nas czy ten popyt odbudowuje przez to że nagle banki kupują ostro na interbanku ,a automaty z CME robią arbitraż i z tego wynika olbrzymi wzrost popytu na CME.
4-Nie jest istotne dla nas czy ten realny popyt odbudowuje z odwrotnej sytuacji ,że gwałtownie wzrasta popyt z CME i automaty arbitrażone z interbanku wyrównują popyt.
To jest wszystko nieistotne.
Dla tradera najważniejsze aby ten popyt w sekundy realnie się odbudowywał na grube miliardy $ czy dziesiątki miliardów $.
Reasumując,jeżeli sprawę transparentności,zabronienia instytucjom grać przeciwko swoim klientom,potencjalne reklamacje prawnie uwzględniają bodajże średnia w tym momencie z CME i interbanku // czyli broker nie może rozliczyć np. po 1.5 jak było po 1.3// i popytu mamy wyjaśnioną to proszę w tym wątku tylko pisać
1-gdzie Polscy inwestorzy mają się udać aby z tych usług korzystać,najlepiej jakie instytucje,telefony,suport po polsku itp. wiarygodność,bezpieczeństwo środków itp.
2- jakie są doświadczenia z tymi instytucjami.
3- wszelkie inne informacje // zważywszy że w Polsce inwestorzy nie mają nic w tym temacie///
Rozmawiamy w tym wątku o tych trzech punktach.

Pozdrawiam

PS,jeżeli się komuś znowu coś innego uwidz...i to niech sobie założy nowy wątek...

Awatar użytkownika
ccac0la

poniedziałek 22 kwie 2013, 10:52

zzz pisze:Dobra Microbi,doprecyzuję temat.
O transparentności już chyba bardzo jasno napisałem?.// przecież jaśniej się nie da tego wytłumaczyć///
Jeżeli chodzi o realne odbudowywanie popytu na CME.
1-Nie jest istotne dla nas czy ten realny popyt odbudowuje się z bieżących zleceń czy ze zleceń ukrytych.
2-Nie jest istotne dla nas czy ten popyt odbudowuje się z fizycznych zleceń czy automatów HFT.
3-Nie jest istotne dla nas czy ten popyt odbudowuje przez to że nagle banki kupują ostro na interbanku ,a automaty z CME robią arbitraż i z tego wynika olbrzymi wzrost popytu na CME.
4-Nie jest istotne dla nas czy ten realny popyt odbudowuje z odwrotnej sytuacji ,że gwałtownie wzrasta popyt z CME i automaty arbitrażone z interbanku wyrównują popyt.
To jest wszystko nieistotne.
Dla tradera najważniejsze aby ten popyt w sekundy realnie się odbudowywał na grube miliardy $ czy dziesiątki miliardów $.
Reasumując,jeżeli sprawę transparentności,zabronienia instytucjom grać przeciwko swoim klientom,potencjalne reklamacje prawnie uwzględniają bodajże średnia w tym momencie z CME i interbanku // czyli broker nie może rozliczyć np. po 1.5 jak było po 1.3// i popytu mamy wyjaśnioną to proszę w tym wątku tylko pisać
1-gdzie Polscy inwestorzy mają się udać aby z tych usług korzystać,najlepiej jakie instytucje,telefony,suport po polsku itp. wiarygodność,bezpieczeństwo środków itp.
2- jakie są doświadczenia z tymi instytucjami.
3- wszelkie inne informacje // zważywszy że w Polsce inwestorzy nie mają nic w tym temacie///
Rozmawiamy w tym wątku o tych trzech punktach.

Pozdrawiam

PS,jeżeli się komuś znowu coś innego uwidz...i to niech sobie założy nowy wątek...
Co cie interesuja polscy inwestorzy? Mozesz zalozyc konto w dowolnym miejscu na swiecie, handlowac na takich samych warunkach jak ludzie z usa, uk czy burkina faso. Rynek dziala tak a nie inaczej wiec sie dostosuj i nie licz na to, ze broker, bank czy dobry ludź poniesie konsekwencje za twoje bledy i niekompetentnosc. Jak wykresy ci wolno chodza to zmien karte graficzna, ja mam nowa od nvidii i crisis hula na full detalach i zauwazylem ze na eur/usd mam przewage 1,5sec i wyprzedzam nieznacznie hft. W zeszlym tygodniu ktos mi ukradl klapki z balkonu, obawiam sie ze dowiedzieli sie o mojej przewadze..
Ładną dziewczynę może mieć każdy, ale mistrzem forex zostaną nieliczni..

no avatar
zzz

wtorek 23 kwie 2013, 19:07

ccac0la pisze:
zzz pisze: Mozesz zalozyc konto w dowolnym miejscu na swiecie, handlowac na takich samych warunkach jak ludzie z usa, uk czy burkina faso. ..

Czyli gdzie?.
1-gdzie Polscy inwestorzy mają się udać,do którego banku aby z tych usług korzystać?,,telefony?,suport po polsku? itp. wiarygodność,bezpieczeństwo środków itp?.
2- jakie są doświadczenia z tymi instytucjami?.
Pozdrawiam
http://openmarkets.cmegroup.com/5637/na ... -in-europe

no avatar
zzz

czwartek 25 kwie 2013, 22:41

While banks may grouse over stricter derivatives rules recently recommended by the Basel Committee on Banking Supervision, bank risk managers should focus on the potential upside of new regulation, industry consultant Mayra Rodríguez Valladares said.

Measures known as Basel III, which the committee adopted in June, likely will force banks to migrate more over-the-counter derivatives positions to a central clearing party (CCP). That stands to benefit banks, in light of certain Basel III disclosure requirements, Valladares said in a new report.

“Those banks that migrate their derivatives to CCPs will be able to publish more information about their transactions, which will make them more transparent,” Valladares said. “This increased transparency is likely to translate into favorable market discipline, an increase in a bank’s bond and stock prices.”mniej
Auditors Play Key Role in Basel III(Link)
CME Group
23 lipca 2012

Capital standards for global banks recently recommended by Basel Committee on Banking Supervision are important, but it’s important to remember that these reform efforts are not about managing by numbers.

The reform measures known as Basel III, which the committee adopted in June, are aimed at giving banks guidance on how they can improve their corporate governance, industry consultant Mayra Rodriguez Valladares said. She’s managing principal with MRV Associates, a New York based capital markets and financial regulatory consulting firm.mniej
US Basel III Rules: Who will be Impacted and How?(Link)
CME Group
19 czerwca 2012

In a long awaited move, the Federal Reserve voted unanimously on June 7, 2012 to adopt several Basel III rules in the United States. The public now has until September 7, 2012 to provide comment. In this first piece in a series, Mayra Rodriguez Valladares, explores the implications of how Basel III will impact US banks and their counterparties and customers

no avatar
zyzyzy

wtorek 30 kwie 2013, 16:19

Skan wczorajszej gazety z usa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
zzz

wtorek 30 kwie 2013, 20:18

zyzy
gdzie jest informacja, gdzie Polscy inwestorzy mają się udać,do którego banku aby z CME tych usług korzystać?,,telefony?,suport po polsku? itp. wiarygodność,bezpieczeństwo środków itp?.
2- jakie są doświadczenia z tymi instytucjami?.

no avatar
zzz

czwartek 02 maja 2013, 17:18

http://www.foxbusiness.com/news/2013/05 ... fees-slip/

Wall Street Journal poinformował w tym tygodniu, że szybkich handlowcy ukrytą aspekt wymiany systemu komputerowego, aby uzyskać szybki start, od jednej do 10 milisekund w kierunku cen kontraktów terminowych na ropę naftową, kukurydzy i innych surowców.

no avatar
macierewicz
Gaduła

piątek 03 maja 2013, 08:33

mysle, ze to najwazniejsza czesc powyzszej wypowiedzi:

" że szybkich handlowcy ukrytą aspekt wymiany systemu komputerowego,"

no avatar
zzz

piątek 03 maja 2013, 11:15

Doprecyzuję ten temat, z realnego i konkretnego przykładu i uzasadnię dlaczego ten temat jest ważny...,
np. ukazuje się rekomendacja największych banków z interbanku że dolar wzmocni się do 1.1 robi się duży ruch na świecie na rynku na krótkie pozycje // łącznie z opcjami,forwardami itp.// jest aktualnie cena na rynku 1.3 i rynek wyłamuje się na krótko na wskażnikach...,
my robimy analizę ok. 14,30 i to nam nie pasuje,mamy inne zdanie, z naszych analiz wynika że rynek NIE ! pójdzie na krótko,lecz uważamy że rynek pójdzie na DŁUGO ! do 1.3185
i chcemy zająć pozycję zgodnie z naszymi analizami,niestety ,okazuje się że platforma w tym momencie jest wyłączona na dłuższy czas...
za np. 30-50 minut banki z interbanku robią bardzo ostry ruch na rynku przeciw temu co piszą i rekomendują i rynek zamiast ostrego spadku,ma bardzo ostry wzrost do 1.385 jak przewidywaliśmy ,lecz ..,niestety..,jesteśmy wyłączeni ...i możemy się tylko patrzeć.
Dlatego trzeba czekać na CME w Europie,ponieważ tam bank żyje tylko z prowizji ...
Nie mamy sytuacji że przed dużym ruchem nas wyłączają na dłuższy czas ,lub mamy poślizgi u największych brokerów FX na 15 pipsów ,a w tym samym czasie na CME na tych samych instrumentach nie było żadnych poślizgów...,dodatkowo ważne jest to że na CME ,NYSE zlecenia limit są gwarantowane cena nie może przejść przez dany poziom przed zrealizowaniem go,nie ma takiej możliwości.A na FX nieregulowanym owszem może się zdarzyć z tysiąca powodów...i tysiąca usprawiedliwień...

Pozdrawiam

Zablokowany